Cillessen: ‘Met een gelijkspel tegen Heracles is de kater nog niet weg’

Ajax hoopt de vervelende nasmaak van de verloren bekerfinale zondag weg te kunnen spoelen met champagne. De ploeg van Frank de Boer heeft nog een punt nodig om voor het vierde jaar op rij kampioen te worden, terwijl Heracles Almelo zich bij een gelijkspel voor 99 procent zeker zal handhaven. Doelman Jasper Cillessen wil echter niets weten van een salonremise.

De Ajax-keeper stelt dat zijn ploeg vol voor de winst zal gaan. “Een punt volstaat weliswaar voor het kampioenschap, maar daarmee is de kater nog niet weg”, zegt Cillessen op de website van de club. “Of je moet onterecht met tien man komen te staan en er nog een punt weten uit te slepen, dan voelt het goed. Maar over het algemeen moet je daar winnen en ook goed.”

Moe van het feesten
“Daar gaan we wel alles aan doen”, belooft Cillessen. “Zondagavond hoop ik op het ArenA-park te staan en dat we dinsdag allemaal moe zijn van de festiviteiten.” Ajax lijkt een goede kans te maken op een titelfeest, want geen enkele ploeg in de Eredivisie pakte in eigen huis minder punten dan Heracles (16), zo meldt Opta.

“We hebben hier thuis dit seizoen jammer genoeg te weinig laten zien”, zegt Jan de Jonge dan ook tegen TC/Tubantia. “Ik hoop dat we het Ajax heel moeilijk kunnen maken en dat ze pas volgende week het kampioenschap kunnen vieren.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts