Everse geeft PEC Zwolle weinig kans tegen Ajax

De kans dat PEC Zwolle de finale van de KNVB-beker wint is volgens Jan Everse nihil. De oud-speler van Ajax wenst zijn collega Ron Jans veel succes tegen Ajax.

“Ik las dat hij erop traint om PEC agressiever te laten verdedigen, dat lijkt mij weinig zin hebben. Agressief verdedigen zit wel of niet in een speler, zoiets leer je een speler niet aan en zeker niet in een paar dagen. Je kunt beter je eigen spelletje spelen”, zo citeert NUsport.

De selecties zijn volgens Everse amper met elkaar te vergelijken. “Als Kenneth Vermeer vertrekt bij Ajax, zou ik Boer daarvoor in de plaats halen. Hij wordt onderschat, dat komt misschien ook omdat hij niet de uitstraling heeft. Verder zie ik geen spelers bij PEC die het niveau van Ajax hebben.”

Zwolle is al verzekert van Europees voetbal en dat is volgens Everse een lachertje. Zwolle zou er niets te zoeken hebben. “Maar dat hebben andere Nederlandse clubs ook niet. AZ kwam weliswaar tot de kwartfinales, maar daarin liep een Europese subtopper als Benfica makkelijk over ze heen. En tegen dat soort clubs redt PEC het al helemaal niet. Maar misschien loten ze in de eerste voorronde wel een clubje uit pakweg Moldavië en dan kunnen ze verder komen. Zeker omdat PEC op kunstgras speelt, daar houden de meeste ploegen niet van.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts