Van Halst heeft twijfels over terugkerende Heitinga, Endt juicht komst toe

0616vanhalst

Jan van Halst speelde ooit samen met John Heitinga bij Ajax en is momenteel analist bij Fox Sports. Van Halst heeft zijn twijfels over de terugkeer van Heitinga naar Ajax die in zijn ogen soms te lief en zachtaardig is.

Toen ik bij Ajax speelde moest je Heitinga nog wel eens achter de vodden aanzitten, maar dan ging hij wel als een raket. Het is een lieve, zachtaardige jongen. Hij is nu weliswaar ouder, maar je persoonlijkheid verander je niet zo maar. Hij is niet iemand die een ploeg verbaal op sleeptouw neemt, hij heeft daar hulp bij nodig.

Dat hij in Engeland en Duitsland niet veel wedstrijden heeft gespeeld spreekt ook niet echt in zijn voordeel want Everton, Fulham en Hertha zijn niet bepaald clubs uit de top. Ik hoop dat hij straks goed omgaat met de druk omdat de verwachtingen bij de supporters hoog is. De keren dat ik John heb zien spelen was hij was hij niet scherp, niet topfit, maar dat had vast ook met de situatie te maken. Hij is gebrand om nu weer voor Ajax te gaan spelen en put daar kracht uit. Of het hem lukt betwijfel ik’.

David Endt denkt daar beduidend anders over. ‘Hij weet precies wat er van hem verwacht wordt. In Nederland, zeker bij Ajax, wordt er iets anders van hem gevraagd dan bij Fulham of Hertha. Zoals ik John ken is hij een perfect bindmiddel. En dan bedoel ik niet alleen in de bestraffende of belerende zin. John is een positieve en vrolijke gast. Juist dat werkt goed bij jonge spelers’.

Bron: Metro
Foto: Proshots/Menno Ringnalda

Related posts

48 Comments

      1. dickst14

        jan van halst. en ik ben blij dat hij het zegt. zoals we weten heeft hij er geen bal verstand van en is dit dus alleen maar positief uit te leggen.

        1. Starke

          Wat klopt er niet dan? Heeft Heitinga de pannen van het dak gespeeld sinds hij weg is uit Adam? Of was het allemaal net niet en vaak buiten de boot vallen? Zeg jij het maar. Twijfels zijn zwaar terecht

          1. ajax26

            Alle spelers die de pannen van het dak spelen komen niet naar de eredivisie.
            Wie moet Ajax halen die de pannen van de dak speelt.
            Eerst lopen de meeste te zeiken van ze willen een ervaren speler nu krijgen we 1 lopen we weer te zeiken.
            Ik denk dat elke aankoop dat Ajax doet is het maar afwachten.
            Van halst heeft overal zijn twijfels over alle clubs en spelers dus wat maakt het uit wat hij zegt.

          2. Starke

            Nou er zijn er genoeg maar Ajax scouts hengelen de laatste jaren steeds de verkeerde binnen. Waarom lukt het Heerenveen wel steeds? En PSV? En Groningen bijv? Bij Twente heb je Apia en Corona etc etc. En van al die goede gasten koopt Ajax steeds de verkeerde weg bij die clubs.
            Ajax shopt bijv niet eens bij Twente waar er spelers weg moeten. In plaats daarvan kopen we Sinkgraven voor meer dan 8 mill als het niet meer is. En dat terwijl er in de jeugd een jongen zoals van den Beek rondloopt die het Ajax spel beheerst en gwn goed is. 8 mill voor een onervaren middenvelder die de eerste 2 jaar nog zal moeten wennen aan het Ajax niveau, dat is doodzonde van het geld. Ik had liever Corona zien komen voor 2 mill, want dat is zijn prijskaartje. Furgill van Dijk werd een paar jaar geleden ook geweigerd bij Ajax. Waarom! Eindelijk weer een no nonsense bikkel ipv een zachtaardige speler waar we al genoeg van hebben. Moissander, Veltman en Heitinga zijn allemaal dezelfde types. Te zachtaardig

    1. Starke

      Waarom mag hij niets zeggen? Hij komt met feiten. Heitinga heeft alleen mislukte avonturen meegemaakt. Was vaker tribuneklant dan basisspeler en word door matige gasten zoals Bruma en Rekik uit het Ned elftal gehouden. Dat heeft Heitinga aan zichzelf te danken want als je het goed doet al potentieel Oranje speler dan zit je er gwn bij. Hou het aub bij rationeel denken ipv dat rare geroep zonder de feiten erbij te houden

  1. -buitenkantje rechts-

    Hij heeft gelijk als hij zegt dat Heitinga geen zekerheidje is.. Maar hij heeft er veel voor over gehad om bij Ajax te kunnen spelen. Qua salaris.. en ipv 2 jarig, een 1 jarig contract..Uit zijn reactie op de hereniging met Ajax spat de motivatie vanaf.. Bovendien moet je kijken naar aanvullende kwaliteiten van spelers in een team.. Op dit moment kon Ajax achterin denk ok de kwaliteiten en ervaring van Heitinga goed gebruiken..

