Video-arbitrage Eredivisie stapje dichterbij

Michael van Praag heeft op en bijeenkomst van scheidsrechters bekend gemaakt dat Nederland in de Eredivisie gebruik gaat maken van video-arbitrage.

Om proef te draaien met dit systeem zal de KNVB binnenkort een voorstel indienen bij de IFAB. De FIFA verbiedt vooralsnog deze arbitrage in officiële wedstrijden. Er wordt al druk getest met een video-scheidsrechter in de Eredivisie maar ook tijdens de afgelopen interland Oranje-Letland werd deze methode ingezet.

“De videoreferee zit ergens buiten het stadion in een autootje met meerdere goede beeldschermen. Met een headset staat hij, net als de assistent-scheidsrechters, in directe verbinding met de scheidsrechter. Hij kan terwijl hij naar de beelden kijkt tegen de scheids zeggen dat een overtreding met geel of met rood bestraft moet worden. En bijvoorbeeld ook of het wel of geen penalty is. Daarop kan de scheidsrechter meteen zijn beslissing baseren.” aldus Van Praag.

Bron:AD

Related posts

6 Comments

  1. Hazez

    Het kan nu ook veel meer kaarten opgaan leveren en de wedstrijden zouden nu ook kapot gefloten kunnen worden .ben meer voor dat ieder team 1 x per wedstrijd gebruik mag maken van de video-arbitrage dat zal meer voordelen op gaan leveren .

  2. En Un Momento Dado

    Allejezus… dat heeft lang geduurd! Doen ze al een jaar of twintig bij Australian Football. Nooit enige discussie, de aanvoerders mogen twee keer per team per wedstrijd het spel stil laten leggen om samen met de scheids de beelden te bekijken.

Comments are closed.