De Zeeuw: ‘Aankopen krijgen bij Ajax gewoon minder de kans’

demy_de_zeeuw

Demy de Zeeuw zat na zijn vertrek bij Spartak Moskou werkloos thuis en werd in januari uiteindelijk opgepikt door NAC Breda. De voormalig Ajacied is in de strijd tegen degradatie belangrijk voor NAC en denkt dat routine nog wel eens wordt onderschat. “Dat zie je bij Ajax”, aldus de middenvelder tegenover de NOS. “Die willen eerst alleen maar jonge talenten en nu moeten er routiniers bij. Aankopen krijgen gewoon minder de kans bij Ajax. Als je drie keer minder speelt, dan zeggen ze: we hebben ook nog een jeugdspeler lopen. Ik denk dat er vaak ideale schoonzonen worden gecreëerd.”

De nu 31-jarige De Zeeuw speelde tussen 2009 en 2011 voor Ajax en werd in zijn laatste seizoen onder De Boer kampioen. Vervolgens vertrok de middenvelder naar Rusland, maar bij Spartak werd hij geen vaste basisspeler. De Zeeuw werd nog verhuurd aan Anderlecht, voordat hij in de zomer zonder club kwam te zitten. Sinds de jaarwisseling speelt hij voor NAC Breda.

Bron: NOS

Related posts

33 Comments

  1. Vakje129

    De Zeeuw moet niet zo lullen ,zelf voor het grote geld kiezen en achteraf de sneer er uit gooien ,als een speler wordt gekocht dan mag je ook wel wat verwachten en als dat er dan niet uitkomt ja de volgende staat al te trappelen om er in te komen ,zo is het ook in het dagelijks werk .

    1. Remco425

      Ik weet niet hoeveel jeugd er bij jou op het werk staan te trappelen om jou te vervangen, maar bij de meeste bedrijven werkt het zo niet hoor. In het bedrijfsleven zijn er geen reserves die je zo kunnen vervangen. Lange ontslag procedures en vervolgens op zoek naar een nieuwe. Werkt toch wel iets anders.

    1. Remco425

      Mee eens. Je geeft miljoenen aan een speler uit en vervolgens geef je ze geen kans. Bijna geeneen speler van buitenaf is het systeem gewend, dus de meesten hebben wat aanpassingstijd nodig. Een aankoop na 3 slechte wedstrijden er al uit flikkeren is dan weggegooid geld en had je hem dus net zo goed niet hoeven kopen.

  2. quadsboy

    De Zeeuw dat is overal toch zo,speel je drie keer slecht dan speel dan mag je gaan branden,en dan pas moet er een jeugd speler invallen. Meestal spelen ze 2 wedstrijden heel goed en dan speelt de aankoopspeler weer gewoon daarom moet je gewoon je best blijven doen en geen 3wedstrijden achter elkaar slecht spelen

  3. Coenie

    Net als Anita afgelopen week in een interview, komt ook Demy de Zeeuw er achter dat het toch zo slecht niet zo was in Amsterdam.

  4. G-Force

    Jankbek!! Ze moeten gewoon goed voetballen net als iedereen bij Ajax

  5. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Waarom mogen anderen toch nooit een mening hebben. Hier mag alles over speler en de club geschreeuwd worden maar als iemand van “buiten” dit doet moet hij zijn bek houden. Heel vreemd.

    1. Litmanen

      Helemaal mee eens. De Zeeuw zegt iets wat helemaal niet zo gek is. We zitten het hele jaar al te roepen om ervaring, maar als je ziet wat we de afgelopen jaren hebben afgedankt, dan hadden we best wat ervaren spelers nu in huis kunnen hebben.

  6. Heerdeajax

    Een keer slecht spelen mag maar drie keer niet als ik drie dagen op mijn werk slecht presteer word ik er ook uitgeflikkerd

    1. Remco425

      Wat een kut baas heb je dan, die helemaal niets om zijn werknemers geeft.

  7. Remco425

    Zo zijn de supporters van tegenwoordig. 0,0 geduld meer. Ook Litmanen had 1,5 jaar nodig om te wennen. Maar nee, nu zijn het na 3 slechte wedstrijden waardeloze spelers en moeten ze oprotten…

  8. Remco425

    Precies, prijzen zijn het doel. De jeugd is daarvoor een middel, maar het is geen doel er zoveel mogelijk op te leiden. Dat schijnen velen door elkaar te halen tegenwoordig

  9. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Het doel is juist wel er zoveel mogelijk op te leiden omdat maar een klein deel het uiteindelijk haalt

    1. Remco425

      Nee, het doel van een voetbalclub is prijzen winnen. Of worden we ook gehuldigd als een talent het 1e heeft gehaald of als we een talent voor veel verkopen? Nee! De jeugd is een middel, die we hard nodig hebben, maar het is geen doel!

      1. 57 jaar fan 57 jaar respect

        Lees de plannen van Ajax nog maar eens goed na. Gaat een wereld voor je open.

        1. fantommie2

          Sorry 57, maar Remco heeft gelijk. Het opleiden van ajax jeugd is, zoals jij zegt, een belangrijke pilaar geworden van het huidige beleid. Maar je moet niet vergeten dat het een strategie is, om uiteindelijk sportieve successen te behalen. Een strategie, niet een einddoel

        2. Remco425

          Als die plannen zo zijn, dan zijn ze fout. Ajax is een voetbalclub met een goede opleiding. Maar in 1e instantie een voetbalclub.

  10. 57 jaar fan 57 jaar respect

    Het doel is het opleiden van jeugd waar an het eerste elftal kan profiteren en waarmee het eerste elftal prijzen moet behalen. Alle prijzen in de aanloop daar naar toe zijn mooi meegenomen maar geen doel.

    1. Remco425

      Nee je verwart het doel van Ajax met het doel van de jeugdopleiding. De doelstelling van Ajax is kampioen worden en overwinteren in de CL.

      1. 57 jaar fan 57 jaar respect

        Het doel van Ajax is om met een jong elftal kampioen te worden en Europees wat te gaan betekenen. Daarvoor heb je dus als eerste goede jeugd nodig die doorstroomt naar het eerste elftal. Toch? Het is een gezamenlijk doel, een twee aparte.

        1. Ajax nr 1

          Dit roep ik nu ook al tijden 57 Remco verwoordt het prima. Ajax hoort prijzen te pakken met een goed voetballend elftal. Of je daar nu jeugd voor gebruikt of niet. De jeugd is leuke bijverdienste maar het hoort nu eenmaal als een succesvol voetbalbedrijf te zijn dat je prijzen pakt en doelstellingen haalt. Als je een doelstelling niet op langertermijn haalt ben je niet goed bezig. Onder dit beleid met deze mensen duurt het nog wel een paar jaar. Je ziet het of je ziet het niet of wil het niet zien. We zijn nu niet goed genoeg en op deze manier zoals dit seizoen ben je er niet beter van geworden alleen maar slechter voetballend dan. Ik hoop ook echt dat de zogenaamde technische staf hun hand in eigen boezem steekt want hun zijn verantwoordelijk voor dit slopende seizoen en niet anders. Als een beleid niet goed is pas je hem aan. Ajax hoort een succesvol bedrijf te zijn niet alleen in nederland maar in de hele wereld.

  11. @IVerhaar

    Ik vind het belachelijk dat we sinkgraven hebben gekocht en geen 8 miljoen voor maher willen geven die krijgt nu ook weinig kans bij PSV en sinkgraven staat geen enkel moment in de basis Bazoer Andersen klaassen en gudelj zijn twee keer zo goed

Comments are closed.