‘Blind maakt deel uit van reserveplan van Barcelona’

Barcelona is al maanden bezig met de samenstelling van de selectie voor het seizoen 2014/15. Grootste pijnpunt daarbij was steeds de verdediging. Men wist al geruime tijd dat Carles Puyol zou gaan stoppen en een adequate nieuwe partner voor Gerard Piqué vinden was dan ook het belangrijkste devies. Barcelona heeft echter nog steeds niet beet en Daley Blind maakt deel uit van het Plan B van de club.

Volgens de Spaanse krant Sport is de Ajax-verdediger een optie voor trainer Luis Enrique, wanneer het niet lukt Jérémy Mathieu los te weken bij Valencia. Barcelona heeft een serieus bod neergelegd bij de competitiegenoot, in de hoop dat het eindelijk een nieuwe centrumverdediger kan halen. De grote vraag is en blijft echter of los Che wel van de Fransman af willen, deze zomer.

Paris Saint-Germain-verdediger Marquinhos maakt ook deel uit van het Plan A van Barcelona, maar zijn komst wordt niet meer als realistisch beschouwd. De kampioen van Frankrijk wil namelijk geen zakendoen. Mocht het nu ook niet lukken Mathieu te kopen, dan komen Mats Hummels en Blind samen in beeld. Hummels is al meerdere keren gelinkt aan Barcelona en lijkt nu serieus op de lijst te staan.

De naam van Blind duikt echter voor het eerst op. De 24-jarige linksback annex verdedigende middenvelder heeft 99 competitiewedstrijden voor Ajax gespeeld en 17 voor FC Groningen, werd viermaal landskampioen en heeft nog een contract tot medio 2016. Komend seizoen is hij tweede aanvoerder achter Niklas Moisander. Ajax lijkt niet welwillend om afscheid te nemen van de publiekslieveling.

Frank de Boer zei eind juni niet bang te zijn voor een transfer van Blind, deze zomer. “Voor het WK had ik al veel vertrouwen in Blind en nu manifesteert hij zich als vaste waarde bij het Nederlands elftal. Of het nou als linksback is of linkshalf, hij doet het uitstekend. Het afgelopen seizoen heeft hij goed gepresteerd en dat hij zich op het WK zo in de picture speelt, is daar een gevolg van. Toch ben ik er niet bang voor dat hij dit jaar bij Ajax zal vertrekken, hij is een Ajax-man.”

Technisch directeur Andoni Zubizarreta zei woensdag al dat Barcelona er rekening mee houdt dat Mathieu niet gekocht wordt. “Valencia is op de hoogte van ons bod en we respecteren verder de privacy in de onderhandelingen”, zei de sportbestuurder. “Natuurlijk hebben we alternatieven voor als deze transfer niet doorgaat. Hopelijk hebben we onze gewenste centrumverdediger bij de start van het seizoen binnen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts