Ajax verliest van oppermachtig Barcelona: 3-1 (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond de wedstrijd in de Champions League tegen Barcelona kansloos verloren. Neymar en Lionel Messi zetten de club uit Catalonie binnen een half uur op een 2-0 voorsprong. De tegentreffer van Anwar El Ghazi in de tweede helft deed nog even hopen op een stunt maar uiteindelijk scoorde Barcelona via Ramirez de beslissende 3-1.

Ajax begon opnieuw niet goed aan de wedstrijd en dat mag opmerkelijk worden genoemd nadat de ploeg van Frank de Boer afgelopen zaterdag al was gewaarschuwd. Binnen zeven minuten lag de 1-0 achter Jasper Cillessen en leek Ajax een apatisch elftal wat zich voortbewoog in Camp Nou. Het baltempo van Barcelona lag zeer hoog en daar hadden de Ajacieden geen antwoord op. Na 24 minuten was het opnieuw raak. Mascherano gaf een splijtende pass op Lionel Messi en die bedacht zich geen moment en scoorde met enig geluk de 2-0.

In de tweede helft liet Barcelona wel degelijk blijken dat het ook met de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Real Madrid bezig was. Messi en Neymar mochten naar de kant en Ajax leek eindelijk wat lucht te krijgen om te voetballen. Het was dan ook invaller Anwar El Ghazi die vlak voor tijd de 2-1 op het scorebord zette in Camp Nou. Een slotoffensief van Ajax leek in de maak maar opnieuw knullig balverlies leverde Barcelona in de blessuretijd weer kansen op. Het was uiteindelijk Ramirez die definitief de trekker overhaalde en daarmee de eindstand van 3-1 op het scorebord zette.

FC Barcelona – Ajax 3-1 (2-0)

‘7 Neymar 1-0
’24 Messi 2-0
’88 El Ghazi 2-1
’90 Ramirez 3-1

Scheidsrechter: Collum (Sch)
Toeschouwers: 79.358
Gele kaarten: Pedro (Barcelona), Veltman, Van Rhijn, Riedewald (Ajax)

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Pedro, Iniesta(/76 Rafinha), Messi(/66 El Haddadi), Neymar(/62 Ramirez), Mascherano, Bartra, Alba, Alves

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Niki Zimling(/56 Jairo Riedewald), Lucas Andersen; Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson(/73 Anwar El Ghazi), Ricardo Kishna(/46 Arek Milik)

1021fcbajax 1021fcbajax1 1021fcbajax2 1021fcbajax3 1021fcbajax4 1021fcbajax5 1021fcbajax6
 

Foto’s: Proshots

Related posts