Ajax verliest onnodig van Paris Saint-Germain: 3-1

1125psg-ajax_kishna_vdwiel

Ajax heeft de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain met 3-1 verloren, maar dat deze stand ook zomaar in Ajax zijn voordeel had kunnen uitvallen zullen de Ajacieden zich op de terugreis nog wel even voor de geest halen. Met name persoonlijke fouten zorgde ervoor dat PSG kon scoren en dat liet Ajax op belangrijke momenten na.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Ajax begon uitstekend in het Parc des Princes en met prima samenspel hadden de spelers van Paris Saint-Germain meerdere malen het nakijken ook al had Ajax vanaf de negende minuut met een fikse domper te maken. Nicolai Boilesen moest met een op het oog zware knie-blessure van het veld na een charge van Gregory van der Wiel. Toch slopen er af en toe ook wat foutjes in het samenspel van Ajax en na iets meer dan een half uur wist PSG daarvan te profiteren. Cavani scoorde vanuit buitenspel de 1-0 en dat mag zo langzamerhand opmerkelijk worden genoemd met vijf man arbitrage rondom het veld.

Na de rust ging Ajax door met voetballen en was het opnieuw de betere ploeg. Het was uiteindelijk Davy Klaassen die de verdiende gelijkmaker maakte uit een voorzet van Ricardo Kishna. De assist van vanaf de zijkant werd door de middenvelder onberispelijk achter PSG-goalie Salvatore Sirigu geknikt. Ajax ging op zoek naar meer maar het was Zlatan die de 2-1 maakte. De oud-Ajacied schoot de bal vanuit een moeilijke hoek langs Jasper Cillessen. De 3-1 van Cavani kwam compleet op het conto van invaller Zimling. De Deen speelde de bal kinderlijk eenvoudig terug op Cillessen waarna Cavani de toch geflatteerde 3-1 wist te maken.

Paris Saint-Germain – Ajax 3-1 (1-0)
’33 Cavani 1-0
’67 Klaassen 1-1
’78 Ibrahimovic 2-1
’83 Cavani 3-1

Scheidsrechter: Jug (Slo)
Gele kaarten: Ibrahimovic (PSG), Klaassen (Ajax)
Toeschouwers: 46.130

Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell; Rabiot,(/75 Chantome) Pastore, Matuidi; Cavani, Ibrahimovic,(/86 Digne) Lavezzi (/68 Moura)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen, (/9Nick Viergever) Davy Klaassen, Thulani Serero,(/69 Niki Zimling) Lucas Andersen; Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Related posts

47 Comments

 1. SteffanAFCA

  Goed spel, maar 1 kans, de boer faalt weeeeer met wisselen, aub tottenham ontsla je trainer in de winterstop en haal de boer op.

  1. steddie eddie

   kan iemand gvd die achterlijke kut mongool van deze app afdonderen ben al gek in de kop

     1. Anti sigi

      Nee ik denk dat het toch echt die tyfus zimling is en die man die in mijn naam staat ook best vaak maar zimling is nog erger jesus hij heeft altijd van die kut trugspeel balletjes die fout gaan

 2. dannyafca

  Punt 1, zlatan had rood moeten krijgen
  Punt 2, vd wiel had rood moeten krijgen
  Punt 3, gelijk spel was ZEER verdient!

 3. antonajax

  Ja weer onnodig. Wat een fout van zimling, heb 1x zijn naam gehoord nadat hij erin is gekomen…

 4. -THE BULLDOG-

  Ajax heeft serieus prima gespeeld. Ze waren zeker 60 minuten de betere op het veld en dan tegen een team met namen als Cavani, Zlatan, Pastore, Luiz en Maxwell.
  Het was erg knap wat Ajax liet zien en heb genoten van Serero en Andersen als uitschieters. Ook Kishna was duidelijk dreigend aanwezig.
  Mannen we mogen echt wel trots zijn.
  Geweldige combinaties waar zelfs Paris van stond te kijken.
  Helaas was steeds de laatste pass of combinatie niet goed. Anders had er zeker meer in gezeten.
  Ook het centrale duo heeft t goed gedaan vind ik.
  Een pluim voor vd Hoorn en Denswill.
  Ik heb ondanks de geflatteerde nederlaag van Ajax genoten.
  Ajax wordt weer kampioen en speelt volgend jaar weer CL!!!

