There are no ads, please add some


‘Basisplaats lonkt voor Fischer tegen Rapid; Gudelj op de bank’

0729RapidWien-Ajax_Fischer

Volgens De Telegraaf lonkt er een basisplaats voor Viktor Fischer tegen Rapid Wien. De Deense aanvaller zou mogelijk de enige wijziging in de basis zijn. Frank de Boer overweegt volgens de ochtendkrant Sinkgraven een linie terug te halen, waardoor Gudelj genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

De Boer denkt tegen een compact verdedigend Rapid meer te hebben aan Sinkgraven op het middenveld en een echte aanvaller als Fischer voorin. Een manco: Fischer kan nog geen hele wedstrijd spelen. De Boer liet maandag tijdens de persconferentie weten dat de Deen wel 60 minuten aankan.

Mocht De Boer inderdaad kiezen voor Fischer in plaats van Gudelj dan zal de gemiddelde leeftijd op 21 jaar en 140 dagen liggen. Ajax heeft wel ervaring in de selectie, maar de geroutineerde spelers (Diederik Boer (34), John Heitinga (31), Lasse Schöne (29), Nick Viergever (26) en Ricardo van Rhijn (24)) zitten allemaal op de bank. De Boer weet dat hij hiermee best een risico neemt.
“Een jeugdig team heeft meer bijsturing nodig dan een team met ervaren spelers”, zegt de coach. “Maar je kijkt ook gewoon of het exceptionele talenten zijn of niet. Dan neem je daar wel eens een risico in. Ik heb het gevoel dat de jongens heel goed begrijpen wat er afgelopen wedstrijd niet goed is gegaan. Op sommige momenten hebben ze beterschap beloofd.”

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

47 reacties

  1. Zlatan

   O o o wat een ku wedstrijd ! Ervaring op de bank , EN NIET WISSELEN ! Ja heeeel laat !!!

 1. quadsboy

  Waar ook doen we dat toch gewoon lekker Frank en gully krijg een inval beurt ook goed

   1. BobbyHaarms

    Zo is dat Remco. Vraagt de wedstrijd erom of Victor heeft zijn minuten gehad dan kan dat altijd nog. Neemt niet weg dat de jonkies het NU moeten laten zien. Risico’s nemen in een wedstrijd begrijp ik best, maar deze wedstrijd is te belangrijk om risico’s te nemen

  1. Widi

   En ook omdat hij het niet bepaald goed deed in de uitwedstrijd. Juist hij ging in de tweede helft op balbezit spelen waardoor Rapid met 10 man weer in de wedstrijd kwam.

 2. Joeguh9

  Hij laat zich nog te weinig gelden dus niks mis mee als Fischer speelt. Na 65 min frisse gudelj erin!

 3. Didron

  Ik vond de linker flank afgelopen woensdag goed staan! Viktor kan geen 90 minuten spelen en mist nog wat ritme, dus waarom veranderen?? Sinkgrave brengt creativiteit en Gudelj passie en strijd! Mijn hoop is alleen dat Johhny Joel vervangt, de rest was goed! Nu alleen 95 minuten volhouden ipv 70. Vol BZT, dus…

  1. Zlatan

   Ja nu mag Veldman ff op de bank , met z’n K. T fouten van een tiener , Gudelj kan toch ook verdedigen ?

 4. 038

  Frank kiest ervoor om zich aan te passen aan de tegenstander. En in dit geval heeft hij denk ik gelijk omdat Ajax, op dit moment, niet 90 min. lang een internationale tegenstander zijn wil op kan leggen. Nog niet

 5. jessey1994

  jammer, ik vond sinkgraven sterk spelen op de links buiten positie afgelopen woensdag. plus dat je een stukje kracht (gudelj) op het middenveld weg neemt.. ookal speelde die niet de sterren van de hemel heb je altijd zn fysiek nog!

 6. 013 support

  Met sinkgraven hebben we meer creativiteit op het middenveld en met fischer ook op de linksbuiten positie dus hopen dat het goed uit pakt!

  1. Widi

   Precies! Sinkgraven is belangrijk voor de opbouw. Hij kaatst niet elke bal terug op een verdediger of de keeper.

 7. ACABafca

  Fischer baas laat wat zien vanavond pik, tot vanavond in het stadion staan wij met z’n alle iig achter jullie Come on boyz

 8. Geroldkohlen

  we zullen het wel weer zien allemaal de boer neemt veel risico, als ze vanavond niet een ronde verder komen dan zie n ik het somber in aankomend seizoen niet alleen voor frank maar ook marc voor het elftal niet voldoende te versterken! maar we gaan het zien! ik hoop nog steeds nop een 4-0 overwinning!!!

  1. AFCA my World

   Het zal zwaar worden dat is zeker,maar mochten we door gaan dat is Frankie weer de beste, 1-0 is al ruim voldoende maar meer mag altijd !

 9. ief

  vond sinkgraven op links beter dan fischer ooit heeft laten zien. dus zou niks veranderen

  1. Zlatan

   Ja ,een van de betere spelers , mis Schone echt , hij heeft ervaring , waar is hij Frank ?

 10. Rene1964

  Komt bijna goed vanavond. Conditioneel redden we het zo’n 70 min, dus we liggen geweldig op schema. Fischer 60 min. Dus min 1 wissel. De rest kan zich naar het einde van de wedstrijd sjokken. Kortom: had ik al gezegd, dat ik weinig begrijp van ons beleid en de aanloop naar ‘de belangrijkste wedstrijd’ van het seizoen? 21 jaar gemiddeld geeft mij uiteraard bijzonder veel hoop 🙁

   1. FdB=Ajax

    Vind het ook raar dat De Boer zegt dat hij het ‘normaal’ vindt dat de selectie in deze fase van het seizoen nog niet op 100% zit.
    Maar je weet hoe het gaat, vanavond winnen en je bent weer de gevierde man

 11. Litmanen

  Jammer dat Gudelj niet in de basis staat. Denk dat hij in dit soort wedstrijden meer kan brengen dan Sinkgraven of Fisscher. Maar, we gaan zeker door!

 12. Ajax nr 1

  Gudelj,Heitinga op de bank sorry meneer De Boer maar ik ga toch voor een beetje ervaring en had spelers aangekocht waar je vanaf minuut 1 iets aan heb meerwaarde voor het elftal dus. Wissels verder geen problemen mee want die kunnen beter en het wordt nu wel tijd dat ook hun de wissels dat gaan zien. Ik hoop op winst maar ben bang dat het gaat mislukken. De vorige wedstrijd hadden we het kunnen beslissen maar daar miste we de ERVARING van een wedstrijd op je gemak uitspelen en nu doen je het weer. Voel me maag draaien door de kriebels dus laat het maar beginnen. Het is trouwens al gezellig hier in AMSTERDAM. Hup Ajax

 13. Mijn Club

  Tja, ik durf het bijna niet te zeggen, maar wie hebben er weer gelijk gekregen? Me en TOON, plus nog wat andere ‘pessimisten’. En ik ben niet eens helderziend. Gewoon gezond verstand gebruiken en ervaring in het voetbal.

Reageren is niet mogelijk.