Belabberd Ajax verliest met 1-0 van Vitesse

0201vitesseajax

Een slap en inspiratieloos Ajax heeft vanmiddag met 1-0 verloren van Vitesse. Ajax kwam geen moment in de wedstrijd en verloor in de slotfase het duel door een doelpunt van Djurdjevic. Na de matige Klassieker van vorige week is door het verlies tegen Vitesse de achterstand op psv opgelopen tot negen punten.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Frank de Boer kon het lange tijd niet aanzien wat zijn ploeg presteerde in de Gelredome en liet dat meerdere malen horen vanaf de bank. De Ajacieden maakten een verlammende indruk en het duurde dan ook tot de 72ste minuut voordat Ajax de eerste kans kreeg. Vitesse wist in de eerste helft niet te profiteren van het slappe Ajax en was met een slap schot va Traore ook niet echt gevaarlijk.

In de tweede helft was het Vitesse dat de druk opvoerde en Ajax had daar opnieuw geen antwoord op. Oliynyk was dichtbij de openingstreffer maar kopte net over. Arek Milik liet merken dat de irritatie toenam bij de Ajacieden en gooide na een overtreding zijn schoen richting scheidsrechter Vink wat hem prompt op een domme gele kaart kwam te staan. Oud- Ajacied Jan Arie van der Heijden voorkwam een tegentreffer door een inzet van Anwar El Ghazi te blokkeren en de wedstrijd leek hiermee te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Het was echter Vitesse wat toch nog wist te scoren maar had daar wel de hulp bij nodig van scheidsrechter Vink die een handsbal over het hoofd zag en waardoor uiteindelijk Djurdjevic de 1-0 kon binnenschieten. Het schot op de lat van El Ghazi in de slotfase van de wedstrijd paste eigenlijk goed in het beeld van de gehele wedstrijd waarin Ajax slap en inspiratieloos speelde en door de ondergrens zakte waardoor de vijfde landstitel op rij behoorlijk uit het zicht is verdwenen.

Vitesse – Ajax 1-0 (0-0)

’85 Djurdjevic 1-0

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 30.000
Gele kaarten: Diks (Vitesse), Klaassen, Milik, El Ghazi (Ajax)

Opstelling Vitesse: Room, Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic, Pröpper, Kazaisjvili (/83 Leerdam), Labyad, Traore (/83 Djurdjevic), Ibarra (/23 Olijnyk)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Jairo Riedewald (/70 Riechedly Bazoer), Lucas Andersen,(/90 Niki Zimling) Anwar El Ghazi, Arek Milik,(/80 Richairo Zivkovic) Lasse Schöne.

Related posts

87 Comments

 1. Nielsz.AFCA

  We mogen blij zijn met europees voetbal , zo wordt je zelfs geen 2e , om te janken dit

 2. Veltman

  Verliezen is niet erg, maar wel op deze manier. Ze hebben het niet eens GEPROBEERD!
  Wat was de tactiek, Frank? Alle balletjes terugspelen naar Cillessen zodat die ze naar voren kan schoppen. Ajax-onwaardig, bah

  1. JLAvG

   Dit is het aankoop beleid van PRUT Ajax! Zo worden we geen kampioen maar misschien wel laatste!!!!

 3. De Ajacied

  Wat een drama zeg dit Ajax
  Er zit helemaal geen strijd in geen van de spelers,
  De 5e titel op rij ? Die komt er echt niet hoor 🙁 🙁

  1. Iceman

   Geloof er nog één ajacied nog in de vijfde titel oprij?? Nou dan zijn wij heel dom en naïef ze voetbalen als natte kranten man kom op laat je afbluffen op alle fronten bedank Marc goed gedaan Ajax bah ongelofelijk dit

 4. De flauwe supporter

  Misschien kan sinkgraven de test van maandag manipuleren, zodat de transfer niet doorgaat.
  Dan heeft ajax nog 7,5mil om aan een echte leider uit te geven.

 5. Warnsveldseajaxied

  Stelletje lapswanse, ga eens leren voetballen, waardeloos inhalige geldwolven.

 6. Ronbo

  Vooral geen sterkhouder kopen. Wat een wantvertoning geen inzet geen kampioen willen worden waardeloos.

