VI: ‘Ajax wil ook contract Cerny verlengen’

vaclav_cerny

Vandaag bereikte Ajax officiële overeenstemming met twee jeugdige talenten: Zowel Abdelhak Nouri als Donny van de Beek tekende een meer jaren contract in Amsterdam. De club hoopt snel nog een ander pareltje langer vast te leggen, al is het nog onduidelijk aan wat voor contractduur men denkt, zo meldt Ajax watcher Simon Zwartkruis van Voetbal International. Vaclav Cerny zit volgens Frank de Boer op een vergelijkbaar niveau als Nouri en Van de Beek.

De zeventienjarige aanvaller ligt nu nog tot 2016 vast in Amsterdam. Cerny ging overigens niet met Ajax mee op trainingskamp in Qatar, al had hij van trainer Frank de Boer ‘eigenlijk’ ook een oproep verdiend. “Maar ik kan niet dertig spelers meenemen. Gezien de samenstelling van de groep was het logischer om Donny en Appie (Nouri, red.) op te roepen”, aldus De Boer maandag in De Telegraaf. Cerny kwam twee jaar geleden over van Pribram en speelt net als Nouri en Van de Beek in de A1.

Related posts

4 Comments

  1. Ruubruub

    Ze zijn lekker bezig met die verlengingen, zo moet dat. Ik had het wel leuk gevonden als Cerny als vervanger voor Denswil mee had gemogen naar Qatar. Samen met Nouri en Van de Beek meetrainen met het 1e en dan niet mee op trainingskamp gaan zal hij toch niet leuk gevonden hebben

  2. Jughead

    Over 2a3 jaar hebben we echt weer een fantastische lichting met toppers!!
    Volgend seizoen paar talenten voor de leeuwen gooien en over 2 jaar gaan we genieten in de Eredivisie en in de Champions League!

  3. Ajacied407

    Iedereen heeft het maar over Donny van de Beek, Nouri en Cerny.. Deze man heeft al bijgetekend maar, wordt ook een hele grote; El Azzouzi

Comments are closed.