UEFA ziet geen problemen in ‘dubbelrol’ Ling bij Ajax

Tscheu_La_Ling

Tscheu la Ling is sinds kort adviseur van de directie bij Ajax en tevens ook directeur bij het Slowaakse AS Trencin. Volgens de statuten van de UEFA mag een persoon geen functie uitoefenen bij twee clubs die in dezelfde competitie uitkomen, waardoor er gelijk vragen werden gesteld of de aanstelling wel rechtsgeldig is.

Ajax en Trencin spelen allebei voorrondewedstrijden voor de UEFA Champions League waardoor gelijk de vraag aan de orde kwam of de aanstelling van Ling bij Ajax niet in strijd is met de regels van de UEFA. De bond laat inmiddels weten dat het geen problemen ziet. Ling adviseert slechts een commissie binnen Ajax die weer bestaat uit mensen van een toezichthoudend orgaan van de club. Dus van invloed uitoefenen is geen sprake waardoor de UEFA akkoord is gegaan met de ‘dubbelrol’ van Ling.

Bron: AD

Related posts

41 Comments

  1. SPHAFCA

   offtopic: Ben ik de enige die het raar vind dat Ajax niet voor Vejinovic is gegaan? Vraag prijs is maar 3,5 miljoen en hij gaat nu waarschijnlijk naar 010. Wel wéér een middenvelder maar toch, die gozer is toch 5 klassen beter dan Sinkgraven, die bijna 8 miljoen kostte..

   1. -buitenkantje rechts-

    We hebben al genoeg middenvelders.. Zou hij hier misschien weer op de bank belanden of wisselspeler ingezet worden. Hij wilde spelen. Was bij Vitesse ook al wisselspeler geworden. Maar je hebt gelijk dat Sinkgraven veel te duur is gekocht. Voorbeeldje paniek.. Zonder echte toegevoegde waarde.

    1. Litmanen

     mee eens, genoeg middenvelders, maar Singraven is geen miskoop. Dat mag je pas over een jaar zeggen. Waanzinnig talent die op zijn leeftijd heel Heerenveen in zijn eentje stuurde.

     1. -buitenkantje rechts-

      Zeg ook niet miskoop..alleen te duur gekocht..en toegevoegde waarde moet nog blijken bij Ajax.. Sulejmani speelde de pannen van het dak bij Heerenveen.. Viel bij Ajax toch behoorlijk tegen.. Spelen bij een kleine club in de provincie is toch heel wat anders dan de Arena in Amsterdam..

   2. Ajax nr 1

    Ik zou Vejinovic zou ik ook wel willen zien hoor bij Ajax. Maar Propper nog meer. Ik vind ook echt dat Ajax nog echt een top middenvelder moet aankopen. Dus zou gek is dat niet hoor STEFAN

    1. SPHAFCA

     Ja Propper is zeker een goede middenvelder, maar zie hem niet zo snel komen. Die gaan ze echt niet weg doen voor een prikkie. En maak er dubbel f van 🙂

 1. Remco425

  Zei ik al meteen. Dat advocaatje die dacht alle wijsheid in pacht te hebben heeft echter geen idee hoe het werkt

 2. Mooi

  Heeft toch geen binding met de club alles op afstand en nog met invloed ook opzouten .

  1. Iceman

   Ja ik weet ook niet wat het probleem is hoor we zijn toch volwassen mensen allemaal?? Lost het dan ook op als volwassenen!!! Ik wordt ziek van het gekibbel de hele tijd..

  2. Litmanen

   zie het probleem wel. Weer iemand die aan tafel zit, meebeslist., maar geen verantwoording draagt.

 3. War

  Wat maakt het allemaal nog uit, de toon is gezet, het is weer een ouderwetse
  “Ajax-puinhoop”, benieuwd wie de eerste is die opstapt.
  We zijn weer terug bij af en de supporters zijn uiteindelijk de klos, er moeten gewoon goede spelers gehaald worden, het moet weer leuk op de tribune worden.

