Column Ron Schiltmans: ‘Verhoging’

seizoenkaart

Het blijft elke keer weer fascinerend om te zien wat geld en macht met mensen doet. Kennen we hem nog, Peter Wakkie? In een nog niet eens zo’n grijs verleden was hij de advocaat van Ajax. Begin 2012 kwam hij op voor voorbijgangers als Steven ten Have, Marjan Olfers en Martin Sturkenboom. Mensen die Ajax kwamen redden. Toen die drie allang weer bij andere commissies aangeschoven waren, stond Wakkie nog steeds voor draaiende camera’s als een Irakese persvoorlichter te beweren dat Ten Have nog jarenlang in de Raad van Commissarissen kon blijven en dat Louis van Gaal gewoon Algemeen Directeur bij Ajax zou kunnen worden, ondanks de rechterlijke uitspraak tégen diens aanstelling. Wakkie had een wetsartikel hierover gevonden en was laaiend enthousiast. Voor 750 Euro per uur begreep ik dat ook wel.

Nu blijkt dat dezelfde Peter W. als commissaris van ABN/AMRO verantwoordelijk is voor het beloningsbeleid bij deze bank. Van hem kwam dus de leuke gedachte dat een tonnetje salaris extra voor het hoogste management best wel weer kon. Hij heeft het idee in ieder geval niet afgekeurd. Maar tot zijn grote verbazing kwam het land in opstand. Niemand heeft namelijk officieel beweerd dat we al volledig uit de crisis zijn. En om te voorkomen dat het land massaal zijn spaartegoeden laat overboeken naar andere banken, en daarna de ABN/AMRO als een DSB-piramidespel in elkaar dondert, is W. opgestapt. Om het volk af te leiden en daarmee te sussen. Op naar een ander winstgevend commissariaat.

Dankzij deze types zitten wij op werkdagen in onze nog eeuwig af te betalen middenklassers twee keer per dag in de loonslavenfile te luisteren naar de reclamespotjes van vermogensbeheerder Theodoor Gilissen. Voor wie zijn die bedoeld?, vraag ik me bij elk spotje af, want de vermogende Nederlander luistert zo vroeg nog niet naar de radio. Tijdens de ochtendspits staan de Bentleys allemaal nog keurig te glimmen in hun oprijlaan. Maar misschien hebben die tenenkrommende spotjes ook alleen het doel om de gewone man op weg naar zijn werk alvast langzaam voor te bereiden op wat de toekomst brengt.

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts

19 Comments

  1. AFCA my World

    Wat maakt dit artikel uit voor Ajax, hij betaald de verhoging van onze seizoenskaart niet,ik trouwens ook niet, bedankt Ajax mijn huwelijk is gered en kijk voortaan op eredivisie live of foxsport op de bank met een biertje, in plaats van mijn 38 jarige seizoenskaart te verlengen !

  2. JCruijff

    Als je Ajacied bent dan verleng je gewoon je seizoenkaart. Dan bezuinig je op andere dingen. Ajax adem je, leef je voor en ga je mee naar bed. Je laat je toch niet afschrikken voor een beetje geld? Kom nou! Wzawzdb maar dan wel in de Arena en niet voor de buis.

    1. Kneks

      Als we allemaal zoals jou denken betalen we over een paar jaar 1500 voor de goedkoopste SCC.

    2. AFCA my World

      38 jaar lang een seizoenkaart in goede en slechte tijden,elk jaar weer ruzie met moeder de vrouw over die dure kaart,met schrapen schaven bij elkaar gebracht,en nu werkloos thuis met maar een beetje uitkering, alle uitgaven tot een minimum beperkt dan blijft er geeneens meer geld over voor eten,en moeten we naar de voedselbank! Ik weet niet hoe goed jij in de slappe was zit,maar niet iedereen kan dit bedrag ophoesten! Met een krantenwijkje ga ik het geld bij elkaar schrapen om het op onze (oude) tv te kunnen volgen!

  3. JCruijff

    Hollandser kan het niet. Wat een zuinige mensen. Grijze middelmaat. Rijden kennelijk ook in een super zuinige auto.

        1. f-side64

          klopt was maar een voorbeeld omdat jc denkt dat iedereen zoveel geld kan missen hij woont denk ik nog thuis heeft geen vriendin en huisdieren

          1. antonajax

            Kies je allebei zelf voor. Net zoals je ervoor kiest naar de arena te gaan en niet voor de buis te kijken

          2. Remco425

            zo makkelijk om dat te roepen. Kies je zelf voor… Tuurlijk, maar voor de gewone man is het niet meer te betalen. Ron heeft weer eens gelijk.

        2. f-side64

          750 euro is absoluut geen beetje geld is voor sommige mensen bijna 2 maand salarissen en voor de senioren/aowers zeker 2 maand inkomens.

          1. Ajax always

            Die bedragen zijn inmiddels aardig stukje opgetrokken hoor 🙂 aow van 750 is ongeveer is van toepassing bij een echtpaar en dan p.p. Een minimum maandsalaris ligt aardig stuk hoger. Maar het is en blijft een smak geld, dat is waar.

  4. Remco425

    Geweldig column van Ron! Hij slaat de spijker, zoals zo vaak, weer op z’n kop

  5. JohnDoe77

    Duidelijk iemand die de wereld van de “vermogende mens” als je het in geld wilt uitdrukken niet kent! Die mensen zorgen dat wij aan het werk kunnen door risico te nemen! Zij hebben niet maandelijks op dezelfde dag hun vaste salaris met pensioen. Uitzonderingen daar gelaten. Maar iemand als Wakkie staat niet model voor de vermogende Nederlander!

Comments are closed.