 7. tijmen020

  Tegen AZ met vd Hoorn in de spits, het opbouwen lukt al weken niet, dus dan maar de lange bal, dan kan je nog een beetje gevaarlijk zijn

 8. De flauwe supporter

  We kunnen ons altijd nog richten op de play offs voor Europees voetbal :p 🙂

 9. Misterajax

  En maar blijven zeggen dat er geen versterking nodig is. ‘Er komt een fantastische lichting aan’. Nou deze lichting is echt om van te janken. Ben hier zo klaar mee! Hele uitvak zat vol en dan zo’n vertoning. En bij iedere nederlaag zeggen dat het eenmalig is. De bekerfinale, Ajax Feyenoord. Ajax Vitesse al een paar jaar. Ajax Salzburg. Het voetbal is dramatisch ben er klaar mee! Er is in 5 jaar maar één goede wedstrijd geweest en dat is Ajax Barcelona omdat ze toen gemotiveerd waren. Versterkingen die er meteen staan wil ik!!!

  1. toon61

   KLopt helemaal ,het word tijd voor spandoeken in de arena tegen dit beleid ,dit werkt niet ,het werkt wel als er een goede mix is tussen ervaring en jeugd ,maar ze zien het niet .

  2. lezerGP

   Wellicht is de tijd gekomen dat de heer F de Boer het elders gaat proberen. Hij kan Ajax blijkbaar niet goed laten voetballen. Dat eeuwige rondspelen waarbij de bal uiteindelijk bij Cilessen belandt die hem naar voren peert is een totaal verlepte tactiek. De aanpak van De Boer is uitgewerkt.

 10. Warnsveldseajaxied

  Je zal maar een seizoenkaart hebben, volgend jaar echt niet meer, wordt een ramp misschien 10.000 kaarten.

 11. Teuntje20

  Vandaag het kampioenschap verloren met een collectieve wanprestatie. Met collectief bedoel ik spelers én coaches….

 12. AFCAjwz

  Ik vind dat Ajax maar eens af moet van het feit dat we altijd hetzelfse systeem willen hanteren. Wij zijn op
  Dit moment niet de best voetballende ploeg. Dus een ander systeem zou naar mijn mening nog het kampioenschap kunnen redden. Jammer dat het zo moet gaan…

 13. 020AFCA020

  Je hoeft nou ook weer niet te schelden met kanker. Maarja, dat zul je wel niet begrijpen, totdat je het zelf krijgt!

 14. toon61

  Het ergste is nog dat ze zeggen dat ze niemand nodig hebben ,het is in en in triest ,let maar op 010 gaat ajax voorbij ,die voetballen 10 klasse bezig .
  In 4 jaar tijd is heel het elftal afgebroken ,de jeugt is niet capabel om in het eerste te staan ,het word tijd dat de sups gaan morren ,dit is toch ajax onwaardig .

  1. toon61

   Als jij het snapt snap ik het ook ,het is armoe troef ,wat is dit ajax slecht geworden ,elk jaar klasse verkocht ,en zelf niks gehaald wat voldoet .

   1. Roughrolf

    Ja en het erge is dat ik ook sterk ga twijfelen aan de staf, het z.g. technische HART van Ajax. Het zijn niet alleen een paar spelers die niet brengen wat er van ze verwacht word, maar het hele elftal (hele selectie) is lamlendig!!!!

 15. hubert

  Heb het al eerd er gezegd wat een negatievelingen zeg echte Ajax supporters noemen zich die.natuurlijk was het niet best maar opeens deugt er niets meer en hebben we verkeerde spelers die er niets van kunnen wat een onzin zeg en degene die hier kankerzooi roept moet zich zelf eens laten nakijken en supporter van een club als Ajax onwaardig je moet je diep schamen om zo iets hier neer te schrijven er zijn mensen die deze ziekte hebben prei je gelukkig dat je gezond bent en ja het is niet best mag het? ook de spelers zijn maar mensen en voor de zoveelste keer VERDEDIGENDE TOP ZIJN ONBETAALBAAR

  1. Teuntje20

   Ik vind dat de redactie van dit forum echt wel eens wat meer mensen mag bannen.
   Schelden met allerlei ziektes komt regelmatig voor en is stuitend!

 16. toon61

  Ik zie ook psv zomaar 5 jaar achter elkaar kampioen worden weer ,onze cub ajax heeft een beleid wat niet werkt ,wanneer komen ze er achter dat is mijn vraag .