 4. Indojood

  Goed dat ie erbij is. Ging weer de verkeerde kant op. Een spits van 10 miljoen kopen? Waanzin. Het blijft teleurstellend om te zien dat alleen Jonk zich aan het plan Cruijff heeft gehouden en de rest paniekvoetbal is gaan spelen.

 5. toon61

  Als ze slim zijn stappen ze allemaal tegelijk op ,de boer van de sar overmars en bergkamp ,en alle die achter hun staan ,eens kijken of ze dat leuk vinden .
  Het is en blijft een zooitje ,het zal weer jaren duren eer ze weer kampioen worden .

  1. Basl

   Mister positivo…..er is nog geen minuut gespeeld. Wordt een lang seizoen voor je. Succes

 6. koensiemerink

  nou ik wel dat ze een betere oplossing zoeken en als volwassenen uit laten praten want dit is zo ongelofelijke gedoel buiten de club en ook binnen de club ik wel gewoon weten hoe het verder gaat

 7. Ajax nr 1

  Ik zei dat al dat de UEFAMAFFIA geen probleem ermee zou hebben.Maar je kan er ??? bijzetten of het echt zo verstandig is voor Ajax.

 8. SPHAFCA

  Opgerot met die Ling, het holmaatje van Cruijff. Ze zijn nooit bij Ajax en denken alles te weten.

  1. BobbyHaarms

   Goh, jij hebt ook wel veel op he met mensen? (lees:Ajacieden die hun tijd en energie in onze club steken!)Je noemt nu 2 grote helden op mede waardoor jouw cluppie zoveel successen heeft behaald die van jou mogen oprotten?! Wat een clubliefde zeg..wees verdomme blij dat ze er zijn anders had je misschien wel niet eens meer voor je club kunnen juichen

   1. SPHAFCA

    Bullshit. Ze betekenen helemaal niks voor Ajax. Cruijff doet alsof die zoveel doet maar zit alleen maar met zn luie reet in Barcelona. Het enige wat Ling komt doen is Overmars eruit werken, onder druk van meneer Cruijff. Die zelf helemaal niks kan alleen maar onzin lullen, over hoe slecht alles is. Dat jij blind achter Cruijff aanloopt zonder zelf ook maar enigszins na te denken is jou probleem, niet de mijne.

    1. BobbyHaarms

     Ik loop zeker niet blind achter Cruijff aan, immers niemand heeft de wijsheid in pacht dus ook Johan niet. Maar als er iemand is die weet hoe het spelletje werkt is hij het wel. En hij is slim genoeg om zaken waar hij geen verstand van heeft over te laten aan mensen die dat wel hebben. Tsjeu heeft bewezen dat ie echt wel wat in zijn mars heeft hoor SPHAFCA, en we zullen zien waar het schip strandt. Oordelen of veroordelen nog voordat iemand goed en wel begonnen is kan gewoon niet. Ikzelf geef hem het voordeel van de twijfel, en of het wel of niet waar is of hij aangenomen is om Overmars eruit te werken zal de tijd leren. En volgens mij zaten er hier genoeg mensen die ook wilden dat Overmars zou oprotten dus wie weet worden die in dat geval wel op hun wenken bediend, met dank aan Johan 😉

     1. SPHAFCA

      Ben misschien wat voorbarig met mijn oordeel, ja. We zullen moeten afwachten wat het brengt. Dat cruijff het spelletje snapt is duidelijk, maar wat doe hij nou voor Ajax naast kritiek geven? Zijn rol word veel groter gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Hij zou 5 jaar geleden alles even komen regelen bij Ajax en laten zien hoe het wel moet. Voorlopig zit ie nog lekker in Barcelona te genieten van het zonnetje.

     2. BobbyHaarms

      Cruijff heeft ook nooit gezegd dat ie het wel “eventjes” zou veranderen, maar dat er dingen nog niet gaan zoals ze horen te gaan ben ik met je eens SPHAFCA. Het is de hoogste tijd voor de volgende stap(pen)en ik ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat. Hee en gezeik heb je altijd bij Ajax, dat is de tol als je in alles de beste wil zijn…gelukkig lukt dat ook meestal maar ook de besten gaan wel eens op hun bek. Geeft niet, als ze er maar beter van worden 🙂

    2. Indojood

     Zeg het nog maar eens, zonder Cruijff (en Michels) was Ajax nooit een topclub geworden en jij en ik geen Ajacied want Ajax was waarschijnlijk op het niveau van pakweg Utrecht blijven steken.

