There are no ads, please add some


Utrecht omzeilt slinks straf KNVB voor thuisduel tegen Ajax

0405utrecht-ajax_opkomst

FC Utrecht heeft een slinkse manier gevonden om de straf die de KNVB de club opgelegd heeft. De KNVB verplicht Utrecht de Bunnikside leeg te houden tijdens de volgende editie van FC Utrecht-Ajax omdat supporters van de club tijdens de vorige wedstrijd tegen Ajax antisemitische leuzen riepen. De club omzeilt de straf nu door seizoenkaarthouders van de Bunnikside een andere plek in het stadion aan te bieden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 13 december, zo meldt RTV Utrecht.

Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft de supporters per mail verteld dat voor alle leden van de fanatieke tribune een andere plek in het stadion wordt gezocht. De KNVB legde vanwege de kwetsende spreekkoren de club ook een boete van 10.000 euro op. FC Utrecht heeft een hoger beroep aangespannen. Mocht dat verloren gaan, dan worden de fans in (gezins)vakken neergezet. De daders van de racistische spreekkoren op 5 april werden nooit door politie of justitie geïdentificeerd.

Bron: FCUtrecht.nl

Gerelateerde posts

50 reacties

  1. Litmanen

   Als de KNVB dit pikt dan zal dat in de toekomst grote gevolgen hebben. Ik weet bijna zeker dat Utrecht teruggeroepen gaat worden.
   Zegt alleen alles over wat voor mensen daar in het bestuur zitten. Tjonge wat een schorem.

   1. Jonathafca

    litmanen (mooie naam) idd, Koninklijke NEDERLANDSE VoetbalBond. je kan dit niet maken namens Nederland dit is echt te erg voor woorden. de KNVB moet namens het Nederlandse voetbal hier een punt van maken!

 1. Geenemotie

  Lekker bezig. Echt te gek voor woorden. Club die dit soort gasten beschermd.

 2. MathijsAjax

  Schandalig zeg, nu wordt er dus uiteindelijk geen straf meer gegeven want ze kunnen toch komen.. belachelijk.

 3. Madmike

  Dat de KNVB dit tolereert. Ze worden door Utrecht recht in hun gezicht uitgelachen.

 4. Wil61

  KNVB aan zet bij eerstvolgende vergrijp. Utrecht zegt eigenlijk scheit aan knvb

 5. Jonathafca

  vreselijk en afschuwelijk! dit is strafbaar en met een rede. deze mensen moeten op hun minst een stadionverbod krijgen. te erg voor woorden. dit neem ik heel persoonlijk op(ja, ik ben joods, en ja er is daadwerkelijk familie omgekomen + trauma’s etc.) hoe ver kan het Nederlandse volk zinken. afschuwelijk geen woorden voor. dit is niet iets tegen Ajax dit is iets tegen een groep mensen van dezelfde wereld bevolking als zij. want ja er wonen ook joden in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam!

  1. BobbyHaarms

   Respect man. En je hebt helemaal gelijk, dit is een grote schande…afstraffen dat tuig!

    1. Mijn Club

     Afstraffen dat tuig? Haha, ik begrijp je, maar laten we het eerst maar middels een kort geding proberen (de KNVB uiteraard!)

   1. Jonathafca

    Dank meneer Haarms heb altijd respect voor je gehad, ook na 2009! 😉 wat een held!

    1. BobbyHaarms

     Wacht maar tot ik je meeneem naar het beroemde bankje, dan vind je me vast niet meer zo aardig 😉

  2. ElSalvador

   Helemaal mee eens. Ik schaam mij ook voor die zogenaamde Ajaxsupporters die “joden” etc. scanderen in ons eigen stadion of waar dan ook. Die moeten ook gauw een stadionverbod krijgen.

   1. Jonathafca

    elsalvador daar heb ik geen moeite mee, ze roepen joden omdat (net als bij Tottenham) er heel veel joods supporters waren ook bij de oprichters/bestuur en spelers voor de 2e wereld oorlog. dus ik denk dat ze zelf die naam er eigenlijk in hebben geroepen, dus daar hoef je he niet voor te generen. en het heeft ook wel iets vind je niet? al die Marokkanen die joden roepen? alleen kan ik niet tegen dat antisemitisme van andere clubs zoals “Hamas Hamas Hamas alle joden aan het gas!” bah!

    1. ElSalvador

     Nou ik schaam me er kapot voor. Heeft werkelijk niets te maken met supporter zijn van Ajax. Je kwetst er anderen mee en je geeft de tegenpartij de gelegenheid discriminerende uitspraken te doen. Het wordt tijd dat dit gebleer uit de samenleving en uit het stadion wordt verbannen.

