There are no ads, please add some


‘Ajax gaat vol voor Pione Sisto en is bereid 7 miljoen te betalen’

0623Pione_Sisto

De middenvelder Pione Sisto staat in de belangstelling bij Ajax en de club wil er vol voor inzetten. De clubleiding zou, volgens De Telegraaf, bereid zijn om zo’n zeven miljoen over te maken aan FC Midtjylland. De Deense club zal uiteraard het maximale uit deze deal willen halen omdat de Deense jeugdinternational in trek is bij meerdere clubs dus voor veel minder dan het genoemde bedrag zal  Sisto niet over komen.

Morton Olsen, de bondscoach van Denemarken, kreeg het verzoek van Ajax of hij bij Sisto een goed woordje wilde doen voor Ajax. Zelf was hij in het seizoen 1997/98 werkzaam bij Ajax en nu hoopt de club via hem de talentvolle Sisto te strikken. Olsen wil niet bevestigen of hij meewerkt aan het verzoek uit Nederland. “Als dat zo is, blijft dat tussen Pione en mij. Dat doe ik altijd als ik iets met de spelers bespreek”, aldus de coach in De Telegraaf.

Toch lijkt het er op dat Ajax mag rekenen op een positieve aanbeveling, want Olsen vindt de combinatie Sisto-Ajax wel verstandig. “Het is na de Deense competitie een logische volgende stap. En de manier waarop Ajax voetbalt, past bij hem. Hij past in het moderne voetbal, is een technisch goede voetballer, heeft scorend vermogen, maar kan ook de steekpass geven. Het zou mooi zijn als Ajax hem kan inlijven”, verklapt Olsen al in de ochtendkrant.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

65 reacties

 1. Ajax070

  Lijkt me een goede speler, we hebben toch genoeg geld dus haal maar binnen. Kishna gaat m denk ik niet worden..

  1. Ajax645

   Lijkt mij een goede speler als ik zo op internet kijk. Natuurlijk moet hij het dan bij Ajax nog bewijzen maar 1e indruk is aardig goed.

  2. -buitenkantje rechts-

   Kishna? Hij is een rechter middenvelder hoor.. We kunnen langzamerhand 11 middenvelders opstellen..

  3. De Ajacied

   De geldstroom moet open bij Ajax !!!
   En deze jonge gast zal prima passen bij Ajax dus gas op die Lollie Marc
   En binnen halen

 2. jojocoolio

  Ze zijn gek…. Weer een hoop geld voor een kabouter die nog niks gepresteerd heeft…

  1. Bastoflex

   Kabouter die nog niks gepresteerd heeft? Lul niet zo dom. Die vent heeft alles om te slagen bij de grote topclubs, dat zie ik zelfs. Als jij denkt dat Ajax nog steeds spelers kan halen die al veel hebben gepresteerd dan heb jij onder een steen geleefd.

   1. BobbyHaarms

    In theorie zou Ajax dat wel kunnen doen ja, maar ze doen dat niet en terecht. Deze knaap heeft het overduidelijk in zich om een grote te worden en Denen aarden hier ook nog eens goed (dat zal onze grote vriend Boilesen ongetwijfeld beamen)Contract voor 4 jaar geven met een optie op nog een jaar en dan kan je later ook nog eens flink cashen voor zo’n speler als zich in de toekomst een andere club meldt

    1. BobbyHaarms

     En positief dat Ajax eens wat geld uittrekt voor een speler, vind je ook niet Toon?!

   2. Kneks

    Jij kunt beter niet zo dom lullen baffertje. Sulejmani had het ook in zich he ;). Eikel!

  2. toonvs

   Helemaal terecht wat je zegt. Er lopen al zat middenvelders. Volgens mij gaat het gewoon om koe handel. Ze kijken bij Ajax niet naar hebben we die speler nodig maar wat levert hij aan geld op.

