KNVB sleutelt aan regels voor beloftenteams in Jupiler League

De KNVB is van plan om de regels met betrekking tot beloftenteams in de Jupiler League op een aantal punten te veranderen. Zo is de Nederlandse voetbalbond onder andere van plan om aanpassingen te doen aan de regel met betrekking tot de vijftien optredens.


Het afgelopen seizoen was het zo dat onder andere Danny Hoesen en Zakaria Bakkali benadeeld werden door de regel. Wanneer spelers in vijftien duels aan spelen kwamen in de Eredivisie, mochten zij niet meer spelen voor het beloftenteam. Maar met betrekking tot die regel gaat wat veranderen.

Volgens De Telegraaf is het de bedoeling dat spelers die jonger zijn dan 23 jaar nog altijd na vijftien duels voor de hoofdmacht niet meer mogen spelen voor het beloftenteam, maar dat geldt alleen wanneer zij minimaal 45 minuten spelen of in de basis zijn gestart. Wedstrijden waarin zij minder dan 45 minuten gespeeld hebben en niet in de basis gestart zijn, worden dus niet meegerekend.

Daarnaast wil de KNVB graag dat doelmannen meerdere wedstrijden per weekend zouden mogen keepen. Ook wil de voetbalbond dat de beloftenteams hun selectie 24 uur van tevoren bekendmaken. Op die manier kan de tegenstander zich richten op de geselecteerde spelers.

Tekst: Soccernews

Related posts