Spandoeken duidelijk, ’Al jaren de beste jeugd, maar een selectiebeleid dat niet deugt’

0926ajax-groningen_spandoek

Voorafgaand aan Ajax – FC Groningen verschenen er spandoeken in de Amsterdam Arena met zeer duidelijke tekst. Met name de onvrede dat John Heitinga op de tribune moest plaatsnemen was werd duidelijk gemaakt. ’Al jaren de beste jeugd, maar een selectiebeleid dat niet deugt’ en ’De jeugd heeft de toekomst, de routiniers het venijn, maar alleen samen zullen we onoverwinnelijk zijn’, hing eronder. Natuurlijk werd het lied Oh Sjonnie ingezet waarmee duidelijk is gemaakt dat de supporters het onbegrijpelijk vinden dat Heitinga nog steeds geen basisplaats heeft en momenteel zelfs Mike van der Hoorn voor zich moet dulden.

Bron: De Telegraaf

Related posts

63 Comments

 1. BobbyHaarms

  Ik begrijp de commotie aangezien Heitinga als “nieuwe” speler is binnengehaald. Echter, de beste speelt en dat is hij momenteel gewoon niet, met alle respect want van zulke positieve spelers kan je er niet genoeg hebben in je team. Gewoon keihard werken zodat Frank niet om je heen kan.

  1. Toppertje

   Maar als Heitinga zelfs v/d Hoorn voor zich moet dulden is het de vraag waarom ze hem dan gehaald hebben. Daar is ie met zijn salaris toch echt te duur voor.

   1. Litmanen

    Ik denk ook niet dat het een aanwinst van Frank de Boer is, maar van Overmars en vdSar. Ook snap ik niet dat Heitinga is goedgekeurd door de medische staf toen hij een contract kreeg voor een miljoen per jaar.
    De man is al jaren niet fit meer en heeft een rotte knie. Dat weet elke club in Europa, dus zou de medische staf van Ajax dat ook geweten moeten hebben.

  2. PvL020

   Eens maar wel bij de selectie houden dan, dit is niet best….. Maar er komt een zwaar programma aan dus er zal echt wel een reden achter zitten

  3. woody79

   zo is dat bobby. dat ie toevallig van de week zo’n weergaloos doelpunt maakte is geen garantie voor succes. een cultheld is ie wel!

   1. AFCA my World

    Jongens toch hij is nog niet geheel wedstrijdfit dat is toch duidelijk gemaakt, luisteren is lastig he? Het komt wel goed !

    1. woody79

     daarom zit ie op buhne. niet gezegd dat ie niet gaat spelen. hoop dat ie snel een hele wedstrijd kan spelen

    2. Dinandd1994

     Tuurlijk komt het goed. Ik vind ook niet dat hij elke week in de basis moet aangezien hij inderdaad nog niet wedstrijdfit is, maar neem hem op zn minst mee voor in de kleedkamers. Kan voor veel jonge spelers een goede impact hebben. Denk aan het debuut van cerny, hoe heitinga hem toesprak

 2. rebel62

  BobbyHaarms waaruit blijkt dat dat Johnny niet goed genoeg is ? heb jij hem regelmatig zien spelen? Nee ! dus kan je dat niet als argument geven.
  Dat Johnny gisteren zelfs niet op de bank zat vond ik helemaal aanmatigend van Frank de Boer , zo ga je niet met spelers om die zoveel ervaring hebben en ook nog een ECHT Ajax hart. Het lijkt alsof Frank bewust bezig is zich te manifesteren als een despoot en op een confrontatie met de supporters ben zelf iemand van de redelijkheid en zie op dit moment de rede bij Frank afnemen na al die jaren nog steeds niet bij nachts om een goed spelend team op te stellen gisteren bij vlagen aardig maar hey dit is Ajax bij vlagen aardig is niet genoeg!!

  1. PvL020

   Ik vind dat je ook niet zo over Frank moet praten…. Niemand heeft kenbaar ook Frank niet wat en waarom dit was

   1. paullus

    Het word tijd dat de boer zijn koffers gaat pakken
    Iedereen brult 4 keer kampioen
    Tuurlijk dat is de boer
    Maar 3 jaar miskopen hopeloos voetbal dat is ook de boer

  2. BobbyHaarms

   Heb jij Johny de afgelopen jaren wel vaak zien spelen dan Rebel? Nee! Dus ook jij kan hier geen conclusie over trekken. Frankie heeft hier echt wel een betere kijk op lijkt me en als ie echt zo geweldig is speelt ie gewoon. Maar helaas, dat is hij gewoon niet. Mede gehaald omdat vd Vaart en andere opties niet wilden komen en hij ervaring meeneemt, niks meer of minder

   1. -buitenkantje rechts-

    Heitinga is een voorbeeld van het slechte aankoopbeleid bij Ajax.. Hij had nooit gekocht moeten worden..Wat dat betreft ben ik ook groot voorstander van het plan Cruijff.. Alleen kopen als de aankoop zeker weten een toegevoegde waarde heeft voor het team.. Niemand begrijpt nu waarom Heitinga überhaupt is gekocht.