  1. Holly

   Andersen, sorry hoor, die reporter vond hem ook geweldig en waarschijnlijk heel veel schoonmoeders ook maar zo win je nooit een wedstrijd op het hoogste niveau. Serero, Afrikaanse baas tezamen met Klaassen en de enige die echt 100% waren.

   1. steddie eddie

    als andersen een klein beetje zuiverder wordt is het samen met klaassen de beste 2 van ajax holly

    1. Holly

     Tuurlijk Studdie Eddie zeker potentie maar als ik al die samenvattingen van andere wedstrijden zie dan is het gewoon full power erin, bij Andersen is het allemaal wel heel flegmatiek perfecte techniek maar nu even die laatste slag maken.

   1. PvL020

    We speelden niet slecht maar hier gaat het om dat ene moment en die hebben we niet of een slecht moment waardoor je knullig op achterstand komt. En wat zien we als de rook weg is? PSG 13 punten Barca 12 en dan een straatlengte verder mijn cluppie…. Niet veel beter dan Nicosia… En het was niet nodig tegen zeker PSG en Nicosia

 5. hammer5681

  Viergever moet die bal de tribune in schieten nu komt daar de 2-1 uit. Team wel gied gespeeld

  1. cushing

   We blijven wel erg kwetsbaar achterin. Zeker als je voorin niet veel kansen krijgt, moet je het achterin wel dichthouden. Dan heb je tenminste nog een punt.

 6. renszo

  Goed gespeeld? Alleen nadat we op gelijke hoogte kwamen speelde we met flair. Daarvoor was het tempo te laag en alles veel te voorpelbaar. En verdedigen kunnen we ook niet. Zo mogen geen centimeter krijgen. Net als tegen psg thuis en barca uit spelen we pas goed als we op gelijke hoogte komen. Jammer…..

 7. Michielafca

  Het enige dat ik er aan kwijt wil is dat leuk spelen altijd ‘leuk’ is. Je koopt er alleen zo weinig voor. Als Ajax zo in de eredivisie zou spelen, rollen ze iedereen op. Kleine toevoeging nog op het Zimling verhaal. Deze jongen wordt een beetje als ‘paniek’ aankoop/huur aangetrokken, alleen zijn capaciteiten… Ik denk dat Riedewald even goed is, misschien wel beter en iedereen zou zo’n pass van een jonkie eerder kunnen verdragen dan van een zogenaamde vedette. Het beleid is prima, maar pas in je beleid de juiste schakels toe om successen te halen,
  Zimling is iig niet één van die schakels.

 8. Velibor

  Ah jongens niet zeiken ze hebben tenminste vooruit gespeeld en dat middenveld was niks mis mee vind serrero best van goede wil maar wel erg veel balverlies ,vond verdediging verrassend goed eigenlijk en die Denswill die komt tenminste op wanneer het kan ,ja ben bang als ze zo blijven spelen dat we weer kampioen worden:))

  1. AFCA my World

   Zo goed was Denswil helemaal niet,heeft ook veel fouten gemaakt,was maar af en toe nuttig!

 9. afca33

  andersen man of the match! hij speelde echt goed. mooie techniek en al zijn pases waren slim en kwamen goed aan

 10. Madmike

  We moeten zeker niet zeiken. Heb een mooie wedstrijd gezien, waar ze weer van geleerd hebben. Maar de miskoop is toch die Zimling. Brengt niks en neemt het elftal niet op sleeptouw wat de bedoeling was

Comments are closed.