Ajax verslaat Hönnepel met 6-0

Ajax heeft het trainingsduel met het Duitse SV Hönnepel met 6-0 gewonnen. Thulani Serero, Kolbeinn Sigthórsson (2x), Anwar El Ghazi (2x) en Danny Bakker maakten de doelpunten. Vanmiddag speelt Ajax nog een oefenwedstrijd tegen het Deense Aalborg.

SV Hönnepel / Niedermörmter bleek een goede sparringspartner. Waar Ajax het spel dicteerde bleken de Duitsers (uitkomend op het hoogste amateurniveau) gevaarlijk uit de tegenaanval. Ook de spits Daniel Boldt (2,04 meter, bijgenaamd ‘Lange’) toonde zijn kwaliteiten. Hij was twee keer met een een afstandschot dicht bij een openingstreffer. De eerste keer raakte de bal de kruising, bij de tweede poging moest Peter Leeuwenburgh gestrekt naar de lat om een tegentreffer te voorkomen.

Ajax, spelend in de blauwe trainingstenues, had het veldoverwicht en kwam ook tot een aantal goede kansen (o.a. kopkans Sigthórsson), maar het duurde tot de 39ste minuut voor de eerste treffer viel. Stefano Denswil zette Thulani Serero met een schitterende pass vrij voor het Duitse doel, waarna de Zuid-Afrikaan beheerst afrondde. Even later schoof Sigthórsson via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen.

Na rust leek de koek een beetje op bij Hönnepel. Ajax kreeg steeds meer overwicht en kwam via Sigthórsson eenvoudig op 3-0. Na een uur voetbal werden alle veldspelers van Ajax gewisseld door spelers van Jong Ajax. Alleen doelman Leeuwenburgh bleef staan. Het nieuwe team breidde de verdubbelde de voorsprong dankzij twee treffers van Anwar El Ghazi en één van Danny Bakker in de slotseconden van de wedstrijd.

Frank de Boer was tevreden met de zege. ,,Ik heb mooie dingen gezien vandaag. De eerste twee goals vielen zoals ik het graag zie. Misschien hadden we nog wat verder uit kunnen lopen. Ook de spelers van Jong Ajax deden het goed. We zien ze niet heel vaak in actie, dus hier moeten ze zich laten zien, en dat hebben ze vandaag goed gedaan.”

Ajax speelt zaterdag om 14:30 uur nog een oefenduel met het Deense Aalborg op het terrein van Rijnsburgse Boys. Dan begint Ajax met een nieuwe basiself. De invallers van het duel met Hönnepel, gaan dan waarschijnlijk opnieuw de laatste 30 minuten in actie komen. Zo hebben bijna drie complete elftallen een uur wedstrijd in de benen.

Opstelling Ajax: Leeuwenburgh; Tete, Denswil, Riedewald, Dijks; Duarte, Bazoer, Serero; De Sa, Zivkovic, Sigthórsson.
Opstelling vanaf 60e minuut: Leeuwenburgh, Owusu, Boccara, Van Bruggen, Vissie, Kuipers, Warmerdam, Bakker, El Ghazi, Menig, Becker.
Niet ingezet: Alblas, Acolatse

Scoreverloop: 39. Serero 1-0, 42. Sigthórsson 2-0, 58. Sigthórsson 3-0, 82. El Ghazi 4-0, 83. El Ghazi 5-0, 90. Bakker 6-0.

Tekst: Ajax.nl

Related posts