Sigthorsson wil Ajax verlaten en schakelt broer in

Kolbeinn Sigthorsson heeft zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax mogelijk al achter de rug. De spits van de kersverse landskampioen heeft broer en zaakwaarnemer Andri ingeschakeld om een andere club voor hem te zoeken. Het contract van de IJslander loopt medio 2015 af. Sigthórsson genoot in januari interesse van Queens Park Rangers, maar hij prevaleerde een langer verblijf bij Ajax

“Ik sta open voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Sigthorsson aan het Algemeen Dagblad. “Ik wilde graag kampioen worden. Dat is gelukt. Nu wil ik verder kijken. Engeland is wel een land waar het voetbal me ligt. We gaan ons de komende tijd oriënteren.” Sigthórsson sluit niet uit dat hij zich ‘gewoon’ voor de eerste training in de nieuwe voetbaljaargang meldt. “De transfermarkt komt laat op gang, zo is de laatste jaren gebleken.”

Sigthórsson was in de optiek van Frank de Boer dé Ajax-spits van de toekomst, maar door divers blessureleed kon hij nimmer aan de hoge verwachtingen voldoen. Na zijn eerste twee tegenvallende seizoenen moest het dan ook deze voetbaljaargang gebeuren voor de in 2011 van AZ overgenomen aanvaller. Sigthórsson kwam echter niet verder dan tien treffers.

Tekst: Voetbalzone

Related posts