De Boer: ‘Verkeerde strategie gekozen, dat neem ik mezelf kwalijk’ (Incl. video)

1004ajax-psv_verslagen

Frank de Boer stak maandag bij zijn terugblik op Ajax – PSV voor Ajax TV de hand in eigen boezem. ‘Het ergste vind ik dat we eigenlijk niets in te brengen hadden. Daar baal ik het meest van. Uiteindelijk hebben we de verkeerde strategie gekozen. PSV kwam er steeds onder de druk uit. Misschien hadden we juist tien meter lager moeten uitzakken of juist vol een-tegen-een gaan spelen. Dat is een keuze die je maakt. Nu stoorden Viktor en Davy vaak met zijn tweeën. Of met zijn allen doorgaan of de twee voorhoede spelers terug laten zakken. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Ik neem mezelf dat het meest kwalijk.

‘Of het Europa League duel van donderdag invloed had, weet ik niet. Ik merk de laatste tijd wel dat het qua scherpte wat achteruit gaat. Dat is ook wel te begrijpen als je veel wedstrijden achtereen speelt met een jonge groep. De scherpte om al organisatorisch goed te staan ontbrak een beetje. We reageerden in plaats van anticiperen op situaties. Hoe we die scherpte terug gaan krijgen? Rouleren is een optie daarin. Maar je hoopt ook een bepaalde agressiviteit en frisheid te krijgen in zo’n wedstrijd als tegen PSV. Dat was niet het geval.’

Bekijk hieronder het volledige interview van Frank de Boer op Ajax TV of voor app-gebruikers via deze link op onze website.

Related posts

58 Comments

 1. slm020

  Je moest ook gewoon met Fischer & Milik & El Ghazi beginnen . En van mij mag je ook Schonen laten beginnen i.p.v Gudelje ! Maar wel netjes dat jij het zelf kwalijk neemt Frank . Maar ik had liever 3 punten gehad 😉

  1. Remco425

   Helemaal mee eens, dat is voor mij ook de ideale voorhoede. Alhoewel Younes wel erg lekker speelde de 1e helft.

  2. rebel62

   Frank wordt eens wakker , steek de hand in eigen boezem kom er voor uit dat onder jou en de staf spelers niet beter worden , het lijkt wel alsof je van het kritische Ajax publiek net als van jouw technische staf makke schapen wilt maken en dat ieder kritische noot ingeslikt moet worden , zo werkt het niet Frank de sleutel ligt bij jou kijk naar de grootse prestaties van jouw voorgangers JC en v. G , de mix ervaring en jeugdig elan is de crux helaas bewijs jij dat het nutteloos is om een veredeld jeugdteam op te stellen je gooit nu binnen enkele maanden al jouw goede prestaties te grabbel en zakken wij , ja WIJ Ajax naar een zeer bedenkelijk niveau ,die Westfriese stugheid moet je afwerpen om Ajax weer op niveau te krijgen de kritische fans zien het niet altijd verkeerd en als de spelers worden uitgefloten is dat meer aan jouw opzichtige falen gericht , praat daar over ipv te zeggen dat de spelers niet mogen worden uitgefloten want nee jij en de staf worden uitgefloten op de keuzes die er gemaakt worden het is los zand en onze afkeuring laten merken is het enige wat wij kunnen doen jij maakt de opstelling jij bedenkt de taktiek doe er eens wat aan.

   1. Litmanen

    teveel spelers halen een onvoldoende. Riedewald, gudelje, Klaassen, milik. echt geen top momenteel. en als El Ghazi niet weer snel gaat scoren ook maar eens op de bank beginnen.
    Stel in Godsnaam Schone op in de basis.

    1. Remco425

     Of gewoon spelers vertrouwen geven en niet na 2 mindere wedstrijden meteen op de bank zetten. Komen er misschien ook eens automatismen.

   2. AFCA my World

    Misschien een idee om zelf op te stappen,en dan VanHaezebrouck ophalen in België, een prima trainer die spelers beter maakt, en het met minder kwaliteit het goed doet in Europa en in de competitie !

 2. woody79

  het rouleersysteem is prima. kwaliteit is er voldoende. ingespeeld zijn ze toch niet. dan hou je ook de bankzitters schone en serero tevree

  1. FdB=Ajax

   Eens.
   Al word ik wel een beetje moe van dat gezeur over dat het zo’n jonge ploeg is. Ten eerste kies je daar zelf voor, want je hebt oudere spelers op de bank. Ten tweede was de ploeg van psv zondag gemiddeld bijna net zo jong.

 3. jodin7

  Het drukzetten was niet om aan te zien! Men keek niet om zich heen, er werd zo te zien ook niet gecommuniceerd..Dus werd er op de verkeerde momenten druk gezet, ik noem het ff ‘happen’, en zo gaven ze juist ruimte weg. Als er dan druk gezet moest worden, om maar even een voorbeeld te noemen: in de 16, gebeurde dat niet of ondermaats..
  Ik ben errug geschrokken van het niveau, maar dat is mijn mening over het gehele Nederlandse voetbal.
  Ajax zal ik uiteraard altijd trouw blijven, maar het is tijd voor een frisse wind en dat begint al in de jeugdopleiding.

 4. Moosie

  We hadden tegen celtic al gezien dat dit niet werkte dus waarom tegen pisvee dan weer?
  Doe dat dan tegen een mindere tegenstander zodat ze dat kunnen oefenen.
  En als je na 25 minuten ziet dat het niet werkt WISSEL DAN.
  Het was een vreselijke zondag ik zit gvd nu nog te flippen op die wedstrijd.
  Als trainer van Ajax heb je 1 opdracht die vervuld moet worden,winnen van die kakkerlakken en winnen van pisvee.
  En als dat uit niet lukt kun je daar al is het moeilijk,nog mee leven,maar thuis mot er gewonnen worden.
  Elke mongool kan zien dat lange ballen op Fisher niet werken dus dan doe ja dat niet.
  Als je dan ook nog je elftal in tweeën breekt en daar dan 80 minuten naar gaat zitten kijken met de hoop dat het misschien wel goed komt tja.

   1. Ajax nr 1

    Zozo Moosie ander brilletje op. Knap hoor! Petje af! Welkom bij de club die het allang ziet.

     1. AjaxBarcelona

      Gut gut, denken meteen mensen dat je bij de club hoort als je een normale analyse geeft. Zit inderdaad een levensgroot verschil tussen analyseren en zeiken 🙂

 5. BobbyHaarms

  Netjes van je Frank. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, je bent immers nooit te oud om te leren.

  1. Frenske

   Maar als hij de hand in eigen boezem steekt moet er wel goeds uitkomen anders kan hij beter zijn Biezen pakken. En voor hem een trainer er neer zetten die deze mannen wel kan motiveren.

 6. Remco425

  Rouleersystem ben ik geen voorstander van, dan komen er helemaal geen automatismen. Hij rouleert nu al teveel. Daarbij, als je weet dat het normaal is bij jeugdige spelers dat er een gebrek aan scherpte optreed bij het spelen van veel wedstrijden, moet je zorgen dat er minder jeugdige spelers op het veld staan. Er zitten nl ervaren spelers op de bank.

  1. rebel62

   Omdat de anderen het lieten afweten , 1 seizoen draait PSV iets beter en direct weer afgetekend kampioen , was een teken aan de wand.

   1. AjaxBarcelona

    Tuurlijk. De andere ploegen hebben het vier jaar op rij laten afweten. Heel logisch.

    1. AjaxBarcelona

     Ben je voor het gemak even vergeten met welke speelstijl PSV kampioen is geworden? Volgens mij is dat wat we nu net niet willen bij Ajax.

     1. rebel62

      AjaxBarcelona heb jij gezien hoe PSV speelde afgelopen zondag en hoe ons Ajax speelde? ik kijk naar het nu , dat zegt genoeg.

