Ajax geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen Rapid

0729RapidWien-Ajax_Dijks

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld in Wenen tegen Rapid Wien. De Ajacieden zullen zich op de terugreis nog wel even flink achter de oren krabben want dat Ajax met de rust niet met 0-5 aan de thee ging was een wonder. Davy Klaassen scoorde voor rust twee keer. Kainz en Beric brachten Rapid na rust opnieuw naast Ajax en dat was ook de einduitslag.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd.

In de openingsfase vielen er weinig te genieten en na 25 minuten spelen kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Davy Klaassen. De middenvelder schoot met een puntertje, hoe herkenbaar in Wenen, raak na goed voorbereidend werk van Daley Sinkgraven. Ajax kwam vlak voor rust op 0-2. Opnieuw wist Klaassen een doelpunt te maken. Ditmaal was de voorzet van Arek Milik die door Klaassen knap werd ingekopt. Dat Ajax daarna de voorsprong niet uitbouwde was eigenlijk niet te geloven. Anwar El Ghazi ging voor eigen succes terwijl hij Arek Milik de 0-3 had kunnen laten maken. Niet veel later wisten ook Gudelj en Sinkgraven op een haar na het doel te missen.

Na de thee ging het echter al snel mis voor Ajax. Na een paar minuten was het Florian Kainz die weer hoop bracht in der harten van de Oostenrijkers. Na een uur spelen kwamen de Oostenrijkers met tien man te staan , nadat Stefan Schwan met rood het veld was uitgestuurd na een ‘aanslag’ op Jairo Riedewald die wonder boven wonder met de schrik vrij kwam. Een blunder van Joël Veltman zorgde uiteindelijk voor de 2-2. Beric maakte dankbaar gebruik van het geklungel en gaf Rapid nog enige hoop voor de return van volgende week. In de slotfase dook Viktor Fischer nog alleen op voor de doelman van Rapid maar twintig jaar na dato wist Ajax in de slotfase niet opnieuw te scoren in het Ernst Happel Stadion.

Rapid Wien – Ajax 2-2 (0-2)

’25. Klaassen 0-1
’43. Klaassen 0-2
’48. Kainz 1-2
’76. Beric 2-2

Scheidsrechter: Collum (Ier)
Toeschouwers: 45:000
Gele kaarten: Petsos (Rapid), Klaassen (Ajax)
Rode kaart: Schwab (Rapid)

Opstelling Rapid Wien: Novota; Auer, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl; Petsos, Schwab; Schobesberger, (/69 Schaub),  S. Hofmann, (/61 Grahovac),  Kainz, (/84 Huspek), Beric.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi,(/74 Viktor Fischer), Arek Milik. (/84 Yaya Sanogo)

 

Related posts

73 Comments

 1. Ajax645

  De eerste helft gong prima 2-2 is op zich geen slecht resultaat maar als je de wedstrijd zag had het de eerst held beslist moeten zijn. Nu komen ze snel op 1-2 en met een slechte 2e helft wordt het ook nog 2-2. Eerlijk is eerlijk tegen dit rapid wien moeten we in de arena met gemak van kunnen winnen. Wat een gek trouwens die schweb schorsen voor minimaal 10 wedstrijden.

  1. BobbyHaarms

   Echt ongelooflijk dit, heb weer met verbazing zitten kijken die 2e helft na een fantastische 1e helft (althans, het grootste gedeelte) Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen, maar deze spelersgroep krijgt het voor elkaar om die steen te laten slijten. Nog geen man overboord, maar dit is zeker nog niet gespeeld..

   1. BobbyHaarms

    Moet wel zeggen dat dit Ajax desondanks enorm veel potentie heeft, heb de eerste helft genoten! Nu eens 90 minuten volhouden dit dan wordt het nog eens wat

   2. EvdB

    Als die Veldman zijn slippertjes nou eens laat…..
    Wat een kutpass was dat zeg die voorafging aan de 2e tegengoal

   3. AjaxKat

    De problemen begonnen al met het selectiebeleid van FdB. Van tevoren roepen dat het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is en dan laat je de meest ervaren verdediger de hele wedstrijd op de bank zitten. Heitinga heeft een WK-finale gespeeld. Na de 1-2 had ie erin moeten staan alleen al voor de uitstraling en de rust binnen het team. Want Cillissen en de anderen achterin hadden echt slippertjes waardoor het ook 3-2 had kunnen worden. Ik schrok ervan. Op de aanval heb ik weinig commentaar, al hadden ze er wel 2 meer mogen maken.