 17. De flauwe supporter

  Beste sc heerenveen
  Jullie hebben nu duarte, maar wat marc netto in de kleine letters geschreven heeft is, jullie krijgen andersen, “goalbein”, zimling, moisander, riedewalt, sjeune erbij zodat wij weer kunnen investeren.
  Ook zodat we de nieuwe “super lichting” alvast kunnen laten wennen aan de eredivisie.
  Bij voorbaat dank en het was fijn zaken doen.
  Mvg FDB

 18. rickert

  lekker verjaardagscadeau was dit.. om te janken.. dag kampioenschap. zo’n talentvolle groep kan dit niet laten zien, dat ligt niet aan ervaring.. dit is gewoon een no go. ga voor je verantwoordelijkheid staan en loop niet te ouwehoeren. gedraag je als mannen en vecht ervoor.

 19. polaroids

  ik verwacht eigenlijk wel dat Marc en Frank morgen hun ontslag bekend gaan maken……

 20. f-side64

  en maar stug dit beleid aanhouden maar ja wat boeit het Overmaas wat is het nut van sinkgraven als je ervaring nodig heb maar ja psv alvast gefeliciteerd met het kampioenschap niet vanwege Julie spel maar Door dat Overmaas bang is voor 1 lagere bonus als hij bv. 20 miljoen zou uit geven ps. sinkgraven is gekocht om het publiek ff te vrede te stellen

 21. Ajaxwestsidelove

  ach ach ach… zucht…. Het was slecht.. Jupiler league is waar ons afc Ajax nu hoort.. Maar jongens en meiden.. Schelden op deze manier kan echt niet meer..

 22. ArekMilikfan

  dit seizoen geen titel maar een tweede plek moet ook dit ajax kunnen halen. Ajax moet kijken naar iets anders. sommige spelers komen 1/2 jaar te vroeg. er moet wat veranderen. je kunt best een speler voor iets meer halen dan wat ajax wilt geven. Je hebt 100 miljoen Marc dus doe daar alsjeblieft iets mee. Dat geld ligt alleen maar in de kluis weg te rotten. haal A. U. B wat voor het einde van de transfer window

  1. Ajax1963

   Gewoon 2e worden en voorronde CL zien te halen en alvast bouwen naar volgend seizoen met een betere balans, inzet en mix.
   Alles heeft zijn tijd nodig.
   En al die negatieve reacties hier daar lach ik om is gewoon zielig. Kritiek mag maar wat hier allemaal voorbij komt slaat helemaal nergens op. Sta achter je club in voor en tegenspoed. Het is niet ieder jaar feest.

 23. rekel23

  Het was wederom dramatisch. Ja ik ben het er mee eens dat we hier definitief het kampioenschap laten liggen. Verder dat we teveel vanuit de verdediging willen voetballen terwijl we die niet hebben klopt ook. We hebben dan ook een coach die verdedigend is ingesteld wat wel heeft gewerkt maar dat kon toen we nog ervaring in de ploeg hadden. Ook klopt dat het aankoopbeleid prut is en zitten we als supporter niet te wachten op mooie bankcijfers maar op mooi voetbal. Maar ik ga niet mijn Ajax afvallen en hoort dit er helaas bij en ga ik er vanuit bij dit klagen dat men het beleid nu onmiddelijk gaan veranderen anders gaan ook de mooie bankcijfers naar de verdommenis omdat niemand meer naar de arena komt.

 24. milanafcazone

  is het misschien niet is tijd voor een nieuwe tactiek ? ajax speelt al een aantal weken slapen ze voetballen er niet uit zo kan het niet nu is het vitesse maar volgende keer is het raak tegen az dan word je weg gespeelt

 25. pietprecies

  Ik ben bang dat FdB ze niet meer op scherp kan krijgen plus je mist een oudere leider in de groep die het ook over kan brengen want schone en moisander zijn ook volgers en geen leiders