   1. Litmanen

    Zo duidelijk? Johnny gaat niet meer fit worden en dat is vreselijk, maar begrijp nou eens dat een fitte Heitinga allang meer minuten had gehad.

    1. Geroldkohlen

     als de knie echt rot was dan zou zijn contract allang ontbonden, maar dat is nog niet gebeurd dus zo rot is die knie niet! !!!!! dus het ligt aan iets anders! ieder keer dat gezeik over dat hij niet wedstrijd fit is dat is gewoon gelul! of hij is niet goed genoeg dan vraag ik me af waarom hij gehaald is! daarom faalt ons beleid!

 3. Geroldkohlen

  ik vind het goed het als je als club veel wilt investeren in je club door goede jeugd op te leiden, maar het moet wel in combinatie zijn met ervaren krachten die jonge talenten kunnen leiden in het veld zodat ze beter kunnen ontwikkelen! maar ook wij zijn een top club dat meedoet voor de prijzen en het goed wilt doen in europa en als je dan aankopen doet moeten het aankopen zijn dat directe versterking en basis krachten zijn en geen tribune klanten!! dit beleid faalt ,aankopen falen en jonkies falen op cruciale momenten in cruciale wedstrijden!

  1. Rene1964

   Dat zeg ik al jaren, TOON ook (op zijn manier) en jij trouwens ook. En terecht. Voor de top (zeker Europees), moet je een spelersgroep hebben met een gemiddelde leeftijd van minimaal 27, 28 jaar. Ik ben al blij als wij uiteindelijk over een paar jaar een gemiddelde bereiken van 24 jaar! Maar dat is gewoon echt te jong!

   1. 4everAjax

    27/28 jaar gaat echt nooit meer gebeuren. Niet met die salarissen die je in het buitenland al betaald krijgt voor een plekje op de bank. Naar die tijd hoeven we niet te verlangen, that’s over. Je mag je beide handjes dicht knijpen van geluk als ze überhaupt tot 24/25 blijven. Dat zal zelfs niet het merendeel zijn. Opkrikken van salarisplafond zal hierbij niet helpen. Naast het geld speelt ook de sterkere en leukere competitie in het buitenland een grote rol.

 4. HURBIE

  HET bestuur heeft gewoon maling aan zijn SUPPORTERS ze kopen hem wel maar doen er NIETS mee pure geldverspilling het bewijs van het slechte beleid van dit bestuur en trainers puur wanbeleid

 5. Velibor

  Je kunt op de kop gaan staan voorlopig ,er verandert echt niet wat zolang we bovenaan staan en das misschien maar goed ook maar ik snap ons aller frustratie wel over het vertoonde spel en hoop dat dat wat leuker word om naar te kijken.

 6. wikr

  Heitinga zat “gewoon” op de tribunes omdat het publiek anders bij elke mispeer van FdB’s oogappel (Veltman) om Johnny zou gaan roepen en dat zou Joël nog onzekerder kunnen maken. Alhoewel ik Veltman eindelijk wel een keer een goede wedstrijd vond spelen, maar het werd ons gelukkig ook niet echt moeilijk gemaakt, bleken wij als supporters echter toch lekker om Johnny zingen. In mijn ogen moet Veltman ook gewoon tegen concurrentie kunnen en zou hem dat ook alleen maar beter moeten maken.

 7. 4everAjax

  Statement oke maar 410 ging nu wel overdrijven. Publieke opinie in het stadion keerde zich nu tegen hen. Het werd gewoon vervelend en ik denk ook voor Heitinga.

   1. 4everAjax

    Niet alleen de dagjesmensen, ook de vaste mensen in 425 naast 410 ( waar ik dus zit) ergerden zich mateloos aan ze. Dus niet te denigrerend ajb en die dagjesmensen zijn ook supporter van Ajax. Niet vergeten.

