Schöne: ‘Wij missen Poulsen, hij zweepte de boel op’

Ajax wist de groep die vorig seizoen kampioen werd redelijk bij elkaar te houden, maar raakte wel twee belangrijke krachten kwijt. Naast Siem de Jong, die werd verkocht aan Newcastle United, kan ook Christian Poulsen zo beschreven worden: de Deense routinier besloot om niet in te gaan op de aanbieding voor een nieuw contract in Amsterdam. Momenteel is hij nog transfervrij.

Met het vertrek van Christian Poulsen afgelopen seizoen verloor Ajax een echte routinier. Lasse Schöne merkt dat de ervaring en uitstraling van zijn landgenoot een gemis is in Amsterdam.

‘De laatste twee jaar is hij belangrijk voor ons geweest. Hij is een geboren leider. Vanaf het moment dat Christian kwam, zweepte hij de boel op. Hij was verbaal aanwezig, was enorm fanatiek tijdens trainingen en diende voor iedereen als voorbeeld’, zegt Schöne in gesprek met Voetbal International.

Poulsen kwam in twee seizoenen bij Ajax tot 54 competitiewedstrijden, waarvan hij 35 keer in de basis stond. De Deen verliet Ajax vorig seizoen omdat hij bang was geen minuten meer te gaan maken. Momenteel is de 34-jarige middenvelder transfervrij.

Related posts