Heitinga kan lachen om situatie: ‘Ik kan zo in die reclame van Telfort ’

0626Heitinga

John Heitinga keerde deze zomer na een afwezigheid van zeven jaar terug bij Ajax. De verdediger ging in de zomer van 2008 weg naar Atlético Madrid en voetbalde vervolgens voor Everton, Fulham en Hertha BSC. Hij is nu terug, maar speelde nog geen seconde in het eerste van Ajax. Frank de Boer laat hem ongebruikt op de bank en lijkt te willen wachten met Heitinga. Die maakt daar niet zo’n probleem van.

De 31-jarige verdediger, die in zijn eerste periode in Amsterdam tot 152 wedstrijden in de Eredivise kwam, benadert zijn situatie bij Ajax met gevoel voor humor. “Ik kan zo in die reclame van Telfort hè: van de WK-finale in Zuid-Afrika naar de Jupiler League op maandagavond. Na de Premier League, de Bundesliga en de Primera División nu dan ook mijn debuut in de Jupiler League”, klinkt het met zelfspot.

“Maar ik kan van waarde zijn. Met jonge spelers praten over wat hen te wachten staat, in de groep mijn stem laten horen. Ik weet inmiddels heel goed wanneer ik mezelf moet laten gelden of wanneer ik mijn mond moet houden. Onze trainers hebben ook wel op een aardig niveau gespeeld, hè”, aldus Heitinga tegenover het Algemeen Dagblad.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

42 Comments

  1. Mokum76

   DIT!!

   precies mijn gedachten, vind het echt een klap in zijn gezicht. Vind het knap hoe hij hier mee omgaat. Gehaald als kleedkamer spreekbuis en Jupiler league versterking?? Pfff belachelijk!

   1. frenkynairo

    Hij moet toch gewoon eerst fit worden of begrijpen jullie dat niet. Beter dat die nu nog op de bank zit en bij jong ajax dan dat die slechte wedstrijden speelt omdat die Nie fit genoeg is en iedereen die hem Nie prijst weer gaat lopen afkraken op deze app

  2. Rene1964

   Wordt ie geslagen of zo? Het is toch gewoon zijn werk. Denk je dat hij zich verkeerd behandeld voelt of zo. Welnee! Hij is gewoon onderdeel van de ploeg. De besten spelen en die keuze is aan de Boer. Dat weet Heitinga ook en zal echt niet gefrustreerd daar rondlopen.

   1. Remco425

    Niet 1 club kan al z’n spelers opstellen, want dat is het enige dat Ajax doet. Hij is in de eerste 6 wedstrijden niet opgesteld. Meer niet. Als je dat al schandalig vindt…

     1. Remco425

      Moeten ze helemaal niemand meer halen die niet alle wedstrijden speelt? Met een selectie van maar 11 spelers ga je het echt niet redden hoor.

 1. paullus

  Blijkbaar niet goed genoeg
  En volgens de meeste hier
  Heeft de boer het altijd bij het rechte end
  Dus zal dat ook met heitinga wezen

 2. Bram ajax

  Zet hem nou eindelijk eens in de basis voor veltman idd!! En schone voor El Ghazi! Laat die El Ghazi maar eens wakker worden, raakt geen pepernoot

  1. dickst14

   laatste wedstrijd was hij niet best inderdaad, maar voor iemand die geen pepernoot raakt zijn 4 goals in 3 wedstrijden niet echt slecht.

   1. afcajax1900

    Mee eens hij speelt 1 wedstrijd wat minder kan toch als ie er maar weer staat tegen ADO

  2. Remco425

   Als je iedereen steeds wisselt ba 1 mindere wedstrijd spelen we nooit met hetzelfde team, komen er nooit automatismen en hebben we alleen maar spelers zonder zelfvertrouwen. Zal een fijn seizoen worden. Jij zou echt een goede coach zijn…

 3. Geroldkohlen

  spreek heitinga over een half jaar wel weer, kijken of hij het dan nog zo leuk vind om in de jupiler leaugue te spelen zonder een minuut te spelen in het eerste!! ik vind echt dat heitinga gewoon moet spelen, frank is gewoon stront eigenwijs!

 4. Sonsee

  Zijn tijd komt wel dat hij Veltman of iemand anders uit de basis speelt, elke speler heeft wel een terugval in een seizoen en dan is het te hopen dat hij er staat. Ik ben het overigens ook eens dat Veltman weleens op de bank plaats mag nemen, is ook wel goed zodat de concurrentie moordend wordt en spelers het beste in elkaar naar boven halen.

  1. FdB=Ajax

   Verdedigers hebben juist baat bij zekerheid. Bovendien, als je Veltman nu passeert, is dat ook kapitaalvernietiging

   1. Velibor

    Veltman kan toch ook rechtsback spelen ,volgens mij op WK ook dacht ik maar ben niet zeker van.

 5. Didron

  Ik heb een flauw vermoeden dat Johnny morgen speelt. Maar een invalbeurt bij 0-1 zou ook kunnen!!

 6. Antony

  Ja ze halen hem ,dan laat je hem spelen toch ? Om hem te halen om de jonge spelers voor te lichten , vind ik het een dure schoolmeester!!!

 7. Geroldkohlen

  de boer ziet hem als leider in de kleedkamer, wat ik echt onzin vind trouwens!! want je bent pas een leider in de kleedkamer wanneer je ook de leider bent in het veld! en hij speelt niet eens! spelers gaan niks van een ervaren kracht aan nemen als hij totaal niet speelt om zijn ervaring te kunnen aantonen! ik denk dat heitinga ook morgen niet zal spelen helaas, al hoop ik van wel!

 8. Bert62

  Als John zelf er al de draak mee steekt zegt dat ook al veel en wel dat hij het er niet mee eens is

 9. WezepAFCA

  Een goeie speler die op zijn kans wacht dit seizoen. Geen arrogantie en je steentje bijdragen!
  Een clubman zoals het hoort!!

 10. -buitenkantje rechts-

  Zou erg lachen zijn als Telfort idd met Johnny zo’n reclame zou maken! 🙂 Leuk, een speler met humor en zelfspot.. Zie je niet zo vaak.

Comments are closed.