Schöne maakt Doelpunt van het Seizoen

De treffer van Lasse Schöne in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic is door jullie uitgeroepen tot mooiste Ajax-doelpunt van het seizoen 2013-2014. De Deen ontving deze week een schitterende beker voor zijn goal. ,,Deze zet ik in de kleedkamer, want het was een echt teamdoelpunt.”

Het doelpunt van Schöne was inderdaad een teamprestatie. Ajax was met één punt uit de eerste drie wedstrijden hard op zoek naar de eerste zege in de groepsfase van de Champions League. Op 6 november moest er in de eigen Amsterdam ArenA gewonnen worden van Celtic, anders was het over en uit voor de ploeg van Frank de Boer.

In de 51ste minuut gebeurde het. Een aanval over meer dan 10 schijven, het ene passje nog mooier dan de ander, Serero die uiteindelijk met een schitterend balletje naar achteren Schöne vrijzet voor het doel, waarna de Deen beheerst de 1-0 binnenschoot. Amsterdams Tiki-Taka, met als eindresultaat een een wonderschoon doelpunt, dat dankzij jullie stemmen via de Facebook-pagina van Ajax nu de boeken ingaat als de mooiste goal van afgelopen seizoen. Schöne is de opvolger van Viktor Fischer, die met zijn stift tegen NEC de prijs in seizoen 2012-2013 pakte.


Lasse scoort tegen Celtic wat uiteindelijk verkozen is tot doelpunt van het jaar


Ontlading bij de doelpuntenmaker


Tekst: Ajax.nl

Related posts