Ajax schaft programmaboekje Kick Off af

0629kickoff

Ajax stopt met het programmaboekje Kick Off, zo meldt fanzine De Meersche Helden. Kick Off werd decennia lang, ondanks dat er een prijs op stond vermeldt, gratis uitgedeeld voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd van AFC Ajax. Als reden wordt genoemd dat de inhoud vaak al op internet te lezen is. In Kick Off stonden, naast standen en opstellingen, onder meer een vaste column van een prominente Ajacied en een interview met een speler uit het eerste elftal.

Wedstrijdprogramma de Kick Off verdwijnt.Ajax heeft besloten om het wedstrijdprogramma de Kick-Off vanaf aankomend…

Posted by De Meersche Helden on maandag 29 juni 2015

Related posts

17 Comments

  1. ajaciedpiet

    WAT?! We betalen genoeg voor onze seizoenskaarten en de boekjes gaan ook al weg?! Ik ga ze missen voor de wedstrijd….

  2. Ajaxleon

    Ajax vervreemdt zich steeds verder van hun supporters, slechts ons geld is goed genoeg.

  3. Ajax nr 1

    Echt wat een zuinig zooitje wordt dat. Overal maar weer op bezuinige behalve op de seizoenplaatsen. Zou boekje Kick Off hoort er nu eenmaal bij dat krijg je echt overal.

  4. Litmanen

    Belachelijke actie! Vroeger was het al zo dat voor veel bezoekers ( ook de tegenstander) zo’n boekje een soort van aandenken aan de wedstrijd was.
    Met die paar duizend euro bezuiniging wordt Ajax weer een stuk killer. We zijn verdomme van huis uit een vereniging, maar dat gevoel wordt er met geweld uitgerost.
    Tjonge tjonge, wie bedenkt zoiets ? Een statigere die een extra puntje verdiend?

    1. Remco425

      Ik kom uit de grafische wereld en voor 50.000 boekjes is dat iets meer dan een paar duizend euro. En dat iedere wedstrijd. Denk dat het op jaarbasis enkele tonnen scheelt. Vroeger moesten we ook gewoon betalen voor het programmaboekje. De supporters van nu zijn verwend dat ze het al jaren gratis kregen.

  5. BobbyHaarms

    Te zot voor woorden!! Alles pakken ze ons maar af: Ons logo, het vuurwerk, programmaboekje..what’s next?! Het wordt heter en heter buiten maar bij Ajax wordt het killer en killer!!

      1. BobbyHaarms

        Daar heb je een punt. Ik bedoel meer het verbod om het af te steken (fakkels)vanwege allerlei regeltjes

  6. Remco425

    Ik snap het wel. Veel had ik idd al op internet gelezen. Maar blijft toch jammer.

  7. Mr Ajax

    Straks hoeven we de wedstrijd ook niet meer te kijken. Uitslag kan je ook op internet vinden..

  8. -buitenkantje rechts-

    Gewoon een bezuiniging.. Dat is dan wel het gevolg van een NV.. Je kunt meer vermogen aantrekken dmv aandeelhouders, maar die moeten vervolgens ook tevreden gehouden worden door max winst. Even een eenvoudig rekensommetje: 30 thuiswedstrijden x 50.000 boekjes x pakweg 2,- per boekje = €3 miljoen bezuinigen dmv één pennenstreep.. Zolang de supporters blijven komen en men niet met een half leeg stadion zit zullen deze maatregelen ongestraft genomen kunnen worden..

  9. Litmanen

    Maal 0,23 cent, inkomsten van reclame, dus kosten 0,15 netto, dus hoogstens een paar ton per jaar. Inkomsten van de supporters waar je dat aan geeft: kaartjes, shirtjes en de rest, heel veel miljoenen!
    Gewoon weer een streek van de familie Cohen.

  10. Remco425

    Vroeger moesten we altijd betalen voor het programmaboekje. De fout die Ajax dus eigenlijk heeft gemaakt is het gratis te maken. Daardoor zijn de supporters nu verwend en krijg je kritiek als je het veranderd.

Comments are closed.