 8. knudde32

  tis belachelijk dat ze Johnny hebben gehaald leuk voor de supporters maar denk dat ze hem al jaren niet gezien hadden nauwelijks gespeeld en niet fit

 9. Rickie

  Ajax moest heitiga niet halen bedoel als je een speler haalt voor 1 Mill per jaar is gewoon te zotte om hem bij jong ajax te zetten …dat is echt gewoon ziek echt super slecht . Frank de boer is een geweldig begrijp me niet verkeerd alleen hij moest hier tegen in gaan …..rotte knie wat litmanen al zei hier boven dat wist inderdaad elke club van Europa wel….ajax niet haha…geef 1 van die wereld sterren gewoon van de jeugd een miljoenen contract bijvoorbeeld bazoer geef hem een contract dat hij de komende 5 jr niet weg hoeft en verkoop hem dan voor groot geld en begin opnieuw zo kunnen wij ajax groot worden op eigen kracht spelers verkopen voor 80 Mill daar moeten we voor hopen dan over 10 jaar hebben we 10 spelers verkocht voor groot geld en dan aktief mee doen in cl…

 10. Amoebe

  Ik word eerlijk gezegd een beetje schijtziek van dat gezeur om sjonnie.

  Hij is traag en voegt niet veel toe (en ja hij is veel fitter dan mij).

  Ik snap gerust dat hij als back up bij de selectie zit maar ga nu niet beweren dat hij het team, op het veld, moet dragen.

  Stiekem heb ik het idee dat johnnie ook een beetje bij frank de boer door zijn strot is geduwd.

  Iedereen doet maar of hij alles beter gaat maken, net zoals elke oud speler die af en toe hier passeert, deze jongens willen alleen terug omdat ze in het buitenland niet meer aan de bak komen.

 11. Oosterse Ajacied

  Ik snap wel dat ie niet in de basis zit. De bestaande achterhoede doet het prima. Zou het wel leuk vinden als ie tegen PSV de laatste 20 minuten mag invallen!

 12. fjonkman

  Ik snap best dat Johnny misschien een niet zo’n beste knie zal hebben, en misschien op 90% fitheid zitten, maar maakt dat hem, met zijn schat aan ervaring, niet veel beter dan v/d Hoorn? De verdediging staat nog steeds niet als een huis, ook al krijgen we in de competitie weinig goals tegen. Laten we eerlijk zijn, ook de Graafschap kreeg een paar dotten van kansen hoor. Ik ben bang dat we volgende week tegen Psv in no time in het mes lopen. Nu hebben we Johnny en zelfs Urby weer op de club lopen (weet iemand hoe ver hij inmiddels is qua fitheid??) dus ik zou zeggen.. Gebruiken die mannen!!!

  1. BobbyHaarms

   Waarom? Mijn opa loopt ook de 100 meter niet binnen 10 seconden maar fit is hij wel. Zelfs vd Hoorn is beter en dat is gewoon de essentie hiervan

  2. 4everAjax

   Ervaring (van paar jaar geleden) moet samengaan met kwaliteit en gezonde ledematen. Dan heb je er wat aan.

 13. godenzonen

  hij was ook gehaald om de jeugd professioneel te ondersteunen. op het veld, de kleedkamer en de trainingen. dus niet zeuren nu.

 14. Ramon1

  Ja ze zeggen dat die tegen fc eindhoven al te traag was maar begrijp me niet verkeerd ik denk dat hij oerfect is voor de laatste 10 a 20 min

 15. Indojood

  Ik begrijp dat gedweep met Heitinga helemaal niet. De laatste jaren niets gepresteerd, vaak geblesseerd. Alleen maar omdat het een teruggekeerde zelf-opgeleide speler is laten supporters zich veel te veel leiden door emoties. Een dergelijk sentiment is prima voor zaken zoals het oude logo maar er is geen enkele reden om Heitinga in de basis op te stellen.

  1. BobbyHaarms

   Precies Indojood, ook ik vind terugkeer van het oude logo een belangrijker issue. Maar heb wel alle respect voor de emoties betreffende Heitinga, vooral vanwege zijn loyaliteit…maar daarmee ben je nog geen basisspeler

 16. lezerG

  Zeven gespeeld, negentien punten, achttien voor, twee tegen, geen doelpunt in de Arena tegen gehad, topscorer in huis, verder bekeren.
  Kortom: Frank heeft gelijk.

  1. Toppertje

   Uitgeschakeld voor de CL, met de billen bij elkaar naar de groepsfase EL (beide tegen Europese nobody’s) en voetbal nog niet echt best. Het lijkt me dus erg voorbarig om het over het gelijk van Frank te hebben. Laten we het daar over hebben als we 040, 010 en Chelski gehad hebben en niet alleen maar lichtgewichten.

 17. Rene1964

  BUITENKANTJE: probleem was mss wel dat de meesten hier op dit forum (en andere sites) Heitinga maar al te graag zagen komen! Dus was hij een soort van presentje richting de supporters. Ik denk dat hij best wat wedstrijden kan spelen, maar bijv niet tegen de snelle spelers van PSV. Alhoewel tegen Luuk de Jong? Nee, dan toch liever vd Hoorn!

Comments are closed.