   1. Mijn Club

    Hoe lang is het geleden, dat we een goede eerste EN een goede tweede helft hebben gespeeld? Dit is wat ik nou altijd zeg: te onervaren dit Ajax.

    1. PvL020

     Jongste Ajax ploeg ooit in de CL, zegt wel iets he. Dan nog een goede eerste helft!

  2. DanielenRico

   In de eerste helft kon het al 4-0 zijn met al die kansen, Sinkgraven deed het wel goed overigens

 2. fantommie2

  Zwarte kaart. Afgrijselijk. Niet eens een tackle. Gewoon een aanslag. Geloofde mijn ogen niet.
  Eerste echte wedstrijd, toch mooie dingen gezien. Jammer toch van de uitslag uiteindelijk maar ik ben positief gestemd

 3. Ajacied407

  Johnny in de basis dinsdag. Laat Veltman zich maar eens aan de supporters bewijzen. Die jongen levert werkelijk alles in.

 4. Ajaxweert10

  Goeie eerste helft jammer van de tegendoelpunten, vertrouwen houden voor de volgende week, dan zie ik Ajax wel nog een ronde door komen maar dan

 5. G-Force

  Volgende week gewoon winnen!! En met ons op de tribune moet dat zeker lukken!! WZAWZDB

  1. Didron

   We gaan ze dinsdag hartstochtelijk toezingen, toejuichen en toeschreeuwen!! WZAWZDB!!!

 6. sabrina

  Heb er wel vertrouwen in volgende week! Weet iemand wat er met Gudelj was/is?

 7. gianni_ajax

  Sjonge jonge en laat ’t dan net tussen al die minder ervaren verdedigers nou juist veltman zijn die zo inlevert

 8. JobJobW

  GODVERDOMME, dit kan echt niet meer! Ik ben erbij in ArenA, volle bak ze pakken. Winst is nodig ook voor het moraal!

  1. Litmanen

   Veltman er af? En al die mensen die gisteren 100% kansen hebben gemist? Houden we er nog zes over……

   1. Geroldkohlen

    veltman maakt fouten van een beginneling!!! hoeveel jaar staat hij al in de basis!! hij moet nu wel onderhand weten dat je zulke ballen niet moet geven en hij deed het 2 keer in de wedstrijd gister waarvan 1 keihard afgestraft!!!

    1. Litmanen

     Maar dat El Ghazi voor de honderdste keer Milik niet ziet staan en een 100% kans mist, dat is niet erg? Dan is het 3-0!

     1. Geroldkohlen

      vind ik minder erg idd dan iedere keer een dodelijke fout maakt waardoor je de winst uit handen geeft! en frank zegt zelf in een artikel dat hij dit veltman echt wel kwalijk neemt en dat ze deze hele week over dat soort situaties het gehad hebben en nog doet hij het en niet 1 keer maar 2 keer!!! en als hij een goede pot speelt zeg ik het ook maar dit soort fouten mogen niet meer gemaakt worden van een speler die de meeste ervaring heeft kwa (europese) wedstrijden! en dat spitsen kansen missen ok zei moesten de trekker overhalen , maar dat zijn geen blunders!!! ik zou precies hetzelfde zeggen over veltman als we met 2-4 gewonnen hadden want het blijft een zeer grove fout!!!!!!

 9. ToonHJ

  Ajax had al een ronde verder kunnen zijn.
  Volgende week winnen:-)
  Sinkgraven en Bazoer zeer goed.
  Weer Veltman.
  Jong elftal, knulligheid moet eruit

  1. PvL020

   Bazoer ben ik het niet met je eens…. Die kan veel beter. El Ghazi mag wel oppassen, ik kies voor Fischer

 10. Ajax nr 1

  Ajax leer van deze fouten en maak ze nooit meer. Tip voor Frank:zorg dat je ervaring in het team brengt. 0-2 mag je niet weggeven nu niet nooit niet.

 11. Max113396

  Godverdomme, kut dit hoor hadden 0-4 kunnen en moeten winnen, nu heb je nog een taaie klus thuis. Maar gaat goed komen, ik heb der vertrouwen in!