 6. Royb020

  Lekker club beleid!! Dus de supporters worden nog geholpen!!! Je zou je moeten schamen voor dat tuig!!

 7. Mokum76

  Dit is niet alleen slinks omzeilen, het is tevens een klap in het gezicht van alle joden, en een vrijbrief van de club Utrecht naar deze supporters om dit soort leuzen te blijven zingen

 8. rebel62

  een volgende keer 2 maanden zonder thuis publiek , hieruit blijkt dat het Utrecht bestuur achter het gedachtengoed staat van de harde kern, KNVB heel hard ingrijpen graag.

 9. Ajaxforlife

  ik kan me niet voorstellen dat de knvb niet met een reactie komt cq veroordeling cq sanctie. Schandalig. . gaat lekker zo: Kramer, FC Utrecht. …

 10. G-Force

  Normaal gesproken hou ik er van om creatief onder een straf uit te komen. Dit vind ik echter dieptriest.

  Waar respect hoog in de vaandel zo moeten zijn voor alle mensen slaat Utrecht hier de plank helemaal mis.

 11. 040-Ajacied

  Gewoon die homoclub van die Utrechtenaren bannen uit de eredivisie voor minimaal een jaar..

 12. Beer van de Meer

  Wat we hier in ieder geval niet moeten doen is ons verlagen tot hetzelfde niveau. De KNVB heeft hiervoor maar één keus: de straf per direct omzetten in een wedstrijd zonder publiek met als reden dat de club niet tot uitvoering van de oorspronkelijke maatregel wil overgaan en dat is een bepaalde groep mensen weren uit het stadion voor die wedstrijd.

  1. Ajax nr 1

   Precies Beer zo hoort dat zeker anders heeft het geen zin meer om de knvb straffen uit te laten delen. Het respect voor de knvb is hier helemaal zoek.

  2. Remco425

   Klopt, in hoger beroep kan de strafmaat ook verhoogd worden. Toch handig dat fc utrecht het nu al verkondigd.

 13. JobJobW

  Wat een tuig… Kom zelf uit Utrecht en geloof me, de daders aanwijzen kan nooit moeilijk zijn… Ken die mafkezen die die gestoorde liedjes zongen

 14. Jaap Deen

  gewoon helemaal geen thuissupporters toe laten. ben je van het hele probleem af.

 15. Nikos

  Van schaik geeft hiermee duidelijk aan welk geluid hij door die hut wil laten schallen. Schande!

 16. quadsboy

  De laaste jaren gebeuren echt van die gekke dingens in het voetbalwereld

 17. Slingertje.

  Dus daarmee keurt de clubleiding de spreekkoren goed en de KNVB Maffia laat dit gebeuren.
  De lafaards!!!

 18. ritchy

  de Utrecht supporters regeren die club niet het bestuur Deze groep bepaald en niet de mensen die het er normaal voor het zeggen hebben en dan wel over andere supporters klagen over hun gedrag

 19. Didron

  De KNVB, Ajax en de andere Utracht supporters worden zo compleet uitgelachen door die lui! Schandalig!!!

 20. Hika77

  Ik zeg 0-5 winnen daar, dan krijg je ze wel stil.
  Laten we maar reageren door een mooie pot voetbal daar neer te leggen.
  Wat een trieste club zeg..

 21. Remco425

  Hiermee keurt het bestuur de spreekkoren goed. Hoe laag kan een club zinken?

 22. Wandapanda

  Alleen het idee al. Zegt veel over de cultuur binnen deze club en het “niveau” (niet dus) van het bestuur. Moet toch niet mogen dat dit schorem (dat allang voor de rechter had gemoeten) alsnog en dan elders in het stadion een podium krijgen om opnieuw hun haatdragende teksten te kunnen uitkramen. Onvoorstelbaar dat de camerabeelden niet hebben geleid tot aanhoudingen. Justitie en politie: doe je werk. Daar zijn jullie voor ingehuurd en hiervoor wonen jullie betaald. Als dit soort praktijken niet worden aangepakt verworden wij tot een normloze maatschappij.

 23. koensiemerink

  tjonge wat een schande is dit die vuile tuig is het gewoon dit slaat nergens op wat ze doen

 24. Beer van de Meer

  Als Utrecht niet helpt bij herkenning op basis van beelden …….. Wordt het een langdurige kwestie

Reageren is niet mogelijk.