Milik voegt zich met zes treffers in illuster rijtje

Arek Milik heeft zich met zijn zes treffers tegen JOS Watergraafsmeer in het bekertoernooi in een bijzonder rijtje gevoegd. Dat een speler zes keer scoort in één wedstrijd komt niet zo vaak voor. De laatste die dat voor elkaar kreeg in een bekerwedstrijd was ook een Ajacied: Luis Suarez. De Urugayaan scoorde in 2009 zes keer tegen WHC tijdens de wedstrijd die Ajax uiteindelijk met 1-14 won.

Voor de zes treffers van Suarez was het alweer 24 jaar geleden dat een Ajacied zes keer scoorde in één wedstrijd. Op 8 december 1985 scoorde Marco van Basten zes keer in het eredivisieduel met Sparta, dat uiteindelijk met 9-0 terug naar rotterdam werd gestuurd.  Het clubrecord van 7 doelpunten in één wedstrijd staat nog altijd op naam van Piet van Reenen. Hij scoorde op 3 april 1932 zeven keer in de met 1-9 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Veendam. Piet van Reenen is all-time clubtopscorer van Ajax met 273 doelpunten in 237 wedstrijden.

Arek Milik scoorde zijn laatste drie goals in amper zes minuten. Toch is dit niet de snelste hattrick in de geschiedenis van Ajax. Jan Seelen maakte in 1959 drie goals in 2 minuten op bezoek bij SHS en bezorgde Ajax mede daardoor een 2-9 overwinning. Ook Henk Groot en Johan Cruijff waren ooit sneller: zij scoorden een hattrick voor Ajax binnen vier minuten.