Bojan: ‘Men moet rekening houden met Oranje’

Voor Bojan Krkic wordt de krachtmeting tussen Nederland en Spanje van vrijdagavond een bijzonder duel. De voormalige huurling van Ajax zet zijn geld op zijn geboorteland.

Volgens Bojan strijden Spanje, Nederland en Chili in Groep B voor een ticket voor de volgende ronde. “Het zijn drie landen met veel potentie”, zegt hij in gesprek met OnsOranje. “Spanje weet dat de eerste wedstrijd tegen Nederland heel belangrijk zal zijn. Ze zullen goed moeten spelen. Ze hebben ook nog de druk om de titel te verdedigen in een land met enorm veel passie voor het voetbal.”

In Nederland zijn de verwachtingen omtrent het Nederlands Elftal niet bijster hoog. Bojan denkt dat Oranje veel mensen kan gaan verrassen. “Ik weet niet wie er bij het Nederlands elftal gaan spelen, maar het is een jonge ploeg, die ook grote spelers met veel ervaring behelst.”

“Ze hebben een goede groep en tijdens het vorige WK hebben ze natuurlijk de finale gehaald. Men moet rekening houden met Nederland. Hun sterke punten? Dat zijn vooral de spelers met veel ervaring, zoals Robben en Sneijder, die een grote rol hadden tijdens het vorige WK. Dat zijn spelers met heel veel kwaliteit.”

Topfavoriet
Spanje is volgens Bojan ook dit jaar topfavoriet voor de eindzege van het toernooi. De 23-jarige aanvaller, die zelf ooit eenmaal uitkwam voor de Spaanse nationale ploeg, is onder de indruk van het spel dat zijn landgenoten laten zien.

“Ze voetballen allemaal op dezelfde manier. Ze spelen de bal, beschikken over veel kwaliteit. De verdediging, het middenveld en de aanval vullen elkaar perfect aan”, analyseert hij. “Het is een goed gestructureerd elftal. En als je dan wint, gewone wedstrijden en kampioenschappen, dan geeft dat veel zelfvertrouwen. Dat is het succes.”

Tekst: Goal.com

Related posts