  3. frenkynairo

   Weer ze hebbe afgelopen jaren bijna niks gekocht man !!! Mocht is tijd worden

   1. -buitenkantje rechts-

    Is nogal een bewering.. Dat je hem over 2 jaar kunt verkopen voor 15 miljoen.. Dan moet hij wel gaan spelen en niet als reserve worden aangetrokken en bovendien moet hij dan de hooggespannen verwachtingen wel waar maken.. Dan andere clubs ook geïnteresseerd zij. Zegt mij niet zoveel.. Die kopen 20 talenten waarvan er misschien 1 echt doorbreekt..

    1. FrankiC

     Ik ben geen profeet en moet het deze reis dien met YouTube Maar ik heb er het vertrouwen in dat dit buitencategorie is en wordt voor 7 mlj neem ik aan niet voor de bank gehaald (dat hebben we vorig jaar al gedaan (dom/overbodig)). Overigens zou het MIJN eerste keuze vooral niet zijn omdat er uitgesproken goedkopere en voor Ajax betere alternatieven (in Nederland) rondlopen. Als rechtback á la Willems zou ook mooi zijn….

 3. Corr

  Leuke speler goede kwaliteit en zal een goede concurrent wezen voor meerdere spelers!!

 4. toon61

  he he ze zijn wakker geworden ,duurde wel lang,nu moet ik het nog zien gebeuren.

   1. bezemsteel

    Rechts/linksvoor, en deze man kan bijna overal spelen. Overigens denk ik dat deze man meer talent heeft dan kishna en el ghazi.

    1. -buitenkantje rechts-

     Hij is rechter middenvelder.. Laten we nu niet de fout maken om spelers op verkeerde posities neerzet zetten.. Dat is al te vaak gebeurd afgelopen seizoen.. Betekent gewoon dat er nu een basisspeler moet wijken.. Wie? Kishna wordt misschien verkocht.. Ipv Fischer op links? Of El Ghazi er maar uit?

   2. toon61

    ik zou er El Ghazi uit mieteren ,die kan ook bijna niemand voorbij komen,het is een talent hoor ,maar nog lang niet klaar voor ajax 1 ,misschien krijgen onze spitsen dan wel een voorzet .

 5. Daandinho

  Voor rechtsbuiten? Wordt Schöne dan 3e keus achter Sisto en El Ghazi?

 6. Iwanov

  Ik vind het persoonlijk veel geld. Ik zou eerder voor tighadoudi( weet niet hoe je het spelt) of larsson gaan als back-up. Die kosten minder en ik heb er meer vertrouwen in

  1. FrankiC

   Precies Iwanow, de juiste namen voor de linkerkant (ipv Kishna). Larson is een topper in de dop. Tighadouini is rond metslaga. Sisto is rechts georiënteerd maar daar kun je risicoloos Jahanbakhsh (erg goed) of Berghuis voor halen.

   1. FrankiC

    Metslaga = Malaga

    Ben trouwens ook grote fan van Tibbling, maar daar zal Ajax wel weer achteraan gaan als ie te duur is.

     1. FrankiC

      Zou ik als inschuivende CV proberen. En als je dan toch een met de punt naar achteren speelt op het middenveld, kan hij dat invullen met Gudelj en Klaassen voor hem. Daarbij komt dat als je er beter van wordt met hem erbij, dat het dan niet uitmaakt hoeveel middenvelders er na hem in de selectie zitten. Voor CL is versterking welkom én nodig.

     2. Iwanov

      Op cvm heb ik dan meer vertrouwen in Serero. Maar we gaan nu met een 10 spelen dus dat is niet meer nodig

     3. -buitenkantje rechts-

      Klaassen gaat op 10 spelen.. Als Tibbling speelt zal dat op het middenveld zijn.. Als Sisto ook nog komt.. Je kan er maar 11 opstellen hè..

     4. FrankiC

      Soort 3-4-3: Sisto op 10, Klaassen rechts en Gudlj links. Tibbling schuift als CV door naar 6. Moet kunnen in de eredivisie, maar morgen kan het weer anders zijn. En ja, ik ben ook fan van Schone en Serero (en wat A1 jongens), dus mogelijkheden te over.