 7. Jeroen68

  4 x kampioen, omdat de ” concurrentie ” nog slechter was als Ajax. Geen één seizoen gedomineerd.

 8. huub

  Men moet niet te sentimenteel worden om telkens te roepen “we zijn al 4x op rij kampioen geworden” dit is gewoon lullen als een “paardenkop”! Kijk eens naar de vorige competitie tot heden, het is een grote afgang wat men heeft laten zien met het getoonde spel. Ook het rolleren van spelers brengt volgens mij ook geen stabiliteit in het 11 tal zoals de Boer dat wel vindt.

 9. Janneman16

  zet schone, serres en Heitinga erin als ervaren mannen. kan de rest langzaam wennen en kun je bouwen aan een mix van ervaren en jong.

 10. AjaxBarcelona

  Frank geeft zichzelf zelden op deze manier bloot. Het siert hem en het ik ook slim. Geeft aan dat het zeker geen domme jongen is. Dat hij eerst vast blijft houden aan zijn/TH denkwijze is niet mer dan logisch. Dat doet iedereen. Eerst gigantisch op je bek gaan, dan veranderen. Beetje op je bek (4 kampioenschappen zonder de schoonheidsprijs) is hiervoor onvoldoende. Frank geeft nu aan een andere weg in te slaan, de weg die velen willen. Voor mij een chapeau richting Frank en nu weer gaan presteren.

 11. Didron

  Siert Frank! Hopelijk zullen de aanstaande wedstrijden aangelopen en bekeken worden!

 12. Frenske

  Het ziet ernaar uit dat FdB gaat vertrekken, als je smoesjes gaat zoeken. Misschien wel een goed idee.
  Dan maar iemand zoeken die de spelers wel kan motiveren.

 13. -buitenkantje rechts-

  Zondag zei hij nog dat het aan de spelers lag.. Geen enkele speler had een voldoende gehaald toch?? De mogelijkheid tot rouleren was volop aanwezig.. Niet fitte Klaassen aan de kant.. Schöne daarvoor in de plek.. Serero ipv Gudelj.. Hoofd Probleem is dat je gewoon kwaliteit tekort komt en niet alle posities dubbel bezet hebt. Wie moet er invallen voor El Ghazi? Wie moet er invallen voor Milik? Deze twee jongens zijn hopeloos uit vorm rn kunnen niet vervangen worden..
  Dat verwijt ik FdB het meest.. Je zag dit in de voorbereiding al..je hebt er niks aan gedaan..
  Die 10m naar voren of achteren maakt echt geen verschil..trainersgeneuzel

  1. AjaxBarcelona

   Niet eens (maar dat mag he :-)) ) Spelers moeten kunnen spelen op meer dan een positie en dan is de dubbele bezetting ruimschoots aanwezig. Feit dat Frank voor verkeerde strategie heeft gekozen ontslaat d spelers niet om in het veld gewoon een ruime voldoende te halen.

   Ook in een verkeerde strategie moet je gewoon je stinkende best doen en dat ontbrak. Ik blijf van mening dat de kwaliteit er is maar er niet uitkomt. Ik heb zelf dit seizoen een aantal trainingen mogen zien. De felheid en de klasse spat er vanaf en in het veld tijdens de wedstrijd ……. weg.

   Dat Klaassen te vroeg aanvoerder is geworden is een feit. Een goede aanvoerder had minimaal in de rust zelf gezegd: trainer, je moet mij wisselen het gaat niet goed.

 14. Iceman

  Beste Frank dit is al voor de 2e keer dat je de verkeerde strategie kiest. Ik vraag mij hard op af of jij en je staf nog wel weten wat jullie in Amsterdam aan het doen zijn. De komende vier belangrijke wedstrijden zullen uitsluitsel geven.

  1. Mijn Club

   Tweede keer? Ik ben de tel allang kwijt. Of bedoelde je: tweede keer in drie weken of zoiets?! Dan kan het wel kloppen ja. 😉

Comments are closed.