 12. Esmee_ajax020

  Ik hoop dat die Schwab ofs die gek min 10 wedstrijden krijgt.. Miss kan ie beter gaan skiën ofzo

 13. Geroldkohlen

  is gewoon belachelijk dat heitinga op de bank zat, vooral na de rode kaart had je een man nodig die dit in alle rust kan uitspelen!! nu door kinderlijke fouten geef je de perfecte uitgangspositie uit handen! en dan heb ik het niet eens over de kansen van de eerste helft!!!! dinsdag hebben ze wat goed te maken!!

 14. Geroldkohlen

  frank praat met marc en zorg dat er een directe versterking komt in de verdediging als heitinga het niet is!! wat veltman doet kan echt niet, dit is niet de eerste keer en hij leert het blijkbaar niet!! Dinsdag moeten we ze bij de strot grijpen en het afmaken verdomme!!!!!

  1. Litmanen

   Komop nou! Als ze voorin de kansen benutten hebben ze niet eens een verdediging nodig! Ik heb een heerlijke pot gezien waarbij Ajax zichzelf zwaar tekort heeft gedaan. Compliment voor deze bijna helemaal geslaagde show.

   Nou es ff niet zeiken, dit zag er gewoon goed uit na zoveel jaar tikkietakkie voor verdedigers.

   1. Geroldkohlen

    alleen de eerste helft litmanen, als je 0-2 voor staat en de tegenstander komt terug in de westrijd dan moet je routine in zetten die de rust bewaard als de kansen niet afgemaakt worden, want het was nodig!

 15. afca74

  ok Veltman drama, maar sorry hoor voorin is het toch echt slecht Daley was de beste voorin als je echte spitsen had gehad was het bij rust al 0-5 geweest alsof ze in hun broek hadden gescheten zo liepen ze maar Klaassen was weer de redder voor onze aanval. pffff. Maar we winnen wel dinsdag 3-2.

 16. quadsboy

  Voorin mocht zeker wat gebeuren het leek dat we zonder spits speelde,ok hij moet ballen krijgen via via maar kom op doe ook eens wat Millik dit zijn je kansen pik

  1. frenkynairo

   Niet mee eens vond milik gewoon vaak goed aan de bal en als el ghazi waar bijna niemand het over heeft die bal gwn rustig had teruggepaast naar milik was t een mooie goal voor milik geweest

 17. Madmike

  Ik snap de Boer niet. Waarom speel je 4-3-3 met Milik als spits als die nooit een bal krijgt. allebei de vleugels trekken telkens naar binnen. En dan het niet durven ingrijpen van de Boer. Ik had Veltman eruit gehaald voor Heitinga. Drama 2de helft. maar Sinkgraven was erg goed bezig. Mjah dan maar thuis weer winnen….

 18. SydAjax

  Heeft Veltman ook mee gedaan aan de ramadan? ;-). volgende week gewoon afmaken met een nulletje of 4. Niks aan de hand.

 19. Bert62

  Hoe kun je godverdomme nu met 11 tegen 10 een wedstrijd uit handen geven en dan nog ijskoud voor de camera vertellen dat dat niet mag gebeuren. Doe er dan godverdomme wat aan en maak niet zulke domme fouten. We vallen weer in hetzelfde ritueel als vorig seizoen.

 20. Bastoflex

  Alweer een Veltmannetje dat ons de punten kost. vorig jaar heeft Ajax door zijn toedoen ook al 2x punten weggegeven in Europees verband. Laat hem in de return maar op de bank plaatsnemen met Heitinga als zijn vervanger. Wordt nog lastig genoeg in de thuiswedstrijd.

 21. Didron

  Het merendeel is al gezegd, maar mijn mening is inderdaad Heitinga voor Veldman (even laten zien dat grove fouten bestraft worden), en Fisher dinsdag op linksvoor. Sinkgraven naar linkshalf. Gudelj dan maar even niet, Bazoer was baas! We gaan ons aller Ajax dinsdag naar de overwinning schreeuwen! 3-1 (na 2-0 bij rust)!!!