  2. Remco425

    Bij elke aankoop zullen er twijfels zijn. Je weet het namelijk nooit helemaal zeker…

  3. Amoebe

    Nu zal iedereen jan wel weer gaan afbranden maar is hij ook niet gewoon een ex Ajacied die zijn mening heeft?

    Ook ik twijfel erg aan de komst van Johnny. Iedereen is nu lyrisch maar diezelfde branden hem straks weer compleet af.

    Zelfde met vd vaart, toen er sprake van was dat hij kwam was iedereen blij en toen hij niet kwam kreeg hij de strontkar over zich heen.

    Over een jaar kunnen we pas oordelen of het een goede aankoop is geweest.

    1. suske

      nee ben iddd ook blij dat Jantje ook veel bereikt heb in europa!!! tuurlijk mag hij een mening hebben en analist spelen, maar zelf ist ook geen hoogvlieger geweest….

      1. Amoebe

        Volgens mij beweert hij dat ook niet en geeft hij zijn eigen beperkingen ruimschoots toe.

        1. suske

          Dan moet hij ook niet zodanige reactie geven maar zich beperken in feite. Bedoel te zeggen als je dan inderdaad je eigen beperkingen ruimschoots toe geeft, wie ben je dan om “die zelfde beperkingen” bij een ander te bekritiseren

          1. suske

            Buiten dat ben ook ik benieuwd en geef ik hem de strondkar niet om terug te komen op eerder vermelde reactie…

          2. Amoebe

            Van gaal was ook een zeer beperkte voetballer….maar die heeft er toch ook aardig kijk op.

            Maar oke….we houden erover op 🙂

          3. suske

            Haha ja iddd snap je punt wel hoor!! Denk onder het genot van een alcoholische versnapering (BIER) we er wel uitkwamen)

      2. Starke

        Jan heeft tenminste nog profvoetbal gespeeld. Hij heeft meer recht van preken dan wie ook hierzo op de forum. Tja…..

  4. BobbyHaarms

    Van Halst heeft wel degelijk een punt hoor, immers als je het bij Ajax kan laten zien moet je dat zeker ook in de subtop van Europa laten zien.. en daarin is ie door allerlei omstandigheden op z’n zachts gezegd niet geslaagd. Maar ik geef hem zeer zeker het voordeel van de twijfel, de motivatie heeft ie absoluut en hij heeft er veel voor moeten laten dus laat maar zien Johnie!

  5. RFledderus

    Lkkr bekrompen reactie weer.. Holy shit! Jan heeft nog samen met m gevoetbald, hij mag best een mening hebben.

  6. pietprecies

    Even afwachten of hij weer fit en in vorm kan raken maar ik neem David Endt wel een heel stuk serieuzer dan zuurnek jan van halst, de twente adept die z’n club zo’n grote toekomst toedichtte.

  7. koensiemerink

    ik weet dat jan van halst met heitinga samen speelde bij ajax maar het welt niet zegen dat van halst nu over zitten twijfelen erover dat is niet goed als je dat doet ik vind het goed om je een mening te geven maar ik wel zien hoe heitinga gaat doen bij de vernedering ik zal zegen dat heitinga wel 1 van de beste is voor mij is hij welkom

  8. Ramon1

    Van halst word moe van die gast Johnny gaat slagen ik weet het gewoon en het ligt natuurlijk ook aan de keeper erachter daarom is cillessen belangrijk

  9. nick-afca95

    Gelukkig ben ik het altijd oneens met onze grote vriend Jan van Halst. Die man is werkelijk over alles van Ajax negatief.

  10. paullus

    Hij krijgt natuurlijk niet voor niks maar 1 jarig contract
    En heeft ook maar 20 wedstrijden gespeeld in 2 jaar

  11. 91042120

    heeft een prima crosspass en heeft bij Everton wel geleerd snel naar voren te spelen. prima gedaan Ajax!

  12. 020 AFCALUUK

    Ik vindhet heel goed dat heitinga terugkomt dan kan hij met zijn ervaringen goed leiden over de jongentalenten

  13. Starke

    Welke ervaring en welke kwaliteiten? Ervaring als tribune zitter of tegenslagen verwerken? Vertel me maar. Natuurlijk wil hij graag! Jaren buiten de boot gevallen, dan doe je bijna alles om terug te komen. Denk je nou echt dat een echte toegevoegde waarde zoals bijv Sneijder nu terug komt naar Ajax en daarbij salaris inlevert om in een mindere competitie te spelen waar er nauwelijks iets avontuurlijks gebeurd en minder prijzen en bekendheid te halen is? Hij is gwn gestopt in zijn ontwikkeling anders was z’n carrière anders gelopen

    1. -buitenkantje rechts-

      Zou best kunnen dat dat je gelijk krijgt hoor.. Heitinga is zeker geen zekerheidje.. Maar ik herinner me Heitinga ook nog van de tijd dat hij bij Ajax speelde.. Ik lees ook zijn reacties op het feit dat hij bij Ajax kan gaan spelen.. Weet ook wat hij ervoor opoffert.. Ga dus maar van het positieve uit.. Anders krijgen van Duijvenbode via Ling via Cruijff alsnog gelijk.. En dat is logisch..;)

Comments are closed.