De Boer kiest Klaassen als nieuwe aanvoerder

0319ajax-dnipro_klaassen

Davy Klaassen is door Frank de Boer gekozen tot de nieuwe aanvoerder van Ajax. Hij neemt de band over van Niklas Moisander, die deze zomer naar Sampdoria vertrok. Klaassen is ondanks zijn 22 jaar al een van de meest ervaren spelers binnen de selectie van Ajax.

De keuze voor Klaassen komt niet als een grote verrassing. De Boer noemde hem eerder deze week al een ‘goede mogelijkheid’. Ook John Heitinga, Joël Veltman, Nemanja Gudelj en Jasper Cillessen kwamen volgens De Boer in aanmerking. “Klaassen is vorig jaar ook weleens aanvoerder geweest”, hintte hij echter toen al.

Vorig jaar hing de aanvoerdersband ook een tijd om de arm van Nicolai Boilesen, als vervanger van Moisander. De Deen had echter al moeite genoeg met zijn eigen spel en raakte zelfs zijn plek in het elftal kwijt. De kans is groot dat de linksback deze zomer nog vertrekt.

Bron: Ajax.nl

Related posts

51 Comments

 1. Wardajax

  Leuke voetballer, toont veel lef en verdient het wel om aanvoerder te zijn!

 2. Corr

  Vertrouwd met deze groep maar cillessen ook mocht hij blijven en heitinga moet nog ff een goede band krijgen met de groep maar zeer vertrouwde vervanger!! Goede keus Frank

 3. Ajax nr 1

  Gefeliciteerd Klaassen dit betekend dat jij de kar moet gaan trekken. Ben benieuwd naar dit aankomende seizoen zonder een goede 2 spits.

 4. rickert

  mooi dat die jongen op deze leeftijd al zo’n leider is, dat hij die kwaliteiten heeft, technisch goed is en ook nog een harde werker is…. veelbelovend voor de toekomst, fantastisch!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ook toen Boilesen de band om zijn arm droeg..was hij de echte aanvoerder ..terechte keus

 6. Remco425

  Ik hoop dat het niet ten koste gaat van zn spel. Had liever Heitinga gezien met Davy als 2e

 7. FdB=Ajax

  Klaassen heeft een topmentaliteit, dus ik snap dit wel. Je moet hem alleen wel achter de spits zetten, daar is ie het best.

 8. toon61

  Het is weer niet om aan te gluren ,wat een klote spelers heeft ajax ,er zit niks in ,dat word weer helemaal niks ,de tegenstandr moet twee goals maken daarom in de rust 1………1 Waardeloos weer ,je kan al zeggen geen CL

  1. AFCA my World

   Deze toon is de grootste hufter die hier op zit ,hij zou gedumpt moeten worden, nooit iets positiefs !

  2. dickst14

   wat een klote spelers heeft ajax???? wat een klote supporter ben jij!!!!!

  3. Remco425

   Krijg nou wat? Dit was de 1e wedstrijd van de voorbereiding hoor! Normaal gesproken winnen ze dan met 9-1 van een amateur en hoor je niemand. Maar Dinamo is van een iets ander kaliber en ook al langer in voorbereiding. Nepsupporter…

 9. Rene1964

  Klaassen? De slechtste voetballer ooit bij Ajax. Geen inzet, geen passie, raakt werkelijk geen knikker. Geen aanvoerder dit jaar, want ze kunnen er allemaal niks van …. aldus TOON :))
  OT: Perfecte keuze !! Hopelijk blijven hij en de grootste talenten nog minimaal 4, 5 jaar behouden, zodat we een brede stabiele basis gaan krijgen, aangevuld met het talent zoals Nouri, Cerni e.d.

 10. Sonsee

  Sinds wanneer maken we ons druk om oefenwedstrijden? Ze mogen van mij part de hele voorbereiding slecht spelen, als ze hun mannetje maar staan als het er echt toe doet. En voor de negatieve supporters steun je club gewoon ipv af te kraken.

