Van der Hoorn nu meer op zijn plaats bij Ajax: ‘Het is me gelukt’

Mike van der Hoorn kende vorig seizoen een teleurstellend eerste jaar bij Ajax en moest daardoor vooral genoegen nemen met een reserverol. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de 21-jarige verdediger zich echter van zijn beste kant laten zien, waardoor Frank de Boer hem een basisplaats gaf in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse (4-1 winst).

“Na mijn transfer liep het gewoon niet. Het enige dat ik afgelopen jaar kon doen, was zorgen dat ik er sterker uit kwam. Daarvoor heb ik binnen en buiten de club de juiste mensen om me heen verzameld. En het is gelukt”, vertelt de mandekker in De Telegraaf.

Tegen Vitesse was de oud-speler van FC Utrecht trefzeker met het hoofd, maar had hij geluk dat scheidsrechter Pol van Boekel hem een gele kaart gaf in plaats van een rode na een overtreding op een doorgebroken speler van de Arnhemmers.

Tekst: Soccernews

Related posts