Bossen: ‘Een vijfde en zesde official voor de F-Side, ga er maar aan staan’

0125ajaxfeyenoord16

Oud-scheidsrechter Ruud Bossen heeft zich op de hoogte laten stellen van een eventuele vijfde en zesde official die tijdens wedstrijden achter het doel moeten plaatsnemen. Ook laat Bossen zich uit over een mogelijke videoscheidsrechter die ter plekke beelden kan doorgeven aan een arbitraal trio.

‘Wij moeten dit goed in kaart brengen want natuurlijk is het belangrijk dat wedstrijden zo eerlijk mogelijk verlopen. Op dit moment is er een financieel en logistiek probleem. Als de clubs dit echt willen, zullen zij voor de kosten moeten opdraaien. Toch zal de KNVB een aantal jongens goed moeten opleiden want wie bijvoorbeeld voor de F-Side van Ajax gaat staan moet wel met de druk kunnen omgaan. Ik zou zelf wel als videoscheidsrechter willen fungeren zodat ik van buiten het stadion de scheidsrechter van advies kan voorzien. Inmiddels is bijna 95 procent van de eredivisietrainers voorstander van dit plan dus moeten we er serieus over nadenken’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

12 Comments

  1. djdion

    Wat een onzin in Champions League gebeurd er toch ook niets met de 5 en 6 de officials?? Waarom dan wel in de Eredivisie en dan nog er zit een gracht tussen de F-Side dus zue het probleem niet echt…

  2. VAK410THEBEST

    je krijgt van alles naar je toegeroepen maar dat weet je toch als arbitrage zijnde. daar moet je geen problemen mee hebben.

Comments are closed.