Blind, Cillessen en Veltman in definitieve WK-selectie

Louis van Gaal heeft zaterdagochtend de definitieve selectie bekend gemaakt voor het WK. Behalve de geblesseerde Rafael van der Vaart zijn ook doelman Jeroen Zoet, verdedigers Karim Rekik, Patrick van Aanholt, middenvelders Tonny Vilhena en aanvallers Quinco Promes en Jean-Paul Boëtius afgevallen.

Dat betekent dat Jasper Cillessen, Joel Veltman en Daley Blind wel meegaan naar Brazilie. Ex-Ajacieden Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Klaas-Jan Huntelaar zitten ook bij de selectie. In Brazilië moet Oranje het in de poulefase opnemen tegen Spanje, Australië en Chili.

Definitieve WK-selectie Nederland:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Daryl Janmaat (feyenoord), Terence Kongolo (feyenoord), Bruno Martins Indi (feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (feyenoord)

Middenveld: Jordy Clasie (feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (psv)

Aanval: Memphis Depay (psv), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München).

Related posts