 26. Weetikbeter

  Ben ik nou de enige die ziet dat FdB zijn spelers als ware het f pupillen voorzegt wat ze moeten doen? Dat doet hij niet alleen vandaag maar dat doet zij sinds zijn tweede kampioenschap. Ik wil spelers die zelf initiatief durfden nemen en zich niet als makke schapen op het veld gedragen bang om de huid volgetettert te krijgen van FdB of verbannen te worden naar de tribune alla Boerrighter, tattoo Theo , Sulejmani. Ik wil kerels zien die in het veld bepalen wat er moet gebeuren en die een jonge talentvolle speler in het veld sturen EEN LEIDER!!! Schone is dat niet en kan het niet. Koop nu, wat het ook mag kosten; Nigel de Jong, jan Vertonghen (terug) , Maduro of desnoods weer paulsen uit Denemarken, MAAR IN HEMELSNAAM trek een of liefst twee leiders aan. Moissander heeft het leiderschap na dat vertongen, de jong(Siem) en blind vertrokken nooit opgepakt (net als het meedogenloos verdedigen). Als we niets doen dan zal deze wijze van opleiden en brengen leiden tot vertrek van talentvolle jeugd. Immers we spelen dan alleen nog om de plaatsen 5&6 in de competitie ( zie az).

 27. ElSalvador

  Verdedigen was best aardig vandaag (Mike). Het ging hopeloos mis op het middenveld en de aanval. Milik onzichtbaar, schone en andersen zijn blind, passing erg slordig en zo kan men nog wel even doorgaan maar het ergste is het totale gebrek aan vechtersmentaliteit!!!!

  1. jacq64

   En jongens kom op, die goal, 1 tegenstander tussen 2 man van ons. Was een knappe goal hoor, maar mag toch never nooit gebeuren?

 28. Geroldkohlen

  wanvertoning! !! kampioenschap verspeelt na vandaag ,zolang er geen ervaring met karakters gehaald wordt dan is dit gewoon een verloren seizoen geweest!!!

 29. polaroids

  Gelukkig is het koud, anders zouden boze supporters Ajax wel eens kunnen opwachten, wat wel eens zou kunnen leiden tot het vertrek van Frank en Marc…. Zoals een paar jaar geleden Fred Rutte overkwam bij PSV….. Ajax moet nu maatregelen aankondigen, zodat ze laten zien dat ze de supporters serieus nemen…..

 30. Bolle Ron

  Ze gedroegen zich weer als mietjes in de duels en dat zal echt moeten veranderen. Het was werkelijk niet om aan te gluren vandaag.

 31. fjonkman

  Ik zie overal nog boze reacties dat er alsnog ervaren verdedigers gehaald moeten worden.. Beetje onnodig aangezien de transfermarkt sinds gisterenavond 00:00 gesloten is.. Dus hier zullen we het mee moeten doen.. Of we het nou leuk vinden of niet. Seizoen is voorbij, ons rest niets meer dan opbouwen voor komend jaar en het spel weer op peil krijgen. Hopelijk volgend seizoen betere resultaten…

 32. fjonkman

  Please man, alsof we daar op zitten te wachten tot een paar zichzelf overschattende supporters de boel op gaan lopen fokken om FdB te laten vertrekken als et een keer niet lukt om kampioen te worden??? Denk ff na joh…

 33. Robin

  Zoveel reacties en bijna niemand die inziet dat de chemie met De Boer volledig weg is! Ieder jaar slechter maar tja vier titels op rij omdat de rest nog slechter was….

  1. polaroids

   Helemaal gelijk, Robin. Er is maar een oplossing. Dat Frank en Marc per direct opstappen.

 34. Brigetelli

  Het is echt niet te geloven hoe Frank wisselt , als eerste Andersen de eerste 45 minuten geen bal goed gespeelt Van de Hoorn maakt de hele verdediging onzeker door steeds terug en veel te langzaam speelt
  Dan die boilesen die tegen 010 al slecht speelt en daarom speelt het hele team slecht.

 35. Brigetelli

  Viergever had moeten spelen ipv boilesen Andersen hadt ik er al na 25 minuten uitgehaald en dan Schone op het middenveld en kishna op de flanken
  En van de Hoorn aardige jongen maar motoriek te langzaam en onzeker!!!

 36. tomik17

  stelletje mogolen hier, doe is normaal man! 4 x op rij kampioen en dat allemaal grotendeels door fdb! Jullie moeten je schamen dat als t even slecht gaat je gelijk vind dat fdb op moet rotten. En als je kampioen wordt ben je blijkbaar beter dan alle andere ploegen en toch zeiken dat ze slecht speelden.. kom op zeg

 37. Brigetelli

  Nee Johan is momenteel op Mallorca ik bel hem morgen wel even , jongens komt allemaal goed

 38. Henkus

  Idd tomik nep Jode hier praatjes over de internet echt nepe mense hele dagen op dit soort dingen hun meening geeft maar nog geen bal kunne hoog houden laat staan

Comments are closed.