Amsterdam ArenA krijgt drie groepswedstrijden en een achtste finale tijdens EK voetbal 2020

Het EK voetbal wordt in 2020 in heel Europa gehouden. De UEFA viert haar zestigste verjaardag door het EK niet in één land te houden, maar in 24 landen in Europa. Er komen wedstrijden in dertien speelsteden. Amsterdam krijgt drie groepswedstrijden en een achtste finale. Dat is vrijdagmiddag in Genève bekendgemaakt.

Het wordt de tweede keer dat er EK-wedstrijden in ons land zijn. De eerste keer was in 2000, toen Nederland samen met België het EK organiseerde. De halve finales en finale worden in Londen gehouden. De andere speelsteden zijn München, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Brussel, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Rome en Sint-Petersburg. In 2016 vindt de 15e editie van het EK voetbal plaats in Frankrijk.

Related posts