Ajax is Fischer nog half jaar kwijt: ‘Alles wat eerder is, is meegenomen’

Ajax lijkt voorlopig niet te hoeven rekenen op Viktor Fischer. De aanvaller werd aan het eind van het afgelopen seizoen geopereerd aan zijn hamstring en mist hoe dan ook de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-jaar. Coach Frank de Boer denkt zelfs pas in 2015 weer volledig over de talentvolle jongeling te kunnen beschikken.

Fischer werd eind april geopereerd aan zijn hamstring en zijn herstel vordert traag. De Boer spreekt van een delicate operatie, waar een herstelperiode van een aantal maanden voor kan staan. “Wanneer Viktor weer echt van waarde kan zijn voor het eerste? Ik ga uit van na de winterstop”, verklaarde hij woensdag in gesprek met Ajax Life.

Pas in december kan de twintigjarige vleugelaanvaller weer ‘volle bak geven’, zoals de hoofdcoach van de Amsterdammers dat noemt. “Dat is zeker een lange absentie. Alles wat eerder is, is mooi meegenomen”, houdt De Boer nog een sprankje hoop op een eerdere rentree. Fischer speelde zijn laatste wedstrijd voor Ajax op 23 februari jongstleden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts