Cruijff kritisch: “Op de beslissende momenten laten ze het dan weer liggen”

1125cruijff

Ook Johan Cruijff zag dat Ajax een goede kans heeft laten liggen om Paris Saint-Germain te kloppen. De Fransen waren dinsdag alleen veel effectiever dan de Amsterdammers. Ajax had weliswaar mee balbezit dan PSG, maar de thuisploeg won met 3-1. “Op de beslissende momenten laten ze het dan weer liggen”, concludeert Cruijff tegenover Helden Online.
“Ik bedoel, als je zo goed speelt in het begin, moet je ook scoren. En dat laten ze weer na. En dan moet je aan de andere kant verdedigend geen onnodige steken laten vallen. Dus aan beide kanten maakten ze beslissende fouten, daardoor viel alles net weer verkeerd”, aldus Cruijff.

“Dat heeft in beide gevallen ook met omschakeling te maken. Ajax komt op 1-1, maar maakt daarna verdedigend meteen weer een fout. Mike van der Hoorn speelde helemaal niet slecht, maar bij de tweede goal had hij moeten voorkomen dat Zlatan in de verre hoek kon schieten. Dat is dan zo zonde, want dat zijn best simpele basisregels. Over die derde goal hoeven we het niet te hebben”, zo besluit Cruijff.

Bron: HeldenOnline

Related posts

24 Comments

 1. AFCA my World

  Die derde goal was duidelijk,ook zimling in de winterperiode weg,voegt nix toe,oh toch wel een tegengaan,

 2. S4ndrr

  Ligt t nou aan mij of weten we het nou zo langzamerhand wel? Wederom een ‘negatief’ bericht van Cruijff. Ja wij zien ook wel, en de spelers ook, dat hier zeker kansen lagen. Absoluut veel respect voor de legendarische nummer 14, maar soms word ik wel wat moe van die negatieve berichten…

  1. Sazzz

   hij is vaak zat positief. dit bericht is niet eens negatief, alleen de titel belicht alleen het negatieve. hij zegt gewoon D-dat we eigenlijk best goed speelden, dat we beter waren dan PSG, maar op beslissende momenten zowel voor als achterin het laten liggen.

   1. S4ndrr

    Misschien is het dan de manier waarop het staat. Zie zovaak het woordje ‘weer’ staan. Weer maken ze het niet af, weer scoren ze niet… Etc..

    1. mano

     Ja en vaak is het dan ook weer net niet goed genoeg geweest. En buiten dat men vraagt om zijn reactie, hij kan dan moeilijk gaan zeggen Het was goed en heb enorm genoten.

     1. AFCAoostNL

      Kritisch zijn is prima toch…zo kun je ook alleen maar beter worden als je ook ziet en leert van wat er fout gaat..

 3. PvL020

  Hij heeft gelijk. Het zijn goede spelers en weten het ook wel dat hij erin moet en achterin geen fouten gemaakt mogen worden. Maar wat moet Johan dan zeggen? Het wordt hem gevraagd, kan hij moeilijk gaan zeggen dat het anders is

 4. f-side64

  nr. 14 vergeet 1 heel belangrijk element dat je nooit wint als de scheids niet correct wil fluiten dit is al de zoveelste x dat de uefa zijn duidelijke voorkeur laat blijken door flut refs laten fluiten en uiteraard doet m.plantini er geen fuck aan die vadsige franse homo.

  1. AFCAoostNL

   Hier ben ik het mee eens!! Weer die scheids tegen met Klaassen geel en van de wiel niet bij die overtreding op boilesen.
   Behalve dan over Platini, goeie voetballer geweest en nu wellicht corrupt maar dat is nog niet bewezen.

 5. LevenslangAjaxfan

  Verlies heeft dit keer niets met de scheids te maken. We willen toch niet alleen kunnen winnen als er nog maar 9 of 10 tegenstanders op het geld staan? We hadden gewoon kunnen en moeten winnen en daar had geen scheids wat aan kunnen doen.

  1. AFCAoostNL

   Het valt wel op waar je in de competitie volgens mensen hem altijd meekrijgt is dat internationaal zeker niet zo vaak tegen zelfs kijk maar naar elke wedstrijd op zich, er zitten altijd wel discutabele momenten in

  2. f-side64

   jawel vd wiel zlatan en sirigu hadden een kaart verdiend en het 1ste doelpunt had nooit goed gekeurd mogen worden. en ook de boer neem ik het kwalijk zimling ipv el ghazi zonder laatst genoemde winnen we ook wel van apoel n.hoor.

 6. Weetikbeter

  Week in week uit erger ik me kapot aan het gemis van de meest elementaire voetbaltechnische zaken bij bijna alle spelers. Soms weten ze niet eens waar hun medespelers staan. Hoe is dit mogelijk? 40 jaar geleden is mij destijds al geleerd dat je altijd moet weten waar je medespelers lopen, want dan kan je in de bal komen en direct op tempo doorpassen. Ingooien: zelden wordt gebruik gemaakt van de ruimte die langs het veld ligt. Meermaals gaat bij een ingooi de bal kort en staat je medespelers gedekt in de rug ipv de ruimte voor zich om de actie te kunnen maken. Waarom kon de generatie van Basten dit wel en nu niet meer? Omdat de huidige generatie robot voetballers zijn, dwz als het systeem vastloopt weten ze geen oplossing. Vroeger hete dit voetbal gochme. Vaak leerde je dat op een pleintje waar je ook de diverse passeer bewegingen leerde. Kisna en elgazzi zijn jongens van het pleintje maar nog on ervaren. Laat ze lekker ballen, laat ze fouten maken op niveau, ze worden er alleen maar beter van. Durf,bravoure en lef gecombineerd met de techniek die iedere Ajax speler MOET beheersen kan onze club daar brengen waar zij hoort. De toekomst ziet er wat dat betreft goed uit als ik kijk naar de huidige jeugd. Ik kan voor ons allen alleen maar hopen dat ze blijven en ons de supporter weer week in week uit laten genieten van aanvallend, verzorgt en hoogstaand voetbal.

  1. mano

   helemaal met je eens, de meeste jeugdige technische voetballers worden getemd en daarna durven ze niet meer hun techniek te gebruiken, bang om een fout te maken.

 7. LevenslangAjaxfan

  De durf wordt er ook door de supporters zelf uitgehaald. Je wordt op een forum direct neer gesabeld als het even niet gaat. Dat was in de generatie van Basten nog niet het geval. Vrienden en familie lezen dat ook, daar wordt dus over gesproken. Dan moet je vooral als jonge jongen wel stevig in je schoentjes staan. Is niet fijn hoor als er staat dat je Ajax onwaardig bent en beter kan spelen bij bal op het dak 4. Dit speelt zeker mee. Als el Ghazi straks een mindere periode krijgt is het nog kijken hoe hij zich staande kan houden. M.a.w. We hebben als supporters zelf een flinke vinger in de pap met onze reacties.

  1. AFCAoostNL

   Allemaal verstandige bijdrages vandaag! Maar ja je gaat het pas zien als je het doorhebt, en als ik zou willen dat je het begreep. Had ik het wel beter uitgelegd 🙂

 8. hemmie

  Die 1-2 was een fout van viergever , die wou de bal nog binnen houden had hem over de zij lijn moeten trappen
  Nu trapte hij hem nog net met een sliding maar de verkeerde kleur
  Kijk maar eens goed naar die cool terug Johan

Comments are closed.