There are no ads, please add some


De Boer hoopt Muric snel in te kunnen zetten: ‘Veel plezier aan beleven’

Robert Muric wordt bij Ajax klaargestoomd voor zijn debuut in het eerste elftal. Het supertalent uit Kroatië is op dit moment nog niet helemaal fit, maar trainer Frank de Boer hoopt dat daar snel verandering in komt.

Frank de Boer heeft hoge verwachtingen van hem, maar is van plan om Robert Muric rustig te brengen. De aanvaller liep in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een blessure op en maakte vorige week als invaller zijn debuut voor Jong Ajax. Deze vrijdagavond stond Muric voor het eerst in de basis bij de Amsterdamse beloftenploeg, in de uitwedstrijd bij FC Den Bosch (2-0 verlies).

Muric hoopt maar dat dit duel beter zal eindigen dan zijn debuut: deze wedstrijd verloor Jong Ajax namelijk met 0-5 van FC Volendam. “Het was niet het beste debuut, maar ik ben blij dat ik na zeven maanden eindelijk voor Ajax heb kunnen spelen”, zegt de Kroaat tegen Ajax TV. “Alles is hier super. Ik mag met de beste trainers werken op de beste voetbalschool.”

De achttienjarige Muric ziet zichzelf als een speler zoals Gareth Bale, Ángel Di María of Arjen Robben en De Boer zegt dat men bij Ajax ‘natuurlijk veel verwacht’ van de rechtsbuiten: “Omdat hij een buitenlander is en als buitenlander moet je iets extra’s brengen wil je hiernaar toe komen. Hij heeft de kwaliteiten, dus ik kijk uit naar het moment dat hij volledig fit is. Ik denk dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven.”

Gerelateerde posts