Blamage Ajax: Uitschakeling voor CL na 2-3 verlies tegen Rapid

0804ajax-rapidwien1

Ajax is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offronde van de Champions League. Op eigen veld werd met 2-3 van Rapid Wien en dat was na het 2-2 gelijkspel in Oostenrijk logischerwijs niet voldoende om verder te bekeren in het miljoenenbal. Het team van Frank de Boer meldt zich nu in de laatste voorronde van de Europa League.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel.

De thuisploeg begon nog niet eens zo slecht, maar gaf wederom de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Eerst was er Daley Sinkgraven die op de rand van de eigen zestien probeerde een man uit te spelen, balverlies leed en zodoende de 0-1 van Robert Beric inleidde. De Sloveen kopte op aangeven van Stefan Stangl geheel vrijstaand raak waarbij ook het centrale duo Veltman-Riedewald niet vrijuit ging.

Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was nauwelijks gevaarlijk. Fischer haalde vanaf links uit maar schoot een halve meter naast. Vijf minuten voor rust werd het 0-2: Louis Schaub trok vanaf rechts naar binnen, mocht ongehinderd langs Fischer en Sinkgraven lopen, haalde met links uit en zag de bal via Joël Veltman in de hoek belanden: 0-2.

De Boer besloot ondanks de achterstand niet in te grijpen in de rust. Na 52 minuten werd het zowaar 1-2 en begon het thuispubliek weer te geloven in een goed resultaat voor Ajax. Arek Milik schatte een strakke voorzet vanaf links van uitblinker Mitchell Dijks op waarde en volleerde de bal op schitterende wijze in de verre hoek: 1-2.

Ajax ging na de aansluitingstreffer nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De Boer hoopte met het inbrengen van Nemanja Gudelj en Yaya Sanogo nog meer te kunnen forceren. Veel kansen leverde het niet op maar een kwartier voor tijd was het wel raak; Sanogo zorgde voor onrust bij een voorzet van El Ghazi en nota bene de ingevallen Gudelj haalde de trekker over: 2-2.

Ajax hoopte door te drukken, maar incasseerde al binnen 117 seconden de genadeklap: Wederom was het Schaub, die ook al verantwoordelijk was voor de 0-2, die alle ruimte kreeg om naar binnen te snijden en uit te halen: 2-3. Ajax moest derhalve nog twee keer scoren om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken, maar dat bleek een kansloze missie.

Ajax – Rapid Wien (Oos) 2-3 (0-2)
12. Beric 0-1
39. Schaub 0-2
53. Arek Milik 1-2
75. Nemanja Gudelj 2-2
77. Schaub 2-3

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman (Sanogo 70′), Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi, Arek Milik en Viktor Fischer (59′ Gudelj)

Related posts

51 Comments

  1. jojocoolio

    Nee Nee Nee, omdat het beleid is om geen geld uit te geven.
    We sturen gewoon de a pupillen Europa in.
    Maling aan de supporters. Echt.
    En dat beleid werkt door bij FdB. Die is ook over datum.
    En ja, ik ben pissig.

    Als ik bij een bedrijf zo werk, word ik eruit geknikkerd. Hier is men blij met 1% rente op het banktegoed.
    Wat een blamage. Fiasco. Schande. Bah.

  2. ajax26

    Fdb liep al een tijdje te zeiken met dat hij wat ervaring wil hebben in zijn team en nu heeft hij redelijk wat ervaring in de team en dan zet hij ze allemaal op de bank.
    De bank lekker warm houden sjonge jonge.
    Dit heb ik niet van jou verwacht.
    Ik heb je echt hoog staan.

      1. Mokum76

        Maar het gaat niet altijd om beter, soms is een beetje ervaring genoeg om rust te brengen

      2. Ajax nr 1

        Als ze beter waren? Koop ze dan niet!!! Je moet spelers kopen die je club beter maken je moet miet monder worden grappenmaker:-))

    1. suske

      Redelijk wat ervaring?? Dat valt vies tegen anders….. En dat ligt niet aan Frank want die moet roeien met de riemen die hij heeft….. En Marc MOET op de centen zitten want ook hij word na gekeken…… Tis dat achtelijke beleid van Johan met zu,n jongeren….. Daar word TE veel tijd en TE veel geld ingestoken…. zelfs wim jonk vond dat de jongeren meer door moesten groeien….. Dan laat ajax europees kapot groeien….. Met gemiddeld 21,5 jaar op het veld moet je niks verwachten tegen grote clubs…… Ja okay rapid gad je moeten verschalken ja……

  3. Mokum76

    Laten we eerlijk zijn. Als je over 2 wedstrijden gezien tegen Rapid Wien niet de sterkste bent, heb je als Ajax zijnde momenteel ook niets te zoeken in de Champions League, simpel…

    1. AFCA my World

      Eindelijk medestanders, de Boer moet weg, chemie is uitgewerkt , zet Stam maar voor de groep slechter kan het niet worden !

