Ajax bij loting Champions League opnieuw ingedeeld in pot 3

Ajax is bij de pottenindeling van de Champions League opnieuw ingedeeld in pot 3. De Ajacieden hadden in theorie nog kans op een plek in pot 2, wat mogelijk een gunstigere loting op zou kunnen leveren. Door de uitslagen op woensdagavond belandde Ajax echter, net als voorgaande jaren, in pot 3.

Ajax werd bij de voorbije drie lotingen ook al ingedeeld in de derde pot en toen kreeg het telkens een zware loting voorgeschoteld. Zo zat Ajax twee jaar terug met Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City ingedeeld. Door de matige prestaties van Ajax in Europees verband lijkt een promotie naar pot 2 in elk geval uitgesloten.

Er is een kans, maar dan zullen vier van de volgende vijf clubs de groepsfase niet mogen halen: Arsenal, FC Porto, FC Basel, Bayer Leverkusen en Zenit St. Petersburg. In pot 4 zitten bovendien enkele pittige ploegen: AS Roma en AS Monaco én Red Bull Salzburg, dat Ajax het afgelopen seizoen twee keer versloeg in de Europa League.

Related posts