 22. Beer van de Meer

  Ik heb in ieder geval in één wedstrijd meer kansen gezien dan de hele afgelopen tweede seizoenshelft. Dus dat is mooi. Van der Hoorn mag van mij ook zijn kans hebben nu. Heitinga had na de 1-2 ingebracht moeten worden als slot op de deur. Zo kan iedereen leren van deze wedstrijd 🙂

 23. Ajaxforlife

  Ja Toon. Jong elftal maar Veltman maakt toch gewoon WEER een grote fout waardoor het 2-2 werd (in de eerste helft had hij geluk, want toen deed hij hetzelfde).. anders win je met 1 – 2 en was iedereen tevreden.
  Frank maakte altijd 1 foutje per wedstrijd maar kwam er vaak mee weg. Wordt het niet tijd dat Veltman pas op de plaats maakt?

 24. CactusMokum

  nog steeds ziek van de 2e helft….onbegrijpelijk…..1e helft had veel lichtpuntjes maar nog veel werk te doen

 25. toon61

  Goed gevoetbald , op die flaters van de verdediging na , en hun eigen kansen niet maken dan vraag je er zelf om ,dit is nog niet gewonnen .
  Ajax moet zich diep schamen mer zo,n resultaat , trouwens zonder spits spelen moet je ook kunnen , de aan voer was weer nul , nul , el gahzi was ook niet veel .

 26. Slingertje.

  Heel dom gespeeld de 2e helft. Er waren er weer een paar die dachten dat de buit al binnen was maar op dit niveau is dat pas als de scheids na 90+ minuten affluit. Nu kan het nog lastig worden maar van dit Rapid mag ajax nooit verliezen dinsdag.

 27. MathijsAjax

  Begin het nu toch aardig beu te raken met Veltman, zoveelste fout, mag absoluut niet op dit niveau, bah. Volgende week zijn ze ons verplicht om te winnen!

 28. Litmanen

  Maar we hebben niet met 2-4 gewonnen, namelijk, omdat onze voorhoede prachtige kansen heeft laten liggen. Ik blijf je opmerking overdreven vinden, de eerste goal was een fout van Riedewald, daar hoor ik niemand over.

  En nogmaals, als je met 3-0 voorkomt stort Rapid waarschijnlijk helemaal in elkaar. Voor rust had het echter al 5-0 kunnen staan! Ik neem niemand iets kwalijk. Voetbal is een spel van fouten en Veldman is op zijn leeftijd al veel verder dan Frank was op die leeftijd als centrale verdediger.

  1. Geroldkohlen

   litmanen sorry maar dit keer ben ik het met jou mening totaal niet eens veltman is van wat er op het veld staat het meest ervaren dan kan je niet meer zulke fouten maken punt!!! door die fout win je de wedstrijd niet meer dat je staat 1-2 voor! hij deed het in de eerste helft ook al en toen ging het al bijna mis en dan moet je als speler het al weten maar veltman doet het gewoom in de 2de helft weer!!!! dat is veeeeel erger dan dat je eens een keer de bal niet afgeeft of scoort!!!! jij mag mijn opmerking overdrevn vinden maar gelukkig delen de meeste mijn mening in deze! heb je ook het artikel van de boer gelezen wat hij over deze fout zegt!! want daar heb ik nog geen reactie van je zien staan! de voorhoede had meer goals moeten maken klopt maar veltman heeft de grootste fout van de hele wedstrijd gemaakt!! jammer dat jij dat niet wilt toegeven of in wilt zien!

 29. Litmanen

  Ik wil alles zien, dus ook de fout van Veltman. Dus ook de belangrijke fouten van Riedewald ( 1-2) en van Singraven, El Ghazi en Gudelj die alledrie een 100% kans om zeep hielpen. Dat Frank kwaad is op Veldman is volkomen terecht omdat hij zoveel vertrouwen in hem heeft. Veldman moet gewoon meer killer worden en die ballen zestig meter verplaatsen.
  Op dit moment wil hij nog alles voetballend oplossen. Misschien handiger om in d ie situaties Heitinga in te brengen. Dat zou je nu De Boer wel kwalijk kunnen nemen. Breng op die momenten al je ervaring binnen, bijvoorbeeld ook Schone voor El Ghazi.

  Zo beter?

 30. Beer van de Meer

  Punt is dat er in de voorbereiding zo op gehamerd is door Frank om dit soort fouten te voorkomen. Inderdaad, 60 nee 100 meter wegrossen die bal. Misschien niet zo zeer tijd voor Heitinga maar voor vd Hoorn. Die heeft echt stappen gemaakt. Heitinga had er na de 1-2 wel in moet komen, dat is een feit.

Comments are closed.