   2. -buitenkantje rechts-

    Ben ik met je eens.. Larsson heeft die keren dat ik hem gezien heb al meer laten zien dan Kishna in een heel seizoen.. Als die zich doorontwikkeld kan het zomaar een tweede Laudrup worden.. Op rechts zou ik het voorlopig zo laten..helemaal als Sisto gaat komen.. Heb dan liever nog een tweede spits erbij.. Tjonge! Zou ik graag Zivkovic terug zien naast Milik..

 7. Ruben

  Ik juich het toe dat Ajax geld uit gaat geven, maar als we puur naar het beleid kijken klopt die 7 miljoen niet ben ik van mening.

  1. AjaxKat

   Was het niet zo dat ze bij spelers uit de buitencategorie een oogje gingen dichtknijpen? Sisto lijkt me wel zo’n speler die relatief weinig kost. En daarbij… Veel topclubs zitten achter ‘m aan. Dank je wel Olsen.

   1. Ruben

    Maar volgens mij was het ook zo dat alleen deden bij spelers die we zelf niet hebben. Middenvelders genoeg. Kijk eens naar aanvallers die een wedstrijd open kunnen breken…

 8. -buitenkantje rechts-

  Ik vind het veel geld voor wéér een middenvelder.. Je moet bij aankopen altijd kijken of je hem nodig hebt en of hij iets toevoegt.. Nodig heb je hem zeker niet! Misschien dat hij iets toevoegt.. Moet nog blijken.. Als hij komt dan is dat niet voor de reservebank.. Dan gaat hij spelen.. Ten koste van wie??

  1. BobbyHaarms

   Zoals Frank al aangaf ga je het met 11 man niet redden in een seizoen. Los daarvan denk ik dat deze knaap exceptionele kwaliteiren bezit die anderen juist weer niet hebben. En zo hou je elkaar scherp toch? En Ajax is een topclub waar het een gaan en komen is van spelers en…..de beste speelt. Ben het wel met je eens dat het een hoop geld is voor alweer een middenvelder als je er al zoveel hebt rondlopen, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten he?

 9. Geroldkohlen

  concurrentie voor el ghazi en dat is ook goed voor zijn ontwikkeling, nu alleen nog een spits!!!!

 10. Emilio4Ajax

  Denk dat Frank hm voor rechts of links buiten erbij wil hebben… El Ghazi heeft ook geen echte konkurrent toch… of niet dan….;)

 11. FrankiC

  Ik ben geen profeet en moet het deze reis dien met YouTube Maar ik heb er het vertrouwen in dat dit buitencategorie is en wordt voor 7 mlj neem ik aan niet voor de bank gehaald (dat hebben we vorig jaar al gedaan (dom/overbodig)). Overigens zou het MIJN eerste keuze vooral niet zijn omdat er uitgesproken goedkopere en voor Ajax betere alternatieven (in Nederland) rondlopen. Als rechtsback á la Willems zou ook mooi zijn….

 12. Martin_FSide

  Deze jonge is echt een talent kan goed links voor spelen. Hij heeft echt een goede techniek en kan Milik goed bedienen met steekpasses en voorzetten iets wat we nodig hebben. En vergeet niet hij heeft ook scorendvermogen. Deze knaap kan mooi links voor spelen en Fischer kan de concurrentie met hem aan gaan. Dan doe je Kishna weg hij loopt toch buiten z’n schoenen samen met die ouwe pizzabakker van hem

 13. jojocoolio

  Ik zie het er niet in… En dat is MIJN mening… En dat jij die niet deelt prima… Ik hoop dat als hij komt het een topper zal worden daarvoor ben ik een Ajacied in hart en nieren… Maar niemand maar dan ook niemand zal mijn mening doen veranderen op basis van you tube filmpjes en een jeugd toernooi…. Het is geen Messi en ik wordt kots misselijk van alles wat zogenaamd super of top talent genoemd wordt…

Reageren is niet mogelijk.