Ajax zet in op straat- en zaalvoetbal bij de jeugd

zaalvoetbal

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk ziet het internationale Amsterdam Youth Indoor als een unieke kans voor de jongste jeugd om zaalvoetbal op het hoogste niveau te beleven. ,,Ik was zelf altijd blij als ik in de zaal mocht voetballen. Het is leuk, spectaculair en goed voor je vaardigheid. Dit initiatief past ook binnen onze plannen voor de verbetering van onze opleiding én het bredere jeugdvoetbal. Onze onderbouw spelers trainen al één of twee keer per week op het parkeerterrein of binnen in de hal bij Borchland. De F- en E-jeugd doen ook mee aan een zaalvoetbalcompetitie doordeweeks. Zo’n groot internationaal toernooi is natuurlijk de slagroom op de taart. Het is fantastisch dat die gasten zoiets op jonge leeftijd mogen meemaken. En dan ook nog eens in eigen huis. Een rijke Amsterdamse wintertraditie van zaalvoetbal voor de jeugd wordt nieuw leven ingeblazen en dat lijkt me een goede zaak. Dat deze toernooien tot stand zijn gekomen via internationale samenwerking maakt het extra bijzonder”, aldus Jonk op de officiële website van Ajax.

Jonk vervolgt: ,,Op De Toekomst werken wij vanuit het Plan Cruijff en onze visie als jeugdopleiding. Je moet ook oog hebben voor de realiteit van vandaag de dag. De jeugd speelt steeds minder op straat, daar kun je niet omheen. Dat zien we jammer genoeg ook terug bij het niveau van het jeugdvoetbal: over de gehele linie nemen de basistechniek en motorische vaardigheden af. Maar het moderne voetbal in de top vraagt juist om snel handelen onder grote druk, in steeds kleinere ruimtes. Dan moet je dus ergens compenseren”.

De drie hoofdtoernooien van Amsterdam Youth Indoor zijn openbaar toegankelijk en vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 januari, vanaf 09.00u , in de Amstelhal van Borchland: www.borchland.nl De Nederlandse kwalificatietoernooien spelen zich af op dezelfde locatie, op vrijdag 2 (U8), zaterdag 3 (U10) en zondag 4 januari (U9). De Vlaamse amateurclubs kunnen zich kwalificeren via toernooien in Eeklo (20 december), Hasselt (20 december) en Sint-Katelijne-Waver (28 december).

Bron: Ajax.nl

Related posts

3 Comments

  1. TiGer

    Goede ontwikkeling. Veel Braziliaanse en Spaanse spelers hebben dit ook gedaan (Barca) en zij hebben over het algemeen een goede techniek.

Comments are closed.