De Boer: ‘Ik blijf lekker clubtrainer’

1001molde-ajax_deboer

Hoewel Danny Blind na afloop van de beschamende nederlaag tegen Tsjechië aangaf aan te willen blijven, wordt er al volop gespeculeerd over een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal. De naam van Frank de Boer werd al eerder genoemd, maar de trainer van Ajax is geen kandidaat, zo laat hij tegenover de NOS weten. De Boer zat dinsdagavond op de tribune bij Nederland – Tsjechië en is duidelijk in zijn oordeel over het niveau dat Oranje liet zien.

“Mij hoef je niet op een lijstje te zetten”, maakt de Ajax-coach duidelijk in gesprek met de NOS. De voormalige verdediger zegt op zijn plek te zitten bij Ajax en sowieso nog een tijd clubcoach te zullen blijven. ‘Dat vind ik op dit moment het beste voor mij’. De 112-voudig Oranje-international noemde het 2-3 verlies tegen de Tsjechen op zijn zachtst ‘niet onze beste wedstrijd’. De Boer zocht de oorzaak vooral in de defensie. “Als je ziet hoe Nederland de goals tegen krijgt. Het was niet best”, concludeert de voormalig topverdediger.

Desondanks ziet De Boer de toekomst van Oranje niet al te somber in na het missen van het EK van 2016. De 45-jarige oefenmeester sluit zelfs niet uit dat Nederland op korte termijn weer tot de wereldtop behoort. “Het verleden heeft bewezen dat het een incident kan zijn, dat we weer snel bij de top van de wereld kunnen komen. Ik ben een positief mens en ga van het laatste uit.”

Bron: NOS

Related posts

54 Comments

 1. TeamFrankDeBoer

  Tja hij heeft groot gelijk, wie zou er nu bij NL bondscoach willen zijn? Hoop ellende…

   1. TeamFrankDeBoer

    Misschien toch nog maar een keer lezen, want het gaat over Oranje. Je kan zeuren op onze Frank, maar beter sta je gewoon achter je ploeg, ook in mindere tijden. Het is niet alleen Frank de Boer maar er zijn heel veel meer mensen verantwoordelijk voor dit Ajax, makkelijk om 1 schuldige aan te wijzen.

  1. AFCA my World

   Zou graag Frank Rijkaard voor een 2e periode terug zien komen ! Wil geen clubtrainer meer zijn maar bondscoach misschien Wel ?

   1. Remco425

    Klopt, zijn 1e baan als coach deed hij best goed. Halve finale EK waar Italie helemaal van de mat gespeeld werd, maar we alleen verloren omdat er 5 penalties gemist werden, waarvan 2 in de reguliere speeltijd.

  1. pietprecies

   Dat was hij totdat hij door van oostveen geschoffeerd werd. Nu wil hij (volkomen terecht) ook niet meer

 2. Geroldkohlen

  tja frank maar als ik eerlijk ben ,wij krijgen ook nog wel eens een goal tegen waarbij er niet sterk verdedigd word op zijn zachts gezegd!

 3. Braziq

  Uhm.. bij Ajax is het precies zo Frank. Alleen kijk je bij Ajax door een roze bril. Jammer.. Maar wel bij een andere club graag volgend seizoen.. Bedankt voor alles Frank!! De gewonnen schalen zullen we niet vergeten!!

  1. Litmanen

   Misschien kan hij Tete nog dit seizoen leren dat hij over de middellijn mag komen en de bal naar een middenvelder mag spelen zonder dat hij doodgeschoten wordt?

   1. Remco425

    Bij Oranje hebben we zijn verdedigende arbeid harder nog met die stumpert in het centrum.

   2. FrankiC

    Scherp Litmanen. Op het moment dat het ‘pompen of verzuipen’ is, speelt Tete doodleuk de ballen naar een centrale verdediger, terwijl de ballen van de zijkant voorgeslingerd moeten worden.

 4. hansjmn

  Verdedigend zelfde probleem aks bij Ajax in de Europa wedstrijden! Het is dus niet vreemd dat we als land zwakker geworden zijn en een oplossing is niet dichtbij! Bovendien zijn de vaste patronen niet sterk genoeg en de creatieve spelers zijn er niet meer door dit systeem vanaf de jeugd in te branden! Ik heb het al vaker gezegd, als we niet drastisch veranderen zijn de stadions straks niet meer vol! Amusement waarde is gereduceerd tot voorspelbare acties en alleen de notoire voetbal(club) fan blijft tegen beter weten in de tribune opzoeken !!!

