Het is nog onzeker of Lucas Andersen terugkomt bij Ajax

1206ajax-willem2_andersen

Lucas Andersen traint deze dagen bij de Deense nationale ploeg onder 21 in Aalborg en laat aan Tipsbladet weten dat hij het prima naar zijn zin heeft bij Willem II. Hij krijgt voldoende speelminuten en zijn vertrouwen is volgens eigen zeggen flink gegroeid.

Andersen heeft een contract bij Ajax tot 2018 maar de Deen is niet zeker of zijn toekomst bij de Amsterdammers ligt: ‘Het is moeilijk te zeggen. Op dit moment richt ik me alleen op Willem II, ze  hebben gebouwd aan mijn vertrouwen en hebben me veel wedstrijden laten spelen en me het gevoel gegeven om de belangrijkste speler te zijn. Ik heb het een beetje te nemen zoals het komt. Het is een lange tijd tot volgende zomer, dus kunnen er veel dingen gebeuren.’

Over zijn tijd bij Willem II zegt hij verder: ‘Het is een gemakkelijke overgang geweest. Ze hebben me verwelkomd. De fans zijn geweldig net zoals de clubfaciliteiten en coach. Bovendien past de stijl van spelen me heel goed. Al met al, ben ik heel blij met mijn start.’

Related posts

44 Comments

  1. Mr Ajax

   Die komt echt wel terug hoor, laat hem maar lekker aan zijn zelfvertrouwen werken daaro en dan als de sodemieters terug naar ons aller Ajax!!

 1. Joots

  Vond het bij Ajax een slapjanus maar speelt echt goede wedstrijden bij willem2. Jongen met talent, dat zeker.

  1. FrankiC

   Geniale speler. Speelde met lood in de schoenen bij Ajax en speelt nu met vertrouwen. Als hij 30 wedstrijden speelt bij Willem II wordt hij ongetwijfeld de uitblinker. Had wat mij betreft dit jaar al mogen spelen op 10 bij Ajax, dus na dit seizoen terughalen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik vind het beide goede spelers.. Je ziet vaker dat talenten elders bij Ajax niet uit de verf komen.. Bij ons ligt de lat en het verwachtingspatroon veel hoger.. Als jonge speler moet je daar maar tegen kunnen. Sommige spelers moet je gewoon even in de luwte houden.. Nog even laten rijpen bij jong Ajax of uitlenen bij een subtopper/middenmoter.. Lukt het dan nog niet, dan moet je concluderen dat ze voor de echte top niet geschikt zijn..
     Bij deze spelers geloof ik echt dat we ze over een jaar weer terug zien bij Ajax1

     1. -buitenkantje rechts-

      Bv Becker.. Graag in de winterstop terughalen als sub voor El Ghazi..

  1. HURBIE

   Bij AJAX zijn ze hunzelf niet meer gaan met veel te veel opdrachten het veld in en spelen dan tegen hun eigen natuur in TRIEST

   1. 4everAjax

    Ik lees dat nu al maanden en vind dat nog steeds de grootste flauwe kul. Van Frank moeten ze zelfs meer zichzelf zijn maar op het veld schieten ze in een soort van stress. Merendeel kan simpelweg niet omgaan met de verwachtingsdruk..

    1. Iwanov

     4everAjax, daar ben ik het helemaal mee eens. Als je bij Ajax komt spelen wordt je meteen bestempeld als groot talent en wordt door iedereen verwacht dat je elke wedstrijd goed presteert en bepalend bent

     1. pietprecies

      Daarom speel je bij Ajax en niet bij Heerenveen of pec, Andersen is een typisch voorbeeld van leuk voor de middenmoot maar ongeschikt voor Ajax waar je inderdaad wekelijks moet presteren. Dat geeft ook niet maar het is het gewoon net niet. Ook als je die foto ziet, lijkt wel een grasspriet. Zo’n knul moet eens de sportschool in net als bijv sinkgraven want dit lijkt nergens op

 2. Geroldkohlen

  afwachten of hij goed blijft draaien bij willem 2, tot nu toe speelt hij goed maar hij moet wat agressiever worden in zijn spel en doelgerichter worden en doelpunten maken, gaat hij dat doen dan denk ik dat hij een aamwinst zou zijn, ik zie hem ook meer als een nummer 10 dan een flankspeler.

 3. Litmanen

  Geen idee of hij de top kan halen, daar moeten de trainers maar uitkomen, die maken hem elke dag mee. Willem ll is in elk geval wel heel belangrijk voor Ajax geworden. Althans, zolang Streppel daar werkt.

  Hopelijk krijg hij Zivco ook aan het voetballen. Maar zo zie je maar. Grote talenten worden niet altijd grote voetballers en andersom. Dat is iets van alle tijden. Vroeger werd er elk seizoen een nieuwe Cruijff geboren, maar ze haalden het nooit. Ton Blanker was daar een goed voorbeeld van.

  1. FrankiC

   Houdt hem in de gaten bij Willem II en in mei geef je toe dat je een inschattingsfout maakte die 32x Knudde was

  1. Velibor

   Nou er zijn pijnlijker dingen denk dan moeten spelen voor Willem2 voor aardig salaris Bobby haha!?

 4. paulvos

  Zou het niveau bij AJAX dan toch te hoog geweest zijn voor hem, is nu inderdaad de uitblinker.

 5. Ed69

  Het Ajax-niveau is naar mijn idee voor hem niet te hoog!
  Het is FDB te verwijten dat dit soort jongens zonder vertrouwen spelen en dus onvoldoende presteren in Ajax 1.
  Ben ervan overtuigt dat hij en nog vele anderen verder zouden zijn met een coach die dat er wel uit weet te halen wat erin zit!
  Maar dit is natuurlijk maar alleen mijn ongezouten mening, wat dus eigenlijk meer zegt over het presteren van FDB dan over Lucas…

 6. Rene1964

  Ben het wel met je eens ED69. Er is niet 1 speler die onder de Boer beter wordt. Je mag al blij zijn, dat spelers gelijkwaardig blijven, maar zelfs dat gebeurd niet. Lood in de schoenen, angst regeert. Frivoliteit is gereduceerd tot een enkele actie in een wedstrijd. Zelfs het Barca voetbal, wat ik in de allereerste wedstrijd een beetje zag tegen AC Milan, bleef beperkt tot een enkele wedstrijd. Wat ook opvalt, is dat veel spelers snel oververmoeid zijn. Onder Jol bijv was het voetbal echt veel aantrekkelijker. (Alleen was de concurrentie toen ook beter).

 7. Rene1964

  On topic vergeten :(. …. Lucas, tja … hopelijk laat hij het ongelijk zien van de Boer. Mooi sierlijke voetballer, maar ik denk toch te licht voor de top. Enne, qua body valt er voor hem weinig te halen. Endomorf, ectomorf, je kunt wel wat winnen qua fitness, maar sterk en breed zal hij nooit worden.

 8. Ramon1

  Die jongen heeft potentie teug halen als klaassen gaat alleen moet die meer in het krachthonk zitten

  1. AjaxBarcelona

   Van zitten in een krachthonk wordt je niet steviger hoor, dat staat gelijk aan zitten in een cafe 🙂

 9. Ajax nr 1

  Van zitten wordt je zeker wel steviger AB. Van bewegen krijg je meer spiermassa. Van grote glazen bier ook trouwens

Comments are closed.