‘Newcastle United wil Siem de Jong herenigen met getergde broer’

Newcastle United is bereid om Siem de Jong zijn gewenste transfer te bieden na dit seizoen. De aanvoerder van Ajax wil graag de stap maken naar het buitenland en The Magpies hebben volgens Sky Sports belangstelling voor hem.


De Jong is bij Ajax in het bezit van een contract tot medio 2015. De offensief ingestelde middenvelder maakt er geen geheim van dat hij graag een stap hogerop wil maken en heeft reeds zijn voorkeur uitgesproken voor de Engelse of Duitse competitie. Wanneer De Jong geen nieuwe club vindt, heeft hij met Ajax de afspraak om zijn contract met een jaar te verlengen om de club zo te verzekeren van een transfersom.

Bij Newcastle kan De Jong mogelijk ploeggenoot worden van zijn broer Luuk. Laatstgenoemde speelt momenteel op huurbasis voor de middenmoter, maar heeft nog geen onuitwisbare indruk kunnen maken. In gesprek met The Shields Gazette laat De Jong echter weten de clubleiding van Newcastle alsnog te willen overtuigen in de laatste wedstrijden van het seizoen. “Ik wil elke wedstrijd mijn spel verbeteren. Ik vind het hier geweldig. Ik hoop na dit seizoen te mogen blijven”, aldus de spits, die nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt.

Tekst: Soccernews

Related posts