‘WK in gevaar voor Suárez na oplopen knieblessure’

Uruguay heeft de hoop dat Luis Suárez toch in actie kan komen tijdens het WK in Brazilië. De aanvaller van Liverpool onderging donderdag een meniscusoperatie nadat hij woensdag tijdens de training geblesseerd raakte aan de knie.

In het ergste geval staat Suárez zestien weken aan de kant en mist hij het hele toernooi. Maar Uruguay is optimistisch en hoopt dat de ster alleen de openingswedstrijd tegen Costa Rica hoeft te missen. Vijf dagen na dat duel speelt Uruguay tegen Engeland en mogelijk dat de Liverpool-aanvaller dan weer inzetbaar is.

De komende weken zullen spannend blijven wat betreft het herstel van Suárez. Op 2 juni moet het land de definitieve selectie inleveren en mocht later blijken dat de spits toch niet kan spelen tijdens het WK, dan blijven er nog maar 22 spelers over voor bondscoach Oscar Tabarez.

Tekst: Soccernews

Related posts