‘Arek Milik kan de komende jaren de spits van Ajax worden’

 

1121deboer

Frank de Boer verwacht weinig verschuivingen op de transfermarkt tijdens deze winterstop. Hoewel Ajax openstaat voor het vertrek van Moisander, wil Frank de Boer  Sigthórsson niet kwijt.

Frank de Boer heeft echter wel ernstige zorgen voor wat betreft de keepers bij Jong Ajax. Doordat Mickey van der Hart niet tussentijds teruggehaald kan worden en Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas geblesseerd zijn, wil Frank ‘misschien wel een keeper halen’. ‘Dat zal dan iemand van rond de twintig jaar moeten zijn. Voor het geval er iets met Jasper Cillessen of Diederik Boer gebeurt’ weet Frank de Boer aan Voetbal International te melden

Niklas Moisander heeft een aflopend contract en komt niet in aanmerking voor verlenging. Mocht de aanvoerder blijven dan zal dat gevolgen hebben voor zijn speeltijd. ‘Het zou kunnen dat Niklas minder gaat spelen als hij blijft. We moeten verder. Maar als het gat met zijn concurrenten te groot is, zal hij gewoon spelen’ aldus Frank.

De kans is groot dat Arek Milik gekocht gaat worden van Bayer Leverkusen en dat gaat zo’n 2,5 miljoen euro kosten. ‘Hij kan de komende jaren de spits van Ajax worden. En ook Richairo Zivkovic is op die positie heel gretig.’ Toch vindt De Boer Zivkovic nog niet klaar voor de grotere klussen en hoopt dat Kolbeinn Sigthórsson de komende transferperiode blijft zodat hij over twee gelijkwaardige spitsen kan beschikken. Waarschijnlijk zal  Kolbeinn een achterstand op Milik oplopen door zijn enkelblessure en de vraag is of hij dat kan accepteren. ‘ Als Sigthórsson vertrekt zouden we misschien een andere spits moeten huren. En die gaat Zivkovic misschien in de weg lopen. Dat zijn de afwegingen die we maken.’

Bron: VI

Related posts

12 Comments

 1. kluivert

  Laten we vooral niet terug denken aan de quote van marc overmars voor sluiten van de zomer transfer markt:” in de winterstop komen er versterkingen”.#voordegekhouden!

 2. Madmike

  Of er versterkingen komen of niet. Moisander lekker op de bank zetten. Maar snap niet de gedachte om Sigthorson the houden. Milik meteen kopen. En gewoon 5 op rij

  1. Velibor

   Misschien Siggi behouden om wat te forceren oid anders zou ik het ook niet weten waarom hij zou moeten blijven.

 3. paullus

  Een andere wind kan
  misschien ook geen kwaad
  Het voetbal is totaal niet aan te gluren dit seizoen
  En dat tikkie breed heb ik ook wel eens gezien

 4. Putjuuh

  Kunnen we niet met 2 spitsen gaan spelen ? 4-4-2 bijvoorbeeld: sp:Milik sp:Zivk lm:Kishna cm:Andersen cm:Klaassen rm:El ghazi en verdediging gewoon zoals het nu is.

 5. PvL020

  4-4-2!? Iedereen wil Ajax zien en dat is gewoon 4-3-3! We willen graag alles terug bij het oude, logo en aanvallend spel. Ajax leidt iedereen op via 4-3-3 dan kan je niet ff Ajax 1 anders laten spelen, ben je weer terug bij af.

Comments are closed.