  1. Mijn Club

   Helemaal met je eens Hans! Zelf kijk ik al drie jaar nauwelijks nog, ook al kan ik alles gratis zien. Het is allemaal zo saai en slecht, dat ik me er groen en geel aan stoor. En dus kijk ik niet meer naar Ajax en het NL elftal. (Zelfs het WK heb ik niet gekeken!)

 5. Ronkr

  Frank is een goede trainer/coach ! Geen echte type Bondscoach . Advocaat Hiddink v Marwijk ook niet meer. Het hele Nederlands voetbal glijd naar beneden ! De grote Gullit en of Rijkaard en ook misschien van Basten aan het roer ??

  1. Velibor

   En laat die voorzitter die spelers ook eens of een trainingspak of een kostuum aan laten meten ipv dat ze aankomen bij het hotel met kleding dat te gênant voor woorden is ( jack van billionairs-club oid) want jan met de pet die gewoon moet werken voor zen geld stoort zich daaraan en zeker als ze helemaal geen kloten presteren in zo’n kneuzenpoule want dat was het eigenlijk .

 6. Iceman

  Beste Frank, Blijf jij maar lekker clubtrainer hoor want de zelfde dingen gaan ook steeds weer fout bij ons aller Ajax het is de zelfde defensie als bij Ajax en dat steeds terug spellen komt ook van Ajax. En daarom is Ajax in Europa ook nul coma nul. Begrijp me niet verkeerd hoor ik ben super blij met de vier titels en misschien nog wel een vijfde strakjes maar in Europa zijn we nul.

  1. Litmanen

   Het is idd vreemd dat De Boer opmerkingen maakt over de defensie van Oranje. De helft bestaat uit Ajacieden. Verder is het uitverdedigen op zijn Ajax zo traag dat elke tegenstander ( ook die van Ajax) alle kans krijgt druk te zetten en de verdediging in de problemen te brengen.

   Het aantal breedte ballen en terugspeelballen van Tete ( Tikkie Terug) is tenenkrommend, zelfs in een oranje dat op een gegeven moment maar 1 opdracht heeft: alle ballen naar voren pompen. Dan nog worden de ballen breed gespeeld en terug op Zoet. Ook bij Ajax komt de defensie regelmatig in de problemen door het opbouwen in slakkengang, Trek het je aan Frank, want die ellende is bij jou begonnen!

   Verder was het verbazingwekkend dat onze keeper tweemaal achter elkaar verrast wordt in de korte hoek. Goede les voor alle tegenstanders van PSV: alle ballen bij de eerste paal van de keeper.

    1. -buitenkantje rechts-

     Het hele elftal was zwaar onder de maat! Onzin dat aan Frank de Boer of Ajax toe te schrijven. Ook toen er geen Ajaxdefensie stond kreeg Oranje veel onnodige tegengoals. Ook het middenveld was onvoldoende en de aanval te statisch en voorspelbaar.. De derde goal was een bekeken kopbal van onze wereldspits van Persie..in eigen goal.. Wat een zeldzaam gepruts.. In alle linies!

     1. Remco425

      Klopt. Op het WK hadden we een 5e verdediger nodig omdat die feyenoorders + psv-er het ook niet met z’n vieren konden. En in afgelopen wedstrijden was het toch echt de 2 psv-ers die het slechtst waren.

   1. Braziq

    Je hebt gelijk. Zeker. De teloorgang is eigenlijk jaren daarvoor al ingezet.. Wat dacht je van het tijdperk Jol. van Basten.. etc.. Met alle respect..

   2. Remco425

    Tuurlijk, alle problemen van Oranje op de schouders leggen van een 18-jarige jongen die net 2 wedstrijden mee heeft gedaan…

 7. knudde32

  vind frank een goede trainer maar nu na anderhalf jaar stilstand en schandalig slecht spel is denk ik het einde van tijdperk frank inzicht maar wie moet het dan doen in mijn ogen zijn er in Nederland maar 2 opties namelijk de trainer van Zwolle of van Vitesse beiden laten zien dat ze met elk seizoen veel nieuwe spelers uitstekend voetbal laten zien

 8. Velibor

  Die Bruna en Zoet die horen er ook niet in tjongejonge wat een 2 dodo’s,die keeper die laat een baard staan om te laten zien dat ie manlijk is,V Dijk moet nog ff wennen maar er staat er tenminste wel 1tje,laat blind maar fijn coach blijven komende 2 jaar een en na een eventuele kwalificatie laten ze er dan maar eentje boven zetten,Rijkaard of Koeman bv.

