Ajax en PEC delen de punten

In de achtste speelronden kwam PEC Zwolle bij Ajax op bezoek. De ploeg van trainer Jans was van plan om vanaf de eerste seconde Ajax volledig onder druk te zetten.

PEC begon de wedstrijd inderdaad vol op stoom en Jasper Cillessen wist in de tweede minuut al een bal te keren. In de zestiende minuut ontstond er paniek in de verdediging van Ajax toen een hoekschop voor het doel langsging en iedereen de bal miste. De PEC-speler Saymak moest in de vierentwintigste minuut geblesseerd het veld verlaten nadat hij Nicolai Boilesen torperdeerde. Hij werd vervangen door Lukoki.

Kolbeinn Sigthórsson vergat te scoren na een mooie pass van Andersen en na de doeltrap die hierop volgde leverde  Ricardo van Rhijn de bal in en weer ging de bal onaageroerd voorlangs. In de dertigste minuut probeerde Kolbeinn Sigthórsson met het hoofd te scoren maar de bal ging weer net naast. Twee minuten later maakte Broerse hands en kreeg Thomas geel. De vrije trap van Lasse Schöne ging maar net over.

Doordat Ajax meer druk ging zetten werd PEC teruggedrongen en was Rienstra genoodzaakt een overtreding te maken op Davy Klaassen en dat leverde hem geel op. Ook Niki Zimling kreeg geel.

In de tweede helft begon Ricardo Kishna voor Nocilai Boilesen en Nick Viergever voor Niki Zimling. Nog meer druk van Ajax en in de drieenvijftigste minuut ramt Lasse Schöne de bal recht in de handen van keeper Hahn.

De grootste kans kreeg Kolbeinn Sigthórsson toen hij de bal via een mooie pass van Ricardo van Rhijn op de lat tikte.  In minuut negenenzestig kwam Anwar El Ghazi in het veld voor Lasse Schöne. Eén minuut later trok Davy Klaassen Lukoki onderuit en dat leverde hem geel op.

Ruim in blessure tijd maakte Davy Klaasen nog een mooie actie en na terugleggen op Ricardo Kishna besloot deze de bal hoog over te schieten. Eindstand 0-0.

Klik hier voor het fotoverslag

Kaarten:

Geel: Niki Zimnling, Davy Klaassen (Ajax). Ryan Thomas Ben Rienstra (PEC)

Opstelling Ajax:
Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen(46 Nick Viergever); Davy Klaassen, Niki Zimling(46 Ricardo Kishna), Thulani Serero; Lasse Schöne(69 Anwar El Ghazi), Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen

Opstelling PEC:

Hahn, Hinthum, Broerse(46 Sainsbury), Werff, van Polen; Lam(88 Lam), Rienstra; Thomas, Drost, Saymak(24 Lukoki); Necid

 

Related posts