     1. SPHAFCA

      Voordat Cruijff bij Ajax speelde waren we ook al het vaakst kampioen, niveau Utrecht gaat wat ver haha. Had misschien wel een Europa Cupje of 3 gescheeld ja

     2. dickst14

      niet alleen een cupje of 3. ajax heeft heel veel aan cruijff te danken. en sphafca zonder cruijff was ajax helemaal naar de klote gegaan, of denk jij dat Ten Have???? laat eigenlijk ook maar. bestel eens wat dvds over de ajax historie.

 9. -buitenkantje rechts-

  Dat de UEFA geen problemen ziet is niet verrassend. Daarbij is niet gekeken wat de werkelijke rol van Ling binnen Ajax is. Tsjeu la ‘wespennest’ Ling had er eerst niet veel zin in, maar is door geestverwant en vriend Cruijff overgehaald om zijn spreekbuis binnen Ajax te zijn. Ling spreekt vervolgens van Duivenbode aan die inde RvC zit. Zodoende gaat de invloed van Ling natuurlijk veel verder dan alleen adviseur.. Daarbij kan je idd je vraagtekens zetten. Want een adviseur wordt op deze manier beleidsbepaler die over de schouders van bv Overmars mee beslist wat er gebeurt. zie gevalletje Heitinga.

  Aan de andere kant heeft de huidige directie er mee ingestemd dat Ling zou komen. Ze hadden ook kunnen zeggen, Johan bedankt voor de verdiensten in het verleden, maar we zijn nu grote jongens en kunnen het zelf wel af. We willen het huidige beleid bijstellen en Ajax dmv aankopen kunnen versterken, zodat we ook internationaal mee kunnen doen. Dat is niet gebeurd. Dat Jonk die verantwoordelijk is voor het jeugdbeleid met lede ogen aankijkt dat zijn jeugdspelers niet kunnen doorstromen vanwege aankopen en vervolgens Cruijff vraagt om te helpen is niet vreemd. De aankopen die tot nu toe gedaan zijn hebben niks toegevoegd aan Ajax maar wel geld gekost. Aankopen van topspelers is een moeilijk verhaal. Ze zijn te duur of willen niet spelen in de eredivisie. Blijft over spelers die van hetzelfde of minder niveau zijn dan je zelf al hebt.

  Het beleid dat 5 jr geleden is ingezet heeft er wel voor gezorgd dat Ajax nu de rijkste club van Nederland is met de beste jeugdopleiding. ( wat ze ook mogen zeggen van AZ) De huidige A1 speelt de pannen van het dak en zal over 2/3 jaar moeten doorstromen naar ajax1 De toekomst ziet er erg goed uit.

  Al met al denk ik dat we het huidige beleid moeten voortzetten. Investeren in de jeugd, Ajax city, de Arena en alleen aankopen doen als die ècht wat toevoegen aan de club spelers die je al in huis hebt. Ik kijk ook met gemengde gevoelens naar de rol van Ling binnen Ajax, maar vind wel dat het huidige beleid gewaarborgd moet worden.

 10. Indojood

  Ik zie weer veel dezelfde schreeuwerds als 4 jaar op geleden toen Cruijff in aanvaring kwam in de RvC met die kale bloedhond Ten Have. Cruijff moest maar oprotten. Van Gaal en Blind zouden het wel even gaan doen na de beruchte dolksteek in de rug. Na 4 jaar hard werken met name door Jonk zijn er blijkbaar lieden in de directie en management die zich niet meer aan de afspraken houden. Cruijff ziet dit en grijpt in maar weer krijg de schuld van alles.

 11. AjaxBarcelona

  Wat een ongelooflijke gigantische eikels noemen zich hier Ajacied. De moeite niet waard om mee in discussie te gaan. Walgelijk gewoon.

Comments are closed.