 9. paulvos

  En dan heb je ook nog ’n zogenaamde spits ,die als verdediger in zijn eigen doel kopt, ja dan wordt het nooit wat. Laat Danny maar gewoon doorgaan, hij heeft nu twee jaar de tijd om ’n nieuw 11tal op te bouwen.

 10. Ed69

  Een perfecte bondscoach zou voor mij meer die Italiaanse bondscoach Guidetti van de Nederlandse damesvolleybal zijn. Die krijgt die getemde leeuwen wel weer aan het ballen en brengt ze wat mentaliteit bij of hij nou verstand van voetbal heeft of niet. Iets wat Frank ook niet zal lukken!!!

  1. Mijn Club

   Die was wel goed ja !! Maar of ie ook verstand van voetbal heeft? Blind mag van mij direct weer weg! De Boer ook. Hiddink en Blind!? Hoe kregen ze het verzonnen bij de KNVB?! Ik begreep en begrijp daar nog steeds NIETS van!

  1. pietprecies

   Nou, gisteren stonden riedewald en tete ook in Oranje.. Misschien dat FdB nu inziet dat die jongens nog niet klaar zijn voor dat niveau?? Overigens vond ik vooral Van Dijk heel zwak. Daar vond iedereen van dat hij allang bij oranje moest maar voorlopig krijg ik gelijk, er was dus klaarblijkelijk gewoon een goeie reden dat hij niet eerder geselecteerd werd en nu pas in de PL speelt.. Toen ik dat eerder zei werd ik voor gek versleten…

   1. Mijn Club

    In ieder geval niet door mij Piet :)) Maar goed, ik zie hem nooit spelen en jan daar dan ook geen oordeel over vormen

 11. Always4Ajax

  Off topic: ongelooflijk dat gezeik over Tete. Het eerste seizoen basisspeler en meteen moet hij voetballen alsof hij er al 5 jaar in staat. Bij elk topic wordt hij door bepaalde mensen met zijn haren erbij gesleept. Zou die jongen teveel naar voren voetballen en daardoor zijn tegenstander kwijt zijn wordt hij ook afgemaakt en wordt er gezegd dat hij zijn taak moet uitvoeren. Zo kan je over alles blijven zeiken. Tete concentreert zich nu op afpakken van de bal en uitschakelen tegenstander. Zodra hij de bal heeft gewoon afgeven en geen fratsen uithalen. Sober en degelijk spelen is in deze fase helemaal niet erg, goed zelfs.

  1. Litmanen

   Voor een gedeelte ga ik met je mee, hoewel Tete een Ajaxopleiding heeft gehad dus eigenlijk altijd naar voren zou moeten voetballen. Maar….. Hij wordt opgesteld in Oranje! Dan heb je geen excuus meer! Dan moet je presteren.

   1. Always4Ajax

    Hij nodigt zichzelf niet uit hoor. Ik vind persoonlijk die uitnodiging minimaal 6 maanden te vroeg omdat hij de kans moet krijgen en nemen om zich in het eerste van Ajax te bewijzen en te ontwikkelen. Dit legt nu een veel te grote verwachtingsdruk op hem waardoor hij mogelijk dingen te snel wil gaan doen. Nogmaals, eerst de basis op 100% onder de knie en dat is voor hem de verdedigende taken.

    1. Litmanen

     Mee eens, maar iedereen is het achteraf over het feit eens dat hij er nog niet klaar voor was. Jammer dat De Boer in het geweldige contact wat hij met de bondscoach heeft zijn spelers niet in bescherming heeft genomen.

  2. Remco425

   A4A jij bent 1 van de weinigen hier die dingen in het juiste perspectief ziet. Is me al vaker opgevallen de laatste tijd.

 12. Ramon1

  Ja als frankie bondscoach zou zijn is het wel de beste coach die je kan krijgen op van gaal na mischien

Comments are closed.