        1. AFCA my World

          Nee hoor,was verleden jaar alzo, 3 tot 4 jaar is de max voor een trainer bij dezelfde club, het is al zo vaak fout gegaan bij Ajax (van Gaal) als bij andere clubs, alleen in Engeland lukt het wel eens (Ferguson Wenger). Is gewoon de realiteit !

    2. Ajacied1996

      Uhh spoor jij wel! De Boer kan hier vrij weinig aan doen, dat ze spelers hem alweer in de steek laten!!!

      1. Madmike

        De Boer had eerder kunnen ingrijpen. Hoe kan je Sinkgraven na 2 cruciale fouten nog steeds laten staan. Als trainer ben jij verantwoordelijk.

  4. Jerry 072

    Ben ik de enige die het opvalt maar het begon al gelijk bagger!!! Ik krijg er echt een soa van dat ze overal zeggen dat het begin prima was. rapid stond vanaf de eerste seconde 2 versnellingen hoger. Ze stonden met 8 man pressie te geven op de verkeerde helft. Ajax kwam niet verder dan een meter of 20 over de middenlijn. De enige die een goede wedstrijd heeft gespeeld was riedewald en dijks. Al moest dijks ook opschakkelen. get out of your fucking ivory tower. fucking hell!!!!

  5. Bastoflex

    Frank de Boer je hebt het weer laten afweten. Veltman opstellen in de basis terwijl hij vorige week verantwoordelijk was voor de 2e tegengoal. 3 man die naar de bal kijken bij een voorzet inplaats van te kijken waar hun man is. Dat is JOUW schuld Frank de Boer!!! Oprotten graag, erger mij al 2 seizoenen lang aan de speelwijze van Ajax onder jou.

  6. AFCA my World

    Tijd om de leiding de laan uit te sturen,een kleuterklas of te wel een crèche het veld op sturen ! Hoe kom je erop ! Alle supporters teleurgesteld, en willen niet eens meer naar de Europa League wedstrijden gaan kijken wat een afgang ! De kosten voor de baten uit is heel normaal ! Met deze leiding worden we het lachertje van Europa !

  7. pietprecies

    Frank de Boer met z’n circus opstellingen altijd en overmars met z’n td wanbeleid..een paar nieuwe hartkleppen voor het technisch hart aub

  8. AjaxStaff2015

    Als je geen miljoenen uit wil geven , zal je ook geen miljoenen vangen . Eigen Schuld . Echt Jammer

  9. Joep

    Rapid was een stuk effectiever. Verdedigend was het matig. Zelf ook te weinig gecreëerd. Triest dat wij door dit team zijn uitgeschakeld.

  10. Marcie

    We moeten gewoon onder ogen zien dat we als Nederlandse ploegen, en dus ook Ajax, niets meer dan een figurantenrol spelen in Europa. Spelers die hier in de traditionele top 3 voetballen stappen moeiteloos over naar clubs die net gepromoveerd zijn of in de middenmoot in Engeland spelen.

    Jet is altijd de kracht van Ajax geweest om zelf spelers op te leiden, helaas blijven deze te kort om Ajax naar het volgende level te brengen.

    Wellicht ben ik één van de weinige, maar ik steun het beleid van de Boer en Overmars wel.

    Liever een ploeg bestaande uit veel jeugdige ajaxtalenten dan een bij elkaar gekocht zooitje zoals PSV.

    En ja ik baal ook van de uitschakeling.

    1. Madmike

      Waarom laat je al die toptlenten dan zonder slag of stoot zo de deur uitlopen???? Hoe ze dan vast to hun 23ste ofzo. Nee geld vangen is belangrijker dan presteren???

