Inspanningsfysioloog Verheijen uit kritiek op bijdrage Cruijff aan KNVB-symposium

1125cruijff1

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft kritiek geuit op de bijdrage van Johan Cruijff tijdens het KNVB-symposium maandag in Utrecht. Cruijff was maandagmiddag een half uur aan het woord. Cruijff herhaalde voornamelijk wat hij eerder al in zijn column in De Telegraaf schreef. Na het betoog van Cruijff, dat iets meer dan een half uur duurde, verzekerde Verheijen dat de legendarische nummer 14 met zijn verhaal niet serieus kan worden genomen.

“Ik heb alle respect voor Johan Cruijff, want zonder hem zou Nederland nooit op de voetbalkaart hebben gestaan”, tekende Voetbal International op uit de mond van Verheijen. “We hebben alles aan hem te danken. Maar ik vond het nogal teleurstellend wat hij vandaag bracht. Om te zeggen dat de trainersopleiding niet deugt alleen omdat Rinus Israël veertig jaar geleden een keer is afgetest op zijn eigen vaardigheid, vind ik wat magertjes.”

“Van de tien dingen die Cruijff zegt zijn er drie interessant omdat ze je aan het denken zetten. Maaar uiteindelijk levert het niks concreets op. Ik vind het niet kunnen dat je zo’n grote groep toehoorders zo weinig voorschotelt, dus heb ik dat gezegd”, zo licht Verheijen zijn opmerking toe.

De kritiek van Verheijen schoot andere sprekers in het verkeerde keelgat. Trainer Ricardo Moniz, riep Verheijen tot de orde en vond dat deze niet kon beweren dat Cruijff zwetste. “Ik ben een Cruijff-adept. Cruijff heeft niet altijd gelijk, maar ik vind dat je elkaar ook niet moet afvallen”, verwoordde Robert Maaskant in De Telegraaf de boosheid van veel aanwezigen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

12 Comments

 1. Toppertje

  Deze flapdrol weet ongetwijfeld veel van zijn eigen vakgebied maar haalt alleen het nieuws als hij anderen kan kwetsen of provoceren. Nogal respectloos om een andere spreker zo aan te vallen. Hij zou als academicus moeten weten dat iedere bijdrage, ook al ben je het er niet mee eens, beter is dan geen bijdrage.

 2. AjaxFederer

  Net of Cruijff zich drukt maakt om wat Raymond Verheijen zegt, die weet niet eens wie dat is joh

 3. Moosie

  Een veredelde looptrainer die jaar in jaar uit met een grote bek het nieuws haalt.En dat is dan ook meteen de enige keer dat de lul in het nieuws komt want hij wint nooit iets.Hij loopt gefrustreerd door het leven met zijn veel te kleine pikkie als een calimero te roepen dat het niet eerlijk is.Johan heeft en zal meer voor het voetbal betekenen dan dit klootzakkie ooit zal doen.En dan noemt hij zichzelf academicus nou daar hebben we er al genoeg van.Op het moment dat hij hoofdtrainer is ergens en dan de CL wint landskampioen wordt en de wereldbeker wint mag hij ook eens zijn bek opentrekken maar ja dat oefenmeester 1 diploma dat heb hij niet. De lul

 4. JCruijff

  Iedereen heeft recht op zijn mening. Ik ook. Ik meen daarom dat deze heer Verheijen zich dient bezig te houden met datgene waar hij goed in is: inspanningsfysiologie. De man weet niet eens of de bal gevuld is met lucht of zand……

 5. rekel23

  Waar haalt Verheijen de moed vandaan om de uitspraken van Cruijff neer te halen. Moment dat Verheijen net zoveel heeft betekend voor de voetbalsport als Cruijff mag hij ze snavel weer open doen en tot die tijd, mondje dicht en goed luisteren wat Cruijff al zei maar dat gaat Verheijen dus niet goed af.

 6. Velibor

  Vraag me werkelijk af wat voor nono’s het tegenwoordig voor het zeggen hebben bij de KNVB als je zulke mensen wat laat zeggen in of tegen de pers over “het voetbal”!

 7. Kevke87

  wat een flapdrol eersteklas.. alsof Cruijff hem serieus moet nemen. dit slaat werkelijk nergens. Waar heeft die man het over? dat hij nog even komt beweren dat 3 vd 10 punten wel nuttig waren. waardeloze mensen bij de knvb.

Comments are closed.