‘Ik ben niet zo bescheiden als veel andere Deense jongens’

Ajax verraste tegen het sluiten van de transfermarkt met het aantrekken van Niki Zimling. De Deen werd op huurbasis overgenomen van FSV Mainz 05, waar hij lang niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Dat de Nederlandse recordkampioen en viervoudig Europa Cup I/Champions League-winnaar bij hem aanklopte, kwam ook voor de speler zelf als een grote verrassing.

Twijfelen deed de 29-jarige middenvelder echter geen moment. “Als je als voetballer naar Ajax kunt, dan doe je dat”, geeft hij te kennen in Voetbal International. “Ik was eerlijk gezegd wel verrast dat Ajax mij wilde hebben.” Zimling, goed voor 24 interlands in het shirt van Denemarken, zegt tevens veel gelijkenissen te vertonen met zijn nieuwe coach, Frank de Boer.

Dat houdt in dat hij niet tegen zijn verlies kan en graag een leidende rol op zich neemt, zowel binnen als buiten het veld. Bang om zijn mond op te doen, is hij dan ook niet. “Wat dat betreft laat ik mij wel gelden. Ik ben niet zo bescheiden als veel andere Deense jongens. Dat ligt ook aan de plaats waar je speelt in het elftal. Ik speel in de as, dan moet je je mond wel opentrekken”, aldus Zimling.

Tekst: Voetbalzone

Related posts