  11. Jerry 072

    joh marcie Ajax koopt talenten op als ze 14, 15 zijn zodat het home grown spelers zijn op hun 18e… wtf is daar anders aan dan wat onze geliefde raiola doet? Doe je fucking huiswerk

  12. Kevke87

    GVD man!! Ajax komt nooit maar dan ook nooit teug van achterstand. komen we een keer terug, is het gelijk weer raak. ongelooflijk. dit kan je fdb aanrekenen met alle ervaring op de bank. zo triest om te moeten constateren dat clubs als Basel, sparta Praag, dnejprdneprj, salzburg, steaua bukarest etc. ons voorbij zijn gestreefd. maar ja ondanks dat blijf ik vertrouwen hebben in ons aller Ajax. met de ervaring die we eindelijk hebben (mits gebruikt) talenten EN FYSIEK moeten we het dit jaar toch wel ver kunnen schoppen. ik bedoel, al scoort Sanogo niet veel, met zijn lengte kun je tenminste oorlog maken in de buurt vd keeper en bij de lange bal door – of terug kan koppen. ik blijf vertrouwen houden in Ajax en dit beleid komende. al is dit helaas een bittere pil..

  13. John wijnen

    de boer moet veltman nooit meer op opstellen is gewoon een van de slechtste speler wat er bestaat

  14. ZwarteRotterdamseAjacied

    We stonden nog te springen van die 2-2, en hebben heel die 2-3 gemist. Zo snel verspeelde we het weer.

  15. Geroldkohlen

    echt als een dolk door mijn hart!! het grote ajax word verslagen door de nr 2 van Oostenrijk erg pijnlijk! !

  16. -buitenkantje rechts-

    Blamage? Gewoon realiteit op dit moment.. Een bittere pil.
    Frank de Boer krijgt nu de strontkar over zich uitgestort.. Wat kan je hem nu echt kwalijk nemen?

    We zagen in Wenen in de eerste helft het Ajax dat we willen zien. Ik had alleen bv Heitinga ipv Veltman ingezet. Prima gedaan van FdB. Dat het team niet wist wat te doen tegen 10 tegenstanders is verwijtbaar. Dat moet van tevoren gewoon duidelijk zijn en gedrild. Dat 3 opgelegde kansen er gewoon niet ingeschoten worden is niet verwijtbaar. Ook het Veltmannetje niet.

    Dat het elftal toch weer veranderd was tov de succesvolle eerste helft in Wenen vind ik verwijtbaar.. Jammer voor Fischer, maar Sinkgraven speelde daar uitstekend! Je ziet dat ondanks de voorbereiding het elftal er nog niet staat. Dat had had wel gemoeten. Vooral in aanloop naar deze belangrijke wedstrijd.

    De kunstgrepen richting einde wedstrijd vind ik gedeeltelijk verwijtbaar.. Kunstgrepen pakken meestal nooit goed uit. Laat het team intact en gooi er desnoods een pinchhitter in de laatste 10 min. Maar kan begrijpen datje toch nog wat wil forceren..

    Los van de wedstrijd: kan je je vraagtekens zetten bij het aankoopbeleid. Waar FDB ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor is. Younes overbodige aankoop. Sanogo overbodig. Dijks prima! Gudelj kan ik heel goed in komen. Heitinga prima! We willen immers meer ervaring in het team? Maar waarom krijgen Gudelj en Heitinga geen basisplek?

    Ten slotte vind ik dat we met het team dat de eerste helft speelde in Wenen, misschien met Heitinga voor Veltman een team hebben die ook in Europa goed mee kan doen! Zou adviseren om met dat team verder te gaan werken. Jammer voor de spelers die er dan buiten vallen. Het gaat hier om Ajax!

  17. vooruitdiebal

    Gudelj was vorig jaar een van de beste middenvelders. Bij Ajax moet hij eerst weer het Ajax systeem onder de knie krijgen waardoor zijn sterkte (box to box) niet wordt gebruikt. Gaat toch niet de zelfde kant op als Zivkovich hoop ik?

    Kom op Klaassen, laat je zien! !!!!

  18. Beer van de Meer

    Ik heb in twee wedstrijden meer voorzetten vanaf de zijkant gezien dan in 40 wedstrijden afgelopen seizoen. Er is veel meer vooruit gevoetbald dan de laatste drie jaar. Ja, het waren kinderlijke fouten en ja ik baal stevig maar ik heb toch naar eenleuk Ajax zitten kijken.

  19. toon61

    bolleke de beer heeft een goed ajax gezien , ga naar hans anders man , voorzetten meer , maar wel van dijks , niet van wie het moeten doen ,die waren onzichtbaar ,

Comments are closed.