  1. Remco425

   Vind ik ook. Liever dat ze nu door de mand vallen, kunnen ze er nog wat aan doen

  1. Remco425

   2-2 tegen een serieuze tegenstander in de 1e wedstrijd van de voorbereiding is anders een prima resultaat!

 11. fantommie2

  Het feit dat Cillesen ineens niet op de lijst staat (na Klaassen is het Heitinga, Veltman, Gudelj) baart me zorgen. Wellicht toch aanzienlijke kans dat hij vertrekt deze zomer dan

  1. davy_klaassen

   hoeft niet de boer wil geen keeper als aanvoerder dat was de reden

    1. Velibor

     Veldspeler hoort aanvoerder te zijn vind ik dus ik vind het helemaal prima

 12. AjaxBarcelona

  Dank aan iedereen met zijn reactie over Toon61. Nog niet zo lang geleden werd ik zo’n beetje verketterd vanwege commentaar op hem. Hij hoort hier inderdaad niet thuis. Dit heeft niets te maken met het het geven van een mening. Dit is een forum verzieken en naar alle waarschijnlijkheid door een niet Ajacied. Er zijn mensen die hier iets aan kunnen doen.

  1. AjaxBarcelona

   Ik denk dat we Toon61 in een Ajax uit tenue in de Kuip in het vak van de harde kern van Feijenoord moeten droppen (wel tijdens een thuiswedstrijd van ze natuurlijk) Heeft hij in ieder geval heel even wel iets aan van een echte voetbalclub.

   1. Mijn Club

    Sommige mensen zijn van nature wel ERG negatief ingesteld. Misschien dat een psychiater TOON goed zal doen. Of gewoon de app verwijderen TOON?! Dat doet ons goed 🙂

 13. Sonsee

  Kritiek uiten is tot daaraan toe maar gelijk naar de eerste oefenwedstrijd negatief zijn vind ik wel een beetje ver gezocht. Bovendien stond de basis elf die de Boer voor ogen heeft niet eens op het veld. Ik vind het een best goede resultaat. Laat het maar lekker op elkaar inwerken met wat talenten erbij en uk zie het wel positief in.

 14. jojo123

  Ik weet niet of het de juiste speler.. Qua ervaring ? Misschien.. Maar als aanvoerder moet je ook respect genieten van je medespelers denk ik.. Andere spelers daar op het middenveld zijn in perspectief/potentie beter dan Klaassen dus ….vraag ik me af hij de juiste is. Voorbeeld Cillissen wel bijvoorbeeld door zijn reddingen pakt hij wedstrijden wekelijks ..

  1. BobbyHaarms

   Dus als Cillessen af en toe wedstrijden voor je wint is ie gelijk maar de beste aanvoerder? En hoe zit het dan volgens jou als Klaassen een paar keer de winnende treffer scoort? Of iemand wel of niet aanvoerder wordt hangt van meerdere factoren af. Het respect van zijn medespelers maak ik me geen zorgen om, Davy was samen met Cillessen en bij vlagen Bazoer en Millik zo’n beetje de enige die de middelmaat ontsteeg. Maar noem mij eens een betere middenvelder dan bij Ajax die het in jouw ogen meer verdient?

 15. Davy Klaassen

  Like als je vind dat toon61 een nepsupporter is en dat ze hem moeten schorsen van deze Fanzone.

  1. AFCAoostNL

   Zijn mening is ook een mening. Als ze moeten gaan censureren hier is het eind zoek. Zijn mening is niet pro Ajax daar geef ik je wel gelijk in

 16. AjaxBarcelona

  Zieken is geen mening geven. Respectloos zieken al helemaal niet. Daar mag best wat censuur toegepast worden. Verloedering is er al genoeg overal tegenwoordig.

 17. Henk Brand

  Super leuk voor Davy Klaassen, zeer verdiend voor zijn harde werken het afgelopen seizoen. Deze jongen kan zeker uitgroeien tot de Europese top. Nu hij aanvoerder is kan hij mooi het team op sleeptouw nemen net zoals vorig seizoen, alleen nu met een band om de arm. Ik wens hem veel succes en geluk voor het nieuwe seizoen.

Comments are closed.