De Boer: ‘Bergkampiaanse actie Fischer maar Bazoer verreweg de beste’

0926ajax-groningen_fischer2

Frank de Boer is tevreden met het optreden van zijn ploeg tegen FC Groningen. Hij was wel opgelucht toen Viktor Fischer uiteindelijk in de slotfase de 2-0 binnen schoot, zo verteld hij tegenover FoxSports en de NOS. We speelden op dat moment heel goed. Kregen binnen tien minuten vijf kansen. Als je dan verzuimt de trekker over te halen, kan je ook wel eens tegen een zeperd oplopen. De blijheid die je bij me zag bij het doelpunt van Fischer was van opluchting en vanwege de schoonheid. Het was een Bergkampiaanse actie, want ik vond de actie al fantastisch. Even naar buiten en dan naar binnenkomen en versnellen. En dan uiteindelijk de rust bewaren voor het doel. Daar traint hij ook heel veel op met Bergkamp.”

Toch was Fischer voor De Boer niet de man van de wedstrijd. “Bazoer was weergaloos. Het was zijn beste wedstrijd in zijn Ajax 1-periode. Hij heeft heel goed gespeeld. Ik vond hem in alle opzichten fantastisch en daarom hebben we hem ook man of the match gemaakt.”

“Arek (Milik, red.) heeft veel kansen gecreëerd. Die bal op Younes had hij wel moeten geven, maar dat weet hij ook voor de volgende keer. Ik vind juist dat hij in een stijgende lijn is de laatste weken. Hij is hard aan het werk voor het team en ik ben zeer tevreden over hem. Younes had zijn dreigende momentjes, maar je hoopt dat hij nog wat extra power krijgt. Ik ben blij dat ik dit soort jongens in mijn selectie heb.”

Bron: FoxSports / NOS

Related posts

26 Comments

 1. PvL020

  Bazoer was idd erg goed vandaag, maar meer spelers. Belangrijk……. 2e bal was steeds voor Ajax

 2. jessey1994

  toch vond ik milik niet sterk spelen, aannames waren niet top, verliest veel duels en mist veel te veel kansen.. bazoer was daarintegen zeker weer erg goed, zal psv zich ff kut voelen dat ze hem hebben laten gaan!

 3. aliajax

  FdB heeft niet zo goed opgelet. Younes was ‘by far’ de beste vandaag.
  Maar ja, ik zat in de arena wat hoger dan frank

 4. -buitenkantje rechts-

  Vaak commentaar op Frank na de wedstrijd… Maar nu zegt hij gewoon wat ik ook gezien heb.. Geeft vertrouwen..

 5. Didron

  Absoluut een ’trip down memory lane’ bij de actie en goal van Viktor!!! Volgend weekend maar een basisplaats geven!!

 6. BobbyHaarms

  Dit was gewoon een teamprestatie, ondanks het matige optreden van Milik. Maar vergeet niet dat jij ook nog erg jong is. Kwaliteiten heeft hij zeker en die toont hij ook regelmatig..komt goed.

 7. judas666

  Ik vond Tete ook echt heel goed spelen. weet niet wie tegenover hem stond, maar die is niet 1x langskomen.

 8. 4everAjax

  18/19 is erg jong. Milik ik dik 21 nu en mist techniek voor het korte snelle kaats werk. Dat werd gisteren schrijnend duidelijk.

 9. BobbyHaarms

  21 is gewoon nog steeds zeer jong hoor. Hoewel, bij Ajax word je met 23-24 al ervaren genoemd. Milik mist in bepaalde opzichten het overzicht en dat werd idd schrijnend zichtbaar gisteren. Zulke ballen hoor je ten alle tijden in de open ruimte te leggen (kans Younes!)

  1. woody79

   de gem. leeftijd is 22. jongste selectie van europa. als we dit cluppie zo 3 jaar kunnen houden gaan we de goeie kant op.

  1. woody79

   veel jongens liggen vast tot 2018. en ze willen graag verder komen bij ajax. daar maar de hoop uitputten.

 10. Ramon1

  Prachtig dat de boer dat zo zegt, maar fischer vind het zo leuk om te voetballen is gewoon leuk om na hem te kijken nu blijven scoren en acties maken ll

Comments are closed.