Al volop speculaties over mogelijke opvolgers De Boer: ‘Laudrup of Martinez’

Vandaag werd bekend dat Frank de Boer in gesprek gaat met Tottenham Hotspur om mogelijk bij de Engelse club aan de slag te gaan en direct gonst het al van de geruchten over mogelijke opvolgers van de succescoach. Volgens De Telegraaf zullen de namen van Michael Laudrup (foto) en Roberto Martinez ‘ongetwijfeld’ genoemd worden bij Ajax als mogelijke opvolger van Frank de Boer.

Michael Laudrup heeft momenteel geen club en past qua filosofie bij Ajax. Hij leeft echter vanwege een belastingzaak in onmin met Ajax. Roberto Martinez was jarenlang coach van Swansea City en Wigan Athletic. Het laatste jaar is hij coach van Everton. Beiden zijn goed bevriend met Johan Cruijff.

Ook de naam van Frank Rijkaard wordt genoemd. Dat hij komt lijkt eveneens onwaarschijnlijk omdat hij onlangs aankondigde het trainerschap voor onbepaalde tijd vaarwel te zeggen. Andere namen die de ronde doen zijn Dennis Bergkamp, Jaap Stam, John van den Brom, Morten Olsen en Clarence Seedorf.

Bergkamp en Stam willen nog geen hoofdtrainer worden. De onlangs bij Anderlecht ontslagen Van den Brom is een oude bekende bij Ajax: hij was er actief als speler en werkte er als hoofd opleidingen. Olsen, momenteel bondscoach van Denemarken, is ex-trainer van Ajax, terwijl Seedorf werkzaam is bij AC Milan waar hij vooralsnog niet erg succesvol mee is.

Bron: De Telegraaf

Related posts