Ajax loopt eerste verliespunten op in topper en verliest met 1-3

Psv heeft voor het eerst sinds 2008 weer eens gewonnen in de Arena. Na een 1-0 achterstand bij rust zorgden goals van Depay, Narsingh en Jozefzoon voor een 1-3 overwinning.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

Psv was in de openingsfase sterker dan Ajax, maar het waren de Amsterdammers die in de zestiende minuut van de wedstrijd op voorsprong kwamen. Een prachtige pass van Davy Klaassen werd door Anwar El Ghazi tot doelpunt gepromoveerd. De buitenspeler kroop voorlangs bij linksback Jetro Willems en kopte de bal subtiel over doelman Jeroen Zoet heen.

In het restant van de eerste helft had de thuisploeg kansen op meer. El Ghazi bleef gevaarlijk aan de rechterkant, een lage harde voorzet van de debutant in de basis werd maar net gemist en daarna schopte Brenet half langs de bal heen.

De bezoekers kregen ook goede mogelijkheden op een treffer. Georginio Wijnaldum was de gevaarlijkste man van psv. De middenvelder nam samen met Memphis Depay het doel een aantal keer goed onder vuur, maar steeds kon Jasper Cillessen redding brengen. Zeven minuten na rust troffen de Eindhovenaren wel doel.

Na een goede kans voor Ajax, waarbij Schone hard op de vuisten van Zoet schoot, counterde psv razendsnel. De Jong stuurde Narsingh weg, die op volle snelheid lag. De rechtsbuiten legde de bal af op Depay, voor wie het een koud kunstje was om de 1-1 binnen te tikken. Even later was De Jong weer belangrijk met een assist.

De spits stuurde Narsingh weg aan de rechterkant, die beheerst voor de 1-2 zorgde. Ajax drong aan in de slotfase, maar de gelijkmaker viel niet. Invaller Jozefzoon maakte vlak voor tijd de 1-3, waardoor de wedstrijd gespeeld was, en de equipe van Phillip Cocu voor het eerst sinds 2008 weer een zege boekte in de Arena.

Related posts