Update: ‘Ajax heeft Kroatisch toptalent Muric op papierwerk na binnen’

Ajax heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik en wil nu nog graag een nieuwe rechtsbuiten halen. De Amsterdammers hebben de pijlen gericht op Robert Muric, die nu nog bij Dinamo Zagreb speelt, maar volgens Marc Overmars wordt gevolgd door diverse Europese topclubs. Muric zou echter een voorkeur hebben uitgesproken voor Ajax.

Dat maakt een transfer nog geen zekerheid. Dinamo wil een hoop geld vangen voor Muric, die bovendien een aantal louche zaakwaarnemers om zich heen heeft. “Zijn agenten brengen constant onjuiste berichten over de situatie naar buiten”, vertelt Vedran Attias, woordvoerder van Dinamo, aan Ajax Showtime. “Muric doet dat zelf ook, omdat zijn management dat wil.”

De achttienjarige Muric heeft begin februari aangegeven dat hij op een transfer aast en werd toen teruggezet naar het beloftenteam. De aanvaller is sindsdien voor geen enkele training meer op komen dagen, claimt Attias. “Terwijl het voor een speler van zijn leeftijd erg belangrijk is om elke week te spelen. Niemand weet nu hoe dit zal eindigen.”

Update 25 mei 12.15 uur – ‘Ajax heeft Kroatisch toptalent op papierwerk na binnen’
Een transfer van Robert Muric naar Ajax lijkt er toch echt van te komen. Volgens De Telegraaf heeft Ajax al overeenstemming met het achttienjarige toptalent van Dinamo Zagreb en is het momenteel wachten op het papierwerk. Muric stond in de belangstelling van diverse andere Europese topclubs, maar hij vond Ajax de beste optie. Eerder legde Ajax al Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik vast.

Tekst: